Nechce se vůbec koupat v bazénu a už ani ve vaně

7.7.14 20:19

nechce se vůbec koupat v bazénu a už ani ve vaně

Ahoj prosím o radu, teď co nastaly vedra jsme se rozhodli vzít malou opět k vodě tedy na koupaliště, v loni bylo vše ok ale letos jen co se k bazénu přiblížíme začne hysterický pláč a že tam nechcce mám ji celou dobu v náručí a namočíme se společne. Zkoušela jsem nalákat na kruh, lodku, deti, dělala jsem hlouposti zkrátka nic.Jsou jí dva roky a už začala to dělat i doma když jí chci vykoupat tak křičí že ne, ale nejsem si vědoma nějaké chyby co by ji odstrašilo. Tak nevíte někdo jak na ni a dostat ji do vody a to za 3 týdny máme jet k moři to nevim co tam s ní teda uděláme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3611
7.7.14 20:22

Čekám na odpovědi, u nás to stejné, ještě před 2 měsíci to byla kachna ted dostat ji do vany, nebo jen osprchovat děs, sprchu tedy nikdy moc nemusela, ted tedy se mi ji vždy do vany pomůže nalákat pomocí staršího, ale venku do bazenku ne, dneska tam jen cákala rukou, ale nevlezla tam, za měsíc ji budou 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
7.7.14 20:28

Asi je to období, náš malý to taky kolem toho druhého roku měl. Ale kdy to přejde a co pro to udělat teda nevím. Já jsem ho vždycky okoupala jen tak narychlo za šíleného řevu, ale teď už je zase v pohodě. Trvalo to cca 14 dní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
7.7.14 20:28

Starší to měla stejně, od mimina do cca 2 let byla kachna, pak najednou zásek na plavání, po pár týdnech nechtěla ani vanu, 3 měsíce jsme jen sprchovali. V létě si pak u moře jen cachtala nohy a ruce, jinak hysterák, křečovitě se mě držela. Pomalu to odeznívala a cca za rok už byla (a je) zase kachna. Snad to nějak souvisí s uvědomováním si sama sebe, strachem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.7.14 20:34

Kluk je kachna. Ale kolem 2 let byl ochotný jít víceméně jenom do brouzdaliště. Letos už vlezl do velkýho bazénu, do jezera. Ale u moře se cachtal jenom na kraji, případně byl spokojený na lehátku, ale musela se překonat minuta řevu.

• Citovat
  • Upravit
2249
7.7.14 20:56

Jo, taky jsme to tak měli. A to jsem s malým chodila od 6 měs. do 1,5 roku plavat. A pak, ve dvou letech do vody nenamočila ani palec, večerní mytí řev. Nechali jsem tomu volný průběh. Na koupáku sedí na břehu brouzdaliště a systematicky ho vylévá konvičkou :-) Ale teď, po roce už se malinko osmělil a s tatínkem na chvilku do bazénu vleze, ale stejně mi přijde, že je nejšťastnější na břehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.14 20:57

Tak se nám asi trochu ulevilo že nejsme jediný hysteráci :D tak snad to nějak překonáme a budeme si užívat taky tý vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.14 21:00

No tak ta si radči lehne na deku a bude tam jak buchta nebo dělat vše okolo jen aby nebyla blízko vody, a bude nejšťastnější mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.7.14 21:06

To se stává, my chodili plavat, strašně ho to bavilo, pak najednou v roce a půl zlom a začal fňukat, že nechce, vydržel to tedy dělat dlouho a přestalo to jako to začalo. Čím to je netuším :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.14 21:26

U nás je to úplně stejné, ale důvod je víceméně jasný. Chodili jsme na miminkovské plavání a instruktorka to tehdy přehnala s potápěním a od té doby vodu nee. Je to už skoro rok a půl a je to stále horší. Venku do bazénku nechce, když jdeme do aquaparku tak se mě křečovitě drží kolem krku a koupání je taky špatné, ale sprchování ještě horší. Ale nenutím, už se ho nesnažím ani nějak na vodu zvykat. Halt to bude asi neplavec, což mě mrzí, ale jsou horší věci. Spíš mi vadí ten každodenní jekot, když večer řeknu, že se jdeme koupat. V klidu je jen když jdu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
7.7.14 21:38

Moje švagrová má kluka, teď skoro 3 roky, taky se pořád cachtal ve vodě a najednou problém i ve vaně. Nakonec se ukázalo, že když taťka hlídal malýho, spadnul mu do bazénku po hlavě. Sice ho ihned vylovil (za nohy), ale od té doby má blok a je to už víc jak rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 12:24

Holky, jak to s vasimi detmi dopadlo? Preslo je to a kdy?

Mam 17 mesicniho syna a nechce do bazenku namocit ani spicku nohy. Ve vane je spokojeny, jen kdyz se koupu s nim. Ale do bazenku (brouzdalka) nechce ani po kotnicky, i kdyz ma skoro 30 stupnu.

• Citovat
  • Upravit
7188
16.6.17 12:38

Me to nepreslo ani v petadvaceti, jen namocit a ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 12:45
@Azeretereza píše:
Me to nepreslo ani v petadvaceti, jen namocit a ven :mrgreen:

To moji sestru (take Tereza ;) ) take ne, ta se ani nenamoci. Ale ja doufam, ze u syna je to jen takova faze. Jinak se mnou bude asi trpet., ja travim cele leto u vody! :-)

• Citovat
  • Upravit
9180
16.6.17 13:00
@Limi123 píše:
Holky, jak to s vasimi detmi dopadlo? Preslo je to a kdy?Mam 17 mesicniho syna a nechce do bazenku namocit ani spicku nohy. Ve vane je spokojeny, jen kdyz se koupu s nim. Ale do bazenku (brouzdalka) nechce ani po kotnicky, i kdyz ma skoro 30 stupnu.

Syn (3 roky) loni nestrčil do bazénu ani palec. Dala jsem mu k bazénu malinký nafukovací člun, do něj konvičku a měkký házecí balonek co nasaje vodu a stačilo mu to.. Letos se osmělil až v brouzdališti, kde byla malinká skluzavka. To ho začalo bavit, že se osmělil a šel se mnou do velkého a tak skákal jak divý.
Snad je to překonáno, ale pokud bude po tatínkovi, tak z vody nebude nikdy odvázaný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí