Jsem opravdu tak úzkostlivá matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
427
8.7.14 11:58

Tak co se týče toho nakukování do kočárku a sahání, to jsem teda neřešila ani když byla novorozenec. Jasně nenechala bych ji hladit a pusinkovat bezdomovci :D, ale jinak abych posílala hned všechny do koupelny, to mě ani nenapadlo. Myslím, že trocha bacilů miminku neuškodí. Co budeš dělat, až bude mimčo všechno strkat do pusy? Dcera mi teď s oblibou dělá, že otevírá a zavírá odpadkový koš, leze na záchod, hraje si na chodbě s botama. Několikrát za den ji umyju ručky a jinak už to tak moc neřeším. Dcerka kamarádky lozila od půl roku po dvorku a jedla kuřince :lol:. Když jsme to viděla a upozornila ji na to, tak jen mávla rukou. Podotýkám, že její dnes dvouletá holčička nebyla od narození ani jednou nemocná. Jinak jsem v určitých věcech taky úzkostlivá. Na přechodu čekám, až auto úplně zabrzd. Když malou hlídá partner, volám každou chvílí, abych se ujistila, že je vše O. K. Až budeme mít děti víc, tak už tak vystresované nebudeme, nebude na to čas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
8.7.14 12:00

Zakladatelce: víš, trošku se v tobě i vidím, nemyslím tím s mimčem, ale jednou u nás byla na 10 dní tchnyě, oddychnout si. Štvalo všechno, co řekla, co udělala, ikdyž to bylo v dobrém a ani nevěděla, že „dělá něco špatně“.
Vadil mi její styl umývání nádobí. Vadilo mi, jak krájela rajčata :D snažila se pomoct, zavděčit se, ale mě štvalo všechno. Bylo to ponorkou. Unaveností a vyčerpaností. No, pak udělala něco, po čem už ji nebudu mít ráda, ani kdyby nevím co. Ale to už je mimo místu. Myslím si, že to samé máš ty a předpokládám, že to je nervama, to přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
8.7.14 12:04

Proč anonym? Některý maky jsou takový a jiný makový. Ovšem na pusinky od babiček ještě žadný mimčo neumřelo. Crossky jsem dala až ve čtyř letech, do té doby jsem dávala a u mladšího syna dávám pouze kotníčkový botky. Ruce nedezinfikujem ale taky jsem měla chvilku antibakterialní manii, tě třeba přejde. Některý věci malinko hold přeháníš, až miminko začne lízt nebo chodit, myslím že rychle od toho upustíš, jinak by jsi ji uumejvala. Ale pořad není za co se stydět. Anonym si myslím není třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
8.7.14 12:08

Dítěti škodí více desinfekce, chemie neš špína. Naše MUDr. říká, špína v bytě, zdravé dítě. Jo, jseš a mě by vadil ten přístup: to je moje dítě, nepůjčím, nedám. Nedávno jsem četla, že rodiče nejsou majiteli dětí, ale jejich průvodci životem. Nesnáším takové uzkostlivé matky. A je mi líto i těch dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
8.7.14 12:11

@jenika1 určitě jí to přejde :) každý je jiný a jsem si jistá, že za měsíc se tomu už bude jen smát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.7.14 12:27

Je ještě malinká a pokud je to vaše první, tak se to dá pochopit. :lol: Až budeš mít druhé a třetí, tak nebudeš mít čas to ani kontrolovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.14 12:54

@Kakachna dceru mám jednu a myšleno to bylo samozřejmě až později ;)

@veeerry nepsala jsem, že babičky pusinku dávat nesmí, samozřejmě můžu, vadí mi to do cizích

@jenika1 dezinfekci na ruce nepoužívám, to jsem tu již psala…a nechápu, proč ti je líto dítěte o kterého se rodič stará :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7009
8.7.14 13:34

Crocsky bych jako první boty nedala a to mám na vhodnou obuv celkem tolerantní názor, cizí lidi lezoucí do kočárku, no stalo se mi to málokdy, asi už vyzařuju na metry daleko fluidum „nesahat“, ale pokud někdo zkusil, se zlou se potázal, já cizí lidi taky na potkání nehladím a neříkám jim „vy jste ale roztomilá stařenka“, že :lol:
S miminem díry objíždím, páč hlavička, aby jim zbytečně v kočáru nebimbala, plenu přes kočár jsem při slunci dávala, přece nenechám dítě spálit, navíc stejně řvali, když jim svítilo do obličeje.

Lidi o úzkostných matkách mají potřebu se zmiňovat, když není po jejich, tak matku znejistět. Doporučuju si vybudovat dostatečné mateřské sebevědomí a nad věcmi, které jsou zdravé, logické či bezpečné vůbec nepochybovat. Páč začne doba příkrmů a někteří dobráci jsou schopní nacpat mimino párkama a čokoládou a argumentovat, že svým dětem dávali a děti přežily :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
8.7.14 13:35

Celá já :mrgreen:. Byla jsem úzkostlivá, ale u mě to zapříčinil těžký porod a taky to, že malá měla zdravotní problémy, tak jsem o ni měla takový strach, že jsem se na ni moc upla. Vadilo mi, když jsem ji musela někomu půjčit ( nebráno doslova ), neměla jsem ráda, když mi lezli do kočáru bez zeptání, to je pro mě neslušnost. Ale já jsem jedna z těch, co si řekla, hele to je moje dítě a tak to bude, tak jak já řeknu. Naši mají psi, tak po pohlazení umývali ruce, taky jsou kuřáci a to mi vadilo, že si dali cigáro a pak pusu malé, hold museli žvýkačku :lol:. Mám ideál rodiče, ti mě 100% respektují jako matku. Teď jsou malé dva a přesně jak se to tu píše, ruce má všedu, na kočkách a pak v puse, na psech a opět pusa. Jsem mít úzkostlivá, vše chce čas. Z hlídáním jsem byla naprosto stejná, hlídání jsem měla tak pětkrát za celé dva roky. Hlavně ty seš matka a nepotřebuješ slyšet jestli jsi nebo nejsi úzkostlivá. pokud cítíš, že je to správné, dělej to, pokud ne, změň to :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
8.7.14 13:37

Jsme na tom stejne :hug: taky nemám ráda, když mi cizí lidi lezou do kočárku. Sahat na dítě neumytýma prackama taky nesnesu. Vyřvat dítě nenechám - proč jako? V čem je to děcku prospěšný? Malá se hlídat nenechá, je teď mamánek. A ty boty chápu, jednak jsem neviděla nikoho komu by slušely a na první krůčky jsou dost nevhodný. Takže za mě jsi normální. Je jen otázka jestli nejsem úzkostná taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
8.7.14 15:02

Mam to podobně a to mam už druhe dite. U mě nejde principielne o hygienu jako takovou, tu se snažím dodržovat, ale nepřeháním (piskot ze země, na které není nás..ano klidně, neumyté ruce po příchodu z venku, po wc a pod v žádném případě).
Ale nechápu, proč by někdo měl líbat a osahávat moje dítě?? Az si to dite bude umět vybrat, komu chce dat pusinku a komu ne, tak pak jo, ale jinak - já taky nenechávám lidi, aby na me jen tak sahali.
Hlídat nechávám lidi, kterým věřím na přiměřenou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
8.7.14 15:17

@petulatko a vadilo ti, když ti někdo sahal v těhotenství na břicho? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
8.7.14 15:19
@Halibar píše:
@petulatko a vadilo ti, když ti někdo sahal v těhotenství na břicho? :)

nesnášela jsem to - opět, normálně mi taky nikdo na břicho neaaha, proč v těhotenství by meli :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
8.7.14 15:27

@petulatko já se jen ptám, taky to nesnáším :D a čím větší je břicho, tím víc přibývá osahávačů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
8.7.14 16:52
@Anonymní píše:
@Kakachna dceru mám jednu a myšleno to bylo samozřejmě až později ;)

@veeerry nepsala jsem, že babičky pusinku dávat nesmí, samozřejmě můžu, vadí mi to do cizích

@jenika1 dezinfekci na ruce nepoužívám, to jsem tu již psala…a nechápu, proč ti je líto dítěte o kterého se rodič stará :nevim:

tak to jsem se asi přejukla, pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect