2,5letý syn zlobí, neposlouchá a utíká...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
549
14.7.14 15:19

Nemáme moc velký byt, takže máme dost věcí, všechno nemůže být u stropu, ale někdy zas sázím na to, že bude syn kramařit a bude chvíli klid, nedávno lezl na stůl, jednou spal, tak so došel pro helmu na kolo a šel do toho zas, je mu 15 měsíců tak jsem zvědavá co nás ještě čeká ;-)
už taky pěkně umí vztekle projevit názor, je fakt, že nejhorší je to když začíná být unavený
jinak já snažím vysvětlovat, ale občas když už je to přes čáru tak ho plácnu, že už je to fakt dost, někdy je mi to zpětně líto, vím, že jsem třeba reagovala zbytečně prudce, to hlavně když třeba byla špatná noc a já mám přes den dost, někdy si připadám neschopná, doma nic neudělám, ale co už, doufám, že se to zlepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
14.7.14 22:50
@ixule píše:
@beeerush mám to stejně :palec:@AdaAda „někam pryč“ je fajn, ale jako kam pryč? kam mám dát léky, prášky na praní, chemikálie na mytí, nože, skleničky, naše telefony, brýle, papíry z banky, peníze, šampony atd. atd. :nevim: všechno nejde narvat až ke stropu a dětské zámky se malý naučil během pár týdnů otevírat, koupelna je zamčená celá, záchod taky, ložnice tak, ale občas taky zapomenu, nebo když jde se mnou, než si stihnu umýt ruce, tak mi přepne běžící pračku, nebo jí zapne, popř. vyleje šampon, než zlikviduju škody, tak vyhází kus linky, je to pořád dokola. Je hezké, pokud si dítě mrazák otevře, prohlídne a zavře, malej co otevře, tak všechno vyhází (mrazák jde naštěstí fest, tak na to nemá sílu). V kuchyňské lince se dostane až do poloviny horních skříněk a do trouby taky háže věci, jasně že jí vždy před zapnutím kontroluji, ale zapíná jí i sám, stejně jako pračku :nevim: takže i když je obývák s kuchyní maximálně zajištěný, stejně musím dávat neustále pozor a prakticky nic doma neudělám
@ixule píše:
@beeerush mám to stejně :palec:@AdaAda „někam pryč“ je fajn, ale jako kam pryč? kam mám dát léky, prášky na praní, chemikálie na mytí, nože, skleničky, naše telefony, brýle, papíry z banky, peníze, šampony atd. atd. :nevim: všechno nejde narvat až ke stropu a dětské zámky se malý naučil během pár týdnů otevírat, koupelna je zamčená celá, záchod taky, ložnice tak, ale občas taky zapomenu, nebo když jde se mnou, než si stihnu umýt ruce, tak mi přepne běžící pračku, nebo jí zapne, popř. vyleje šampon, než zlikviduju škody, tak vyhází kus linky, je to pořád dokola. Je hezké, pokud si dítě mrazák otevře, prohlídne a zavře, malej co otevře, tak všechno vyhází (mrazák jde naštěstí fest, tak na to nemá sílu). V kuchyňské lince se dostane až do poloviny horních skříněk a do trouby taky háže věci, jasně že jí vždy před zapnutím kontroluji, ale zapíná jí i sám, stejně jako pračku :nevim: takže i když je obývák s kuchyní maximálně zajištěný, stejně musím dávat neustále pozor a prakticky nic doma neudělám :nevim:

to je přesně u nás s tou pračkou :D Naše pračka už je tak zmatená, že jde otevřít i zapnutá a přijde mi, že si i sama někdy mění programy v průběhu praní :D Jinak taky nevim, kam bych všechno měla schovat, chemikálie mame samozřejmě schované, ale už jsem pochopila, že dětská vynalézavost a všetečnost nezná mezí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
14.7.14 23:32

Jojo tuhle jsem vyndavala plíny z pračky a nemohla jsem přijít na to, co se mi zdá divné a proč ten čas letí tak rychle, měla jsem pocit, že jsem pračku zapínala před chvílí, no a pak koukám - dlouhý program na 60 byl přenastaven na vlnu na 30 ;-) že si dítko naházelo botičky do záchoda, asi aby se umyly, a že když bylo jednou podezřelé ticho, tak si synek hrál v kočičím záchůdku „na písku“, to už ani neřeším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
15.7.14 13:26

@hrnoulek náš si tuhle nabíral do hrníčku vodu ze záchoda, jindy si štětkou čistil zuby nebo mi přinese psí bobek ze zahrady :mrgreen: Koupelnu naštěstí většinou zamykáme, tak pračka většinou dobrý, když tam zrovna nejdeme, tak sám se nedostane, ale v kuchyni stačí myčka a trouba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
15.7.14 22:21

Jo, záchodová štětka nás taky fascinuje :) zapínání myčky, pračky a trouby jsem svěřila dceři, klidně jí vytáhnou i od rozdělené činnosti a musí jít zapínat, je fakt, že od té doby nechává elektrospotřebiče už docela v klidu :) asi jí to trochu omrzelo, tím, že ‚musí‘ :lol: I když jakmile se dostane k zapnuté pračce, tak stejně neodolá a zatočí si :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
19.10.14 17:11

Taky už jsem zoufalá, syn 2,5 roku se poslední dobou hrozné změnil. Vzteka se, vzdoruje, zkouší nas. Maminky, které jste tím prošly a už se vám dítka uklidnila napište mi sem prosim pozitivní zprávu ze to opravdu jednou přejde. Takového ho vůbec neznám. Precvaklo mu snad ze dne na den. Může to byt období vzdoru?? Mám pocit, ze jsem ve výchově selhala a to jsem, si myslím, dost důsledná. Ach jo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
19.10.14 17:28

@Tardulka Tak já tě trochu potěším, tenkrát jsem tu také přispívala a musím říct, že během posledního měsíce se jeho chování dost zlepšilo, takže opravdu musíš vydržet a ono to časem odezní, dřív nebo později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.10.14 17:39

@Tardulka No já tě taky trochu „potěším“, že v tom nejsi sama. Syn mojí sousedky, zmíněný v jednom mém deníčku (už se rýsuje další), má vypěstovaný utíkací a vrhací reflex - a teď se to u něho tluče se separační úzkostí. Občas sousedce na procházce asistuju (někteří neinformovaní mě začínají považovat za tatínka :lol: ). Co ti čerti na dospěláky všechno zkusí, to mně občas hlava nebere. No a ten sousedovic má teď nějakou dobu úchylku na psí oči - musí psům strkat do očí prsty. Co riskuje, víme všichni - jenom on jaksi ještě ne… A když mu v tom někdo brání, tak je hned řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
19.10.14 17:43

@Jindřiška7 a jak staré mas nyní dítko? Syn byl vždy živější, ale poslouchal byl hodný. Výlevy dost málo. Ale ted?? Katastrofa at s nim děláme cokoliv. Přestal i spát pres den, začal si i kousat nehty. Jsem ted krátce tehotna, tak jestli to nemůže byt i tím. Od začátku trpím na slabé krvaceni a musela jsem ležet. Syna hlídaly babičky, švagrová. V te době se to hooooodne zhoršilo. Jestli mu chybím, je to možné. Nemůžu už ho tahat, blbnout s nim jak dříve. Je mi z toho fakt smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
19.10.14 17:47

@Jura007 hustý, tak to maly je zaplatpanbuh moc něžný na lidi kolem, na zvířata. To je hodný. Děti miluje, nechá si od nich všechno líbit, brát hračky apod. Snad mu to vydrží a nebude neurvaly. Akorát na nás byl zvyklý blbnout, ne zle. U me mu to skončilo, jsem nyní těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
19.10.14 18:11

Mame taky tohle skvele obdobi a take doufam ze preJde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
19.10.14 20:39

@kitty123 je to narocne :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
6.1.15 13:35

Ahoj holky, tak ja mam doma klucinu, v breznu budou tři roky :roll:, Adam byl docela hodnej i kdyz mel vždy utíkavou, ale dneska co predvedl hruuza :roll: :roll:, jel na odstrkavadle, klidne prejel přes silnici, ujížděl až z dohledu, když jsem zařvala stuj tak se ještě rozjel, když sem hubovala, koukal na druhou stranu, kdyz se mu něco nelibilo šup na zem,… Jinak pohodova prochazka se zmenina v nervy. Ač nemlátim, jen tak občas na prdelku ale to asi ani necejti tak dneska dostal nekolikrat, ale to taky hodne ze strachu o nej protože nikdy nevim jestli se před silnici zastaví. u dveří trucuje kdyz reknu pojd rekne ne, přitom doma hned jak jsme se vratili, me zacal objimat. Nevim jestli je to bezva obdobi neposlusnosti nebo jen spatnej den, ale docela jsem otravena, sla jsem z kamaradkou a docela mi bylo trapne pac jeji klucina stejne starej poslouchal jak hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
6.1.15 13:40

@potkanek holka má dva a chová se stejně-neli hůř :mrgreen: Chvíli jde v pohodě, ale pak se sekne a nehneš s ní, přes silnici taky děs, dnes se mi v prostřed přechodu vytrhávala a nechtěla jít, taky dostala na zadek spíš v afektu, protože jsem byla strachy bez sebe…Jo holt je to paličák, ale já svoje dítě nevychovávám proto, aby poslouchalo jak hodinky, ale aby z něj byla osobnost…což ta moje hééérečka už je ve dvou letech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
6.1.15 13:46

No ty jo :mrgreen: :mrgreen: ja chápu že to nemůžou být otroci be mozku, ale ten strach je děsnej, je na kole a najednou vidim v dálce jen helmičku, tak řvu stuuj a on zrychlí :roll: :roll:. Ja bych chtěla, aby respektoval slovo stuj, vtat se, nesmíš. Jinak ja se taky snažim všechno po dobrým, ale respekt to ja nemám tatínek jo, ale ja tedy ne. Kamarádky kluk si třeba mamku hlídá sám a ona ho vubec nemusí volat, proste když je daleko, pocka nez ho mamka dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí