Jsem opravdu tak úzkostlivá matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
326
8.7.14 11:37

Koukám, že nejenom úzkostlivá, ale také lehce rozpolcená - dvě stejné diskuze??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590

@Papia
jasně, taky bych nezakazovala, to ne, ale ještě jsem nezažila a neviděla nikoho, kdo by pusinkoval mimi, spíš hladit, zkusit jak silný má úchopový reflex, nebo pomasíroval nožičky… uvidíme :D třeba tady za půl roku budu psát, jak mi každý žužle mimčo :D ale já to asi nebudu často řešit, protože všichni moji kamarádi, známi a rodina je ode mě 700km, takže pusinkovat budu asi jen já a manžel :D
S tím psem zajímavé, na Vánoce (to bude mít malý 4 měsíce), jedeme k našim a je tam i můj zvědavý maltézák, tak to bude ještě sranda (nemluvě o 3 fenkách strejdy :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@atominnka píše:
Vyřvání a crocsy ok, chápu, taky nenechávám vyřvat a crocsy má až od 3let k bazénu na dvůr… ale jinak to moc hrotíš…ale já už mám druhé, u dcery jsem to taky měla jinak než ted ;)

u mě je to stejně… ale teda mám první dítko :mrgreen: A crocsy jsou teď jeho nejoblíbenější boty, nejradši by je nosil všude :cert: :)

• Citovat
  • Upravit
326
8.7.14 11:39
@omites píše:
Na něco jo, na něco ne.Teď jsem zrovna četla článek, že držet děti bosky, dokud to jde. Tak si vyber. :mrgreen: :kytka:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 11:39

@NaimaCloudy Rozpolcená??? 8o Však jsem psala, že ta druhá diskuse mi tam skočila omylem… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6726
8.7.14 11:40

Nevím, co je na tobě tak úzkostného :) nebo jsem teda úzkostná taky 8)…až na to umývání podahy :oops:…a za sebe musím říct, že na čistotu jsem byla „úzkostná“ do doby než se malá začala plazit a lézt…ted už jen hlídám aby venku nepolykala kamínky apod :mrgreen: ale jinak jídlo, pití, obutí..to vše hlídám a „řeším“ (ve smyslu čtu a zjištuju různé info) hodně :)…a na okolí prdím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.7.14 11:40

@omites
Ja spala se psama u babicky v jedne posteli-ne tedy v 5 mesicich ;), ale jinak jsem se s nima valela po zemi porad, jeste mela babi morce a zelvu-takze k mazleni toho bylo dost…a naklizeno taky nemohlo byt uplne 100pro…chlupy a tak proste byly, no…

To je jasne, dyt ty detiv podstate ziji na zemi a na zacatku vse potrebuji ochutnat, ale je mi jasne ze kdo zvire nema, ten to spatne snasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
8.7.14 11:43

@Halibar já myslím, že je to i o tom, jak si ty pravidla nastavíš a jak jsi schopná to pak vykomunikovat s rodinou.
Někdo řekne bude to tak a tak a to jeho slovo má takovou váhu, že ho bude rodina respektovat. Já třeba bojovala s babičkama a jídlem, voděním, nočníkem. A nebo si jenom řekneš chtěla bych to tak a tak, ale už nejsi schopná si svoji pozici uhájit. Pochybnosti o svém postoji taky vedou lidi k tomu, že tuhle hranici zkouší prolomit, pousunout.

Na nevyřvání, nošení a spaní se mnou jsem měla jednoduchou odpoveď - moje dítě x moje věc. Ty ostatní s ním nespí. :kytka:

Druhá strana mince je, že si pak ale nemáš stěžovat, když ti třeba v té posteli začne vadit. Jelikož hned zpátky uslyšíš - já jsem ti to říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
8.7.14 11:44

Nepřijdeš mi zas tak přehnaně úzkostlivá, vše co jsi vyjmenovala, mi vadí taky, ale nějak jsem se naučila to neřešit. Co se týče vyřvání, každého věc, já to párkrát zkusila a světe div se, dítě večer položím do postýlky a spí, nebo mi už nevstává v 5, ale chodím ho budit já, až se vyspím. Co se týče hlídání zastávám názor, že dítě patří k matce, ale odpoledne poslat někoho s kočárkem, nebo pohrát si s malým u nás doma, mi nedělá problém, aspoň vypadnu na kosmetiku nebo k holiči :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.7.14 11:46

Tezko se to radi, no… Kazdy ma sve predstavy, ale ja zase vim, ze sestrenky a bratranky vidim opravdu malo-max 2× do roka, tak bych to pusinkovani nejspis vubec neresila-kdyz by tedy nechodili na navstevu kazdy tyden-to by mi asi hrablo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
8.7.14 11:49

@omites jasně, souhlasím se vším, co jsi napsala, ale jak jsem řekla, zatím to nemusím ani řešit, protože ještě dítě není na světě.

@Papia píše:
Tezko se to radi, no… Kazdy ma sve predstavy, ale ja zase vim, ze sestrenky a bratranky vidim opravdu malo-max 2× do roka, tak bych to pusinkovani nejspis vubec neresila-kdyz by tedy nechodili na navstevu kazdy tyden-to by mi asi hrablo :-)

Každý den, no to by byl masakr, ale to už je jiná kapitola, to by byli lidi, kteří si neuvědomují, že jsou otravní :D co je moc, to je moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 11:53

Jsem si ještě vzpomněla, že mi vadí, když jsme s někým (příbuzní, známý) na procházce, někdo vezme kočárek a se spícím dítětem vyjede každou díru, z obrubníku a na obrubník najíždí stylem, že kočárek ani nenadzvedne…popřípadě nedá přes korbu plenu, aby male nesvítilo slunce dovnitř :nevim:

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
12072
8.7.14 11:53

Nejsem si jistá, jestli jsem to pochopila správně. ty máš dcera jednu nebo dvě? To chtějí dávat ty boty 5-ti měsíčnímu dítěti? A to hlídání, to je taky u té pětiměsíční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.7.14 11:54

Podle mě trochu jsi, ale ničeho se neboj, pokud plánuješ druhé dítě, všechno úzkost se vytratí :mrgreen: :mrgreen:
PRvní dítě je prostě první dítě. Moje dítko muselo mít vše kvalitní, značkové, domácí, bio :mrgreen: :mrgreen: Když šel manžel vozit a místo v dohodnutých 12:00 dorazil 12:03,tak dostal takový kartáč jak nikdy :lol: :lol: Už tři minuty jsem měla kojit, dítě umírá hlady :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.7.14 11:54

Já taky nesnášela když mi někdo cizí lezl do kočáru, naštěstí malou nikdeo nepusinkoval (kromě blízké rodiny), kvalitní věci taky kupuju, ale máme doma i něco z druhé ruky (od kamarádek). A máme crocsky-sice asi nejsou „ortopedicky“ v přádku-ale na toto počasí super a upřímně, když vidím ty neohebné dětské boty-chudáci děti (a to vybírám co to jde). Na druhou stranu mi nevadí když ji olízne pes, dudlík neumívám pokud nespadne přímo do kaluže, nechávám ji vyblbnou na klouzačce a nějaký ten šrám neřeším…jooo, koupila jsem kloubouček s UV…to jsem si vyslechla :lol:. Prostě každý jsme nějaký, ty jsi matka, tak si to dělej po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí