Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Odpově´d zní ano, na můj vkus ano.
Na druhé straně, ty jsi matka, ty musíš dělat vše tak, jak to považuješ za správné. Včetně toho, že musíš být připravena snést komentáře od okolí, protože holt jiní to mohou vnímat jinak.
Jo podle mě seš v některých věcech úzkostlivá, ale tvůj boj, jaký si to uděláš takový to budeš mít. ![]()
Asi trochu jsi
ale svým zbůsobem, co je špatnýho na tom, že chceš pro svojí dcerku to nejlepší? já teda nějaký pusinkování neřeším, a kdyby měl někdo opravdu špinavý ruce, asi mu to řeknu…malýmu je ted 9 měsíců a sám je někdy jako čuník ![]()
Pokud je to tvé první dítě…chápu…s odstupem let a více dětmi už tohle matky tolik neřeší…jsou benevolentnější… ![]()
Ses normalni matka. Ja platim v rodine za magora, kdyz malemu presnidavky bud varim nebo kupuju alnatura,prip.jiny 100% ovoce, jsem cvok, kdyz denne setru nas pidibyt, aby nemel cerna kolinka (stejne ma), jsem cvok, ze ho denne koupu, ze mu nechci dat pribinaka, ze ho nenecham oblizovat spinavou podlahu na navstevach, ze mu, nekupuju vanilinovy kase, ale micham ciste obilne s ovocem…atp atp, seznam je nekonecne. Kasli na okoli, delej si to po svem ![]()
edit: a vubec kdy si tukaji na celo - kdyz mi vadi, ze mu pribuzna mimina seberou dudak, strci si ho do pusy a ja mu ho pak chci alespon umyt po kohoutkem ![]()
@Anonymní píše:
Zajímalo by mne jestli jsem opravdu tak úzkostlivá matka?Okolí néé všichni většinou rodina o mě tvrdní, že jsem strašně úzkostlivá. Napr. jsem hajsavá na to, když mi cizí člověk strčí hlavu do kočárku a hladí si mou pětiměsíční dceru. Vadí mi, když na dceru sahá někdo neumytýma rukama, vadí mi, když širší příbuzenstvo pusinkuje mou dceru, dále nenechávám svou dceru vyřvat (prý bych měla). Zpravidla nenechávám svou dceru nikomu na hlídání. Snažím se dceři kupovat jen kvalitní výrobky. Nedávno jsem jako dárek dostala pro malou botky typu crossky. Včera jsem na toto téma diskutovala s jednou osobou a řekla jsem, že mi pro malou nepřijdou moc vhodné na první nošení, že je nejspíš vůbec nevyužijeme a hned jsem vzápětí vyslechla to, že jsem úzkostlivá a že vše strašně řešim. Zajímalo by mne jestli jsem taková jenom já nebo se najde někdo podobný?
![]()
otlapávání od cizích lidí by mi vadilo,
sahání na miminko neumytýma rukama by mi vadilo od všech i od rodiny,
vyřvat jsem nenechala ani jedno své dítě, nevidím jediný rozumný důvod proč to dělat,
hlídat nevím co tím myslíš - babičky běžně na hodku dvě pohlídaly prcky, abych si př v klidu objela nákupáky a nemusela tam malýho vláčet, nebo dostaly kočár a šly ven, ale třeba přes noc jsem neměla potřebu až do roka u obou,
crossky nejsou vhodný typ na nošení pro nikoho- ani pro dospělé, když to není u bazénu a pro malé dítě už vůbec ne, malej je nosí až ted v pěti a to když lítá z bazénu po zahradě rozhodně v nich nechodí běžně… čili závěrem pokud seš úzkostlivá, pak já jsem byla taky a jsem dosud, ale je mi to fuk - je to mé dítě -děti a má zodpovědnost…navíc já byla tak dominantní ohledně dětí, že si nikdo z příbuzných nedovolil se mnou diskutovat
![]()
Příspěvek upraven 08.07.14 v 11:19
Neřekla bych úzkostlivá, spíš jdeš s dobou, dneska je prostě všechno jinak než před 30 lety, když byly malé současné matky. Dneska prostě se jede bio a kvalita a domácí a postupné zavádění a tak podobně. A pokud jsi tady na miminu, to znamená, žes v průběhu těhotenství sjela tisíce stran o správné péči o miminko a máš to nastudované od A do Ž
(to nemyslím zle)
S tím pusinkováním a rukama a tak, to už je na každé matce, jak má v sobě nastavenou hranici.
Crocsky? No na první nošení to asi není dobré, ani pro dospělého člověka, natož pro mimino, ale tvoje dcera snad ještě nechodí ne? Jako „frajeřinka“ je to pěkné, sladké ![]()
Jinak neumyté ruky - jako čisté, ale nedizinfikované, nebo prostě špinavé? Nezapomeň na to, že když budeš pořád používat dezinfekční prostředky a nenecháš malou dostat se do kontaktu s bakteriemi, můžeš si být jistá, že bude alergická (oprava - bude mít horší obranyschopnost)
A nechávat malou vyřvat? Myslím, že to je blbost, neřeknu ve 2 letech, kdy dělá scény, aby zaujala něčí pozornost, ale 5timěsíční bejby?
Jsou to mé názory, tak to prosím nikdo neberte jako rýpání, teprve si je vytvářím, třeba, jak porodím, budu mluvit jinak, ale kdo ví ![]()
Já jsem se teda jednou tady na emiminu svěřila, co nemám ráda (jsem ve 32tt, ale nětkeré těhotenské klišé nesnáším) a hned jsem byla za cíťu, takže si radši dávej bacha, jaké diskuze zakládáš ![]()
Příspěvek upraven 08.07.14 v 11:18
Jakoze treba babicky nesmeji opusinkovat vnucku? ![]()
Tak to tedy jsi, no…
Okolí je mi ukradený, cizí lidí co lezou a sahají na dítě nesnáším, ale pochvala mě potěší. Příbuzní mi nevadí. Crocs jako první bota fakt ne. Mám nejedlika, jsem rada, když sní i párek. Je mi fuk jak to mají jiní. Delej to podle sebe
jinak úzkostliva je pro mě ta co dítě nenechá nikam vlézt a všechno mu hystericky myje.
@Halibar
No uvidime…lide jsou ruzne ![]()
A kdyz ji ani neda na hlidani…myslim, ze prave babicky rady drandi s kocarkem a zaskoci a pohlidaji…tedy nektere ![]()
Zajímalo by mne jestli jsem opravdu tak úzkostlivá matka?
Okolí néé všichni většinou rodina o mě tvrdní, že jsem strašně úzkostlivá. Napr. jsem hajsavá na to, když mi cizí člověk strčí hlavu do kočárku a hladí si mou pětiměsíční dceru. Vadí mi, když na dceru sahá někdo neumytýma rukama, vadí mi, když širší příbuzenstvo pusinkuje mou dceru, dále nenechávám svou dceru vyřvat (prý bych měla). Zpravidla nenechávám svou dceru nikomu na hlídání. Snažím se dceři kupovat jen kvalitní výrobky. Nedávno jsem jako dárek dostala pro malou botky typu crossky. Včera jsem na toto téma diskutovala s jednou osobou a řekla jsem, že mi pro malou nepřijdou moc vhodné na první nošení, že je nejspíš vůbec nevyužijeme a hned jsem vzápětí vyslechla to, že jsem úzkostlivá a že vše strašně řešim. Zajímalo by mne jestli jsem taková jenom já nebo se najde někdo podobný?