Potíž s myčkou

9578
12.4.08 18:17

potíž s myčkou

Ahoj, potřebuju poradit. Máme myčku http://www.whirlpool.cz/index.php?… a stále nám svítí kontrolka na sůl. V návodu píšou, že by měla svítit jen při potřebě jí doplnit, ale nám svítí kontrolka stále, i když tam sůl je..nemáte někdo tento typ myčky, aby jste napsali, jak to máte vy? U rodičů máme stejnou značku, ale jiný typ myčky a tam pokud sůl chybí, tak kontrolka bliká, tak nevim co s tim. Další problém je, že když dám tabletu, tak na skle zůstávají kapky (domnívám se, že to je asi málo leštidla??)Mám dát všechno zvlášť, nebo používat sůl a tabletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16
12.4.08 18:34

Ahoj, mám whirlpool, rok a půl, trochu jiný typ.
Poprvé jsem nasypala téměř dvě krabice soli. Když dosypávám, musí se nejdřív vypnout pohotovostní systém, takový ten „vysouvací“ čudlík, pak dosypu, znovu zapnu. Když to nevypnu a nezapnu, tak svítí, i když je soli dostatek. Jinak jsem taky četla, že stačí, když jsou tablety s leštidlem a solí, ale mě ty rozsvícený kontrolky dohánějí k šílenství, tak sypu a leju.
Zaschlé kapičky nevím, ani bych neřekla, že je to leštidlem. Napadá mě hodně tvrdá voda, nebo jestli není myčka zevnitř trochu zamaštěná, já do ní občas strkám takovou tu mycí věcičku (třeba od Somatu) a na nejvyšší stupeň jí prázdnou vymeju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
12.4.08 19:20

Jaký pohotovostní čudlík? 8O to asi na ní nemam. Já dala podle návodu soli 1,5 kg..Takže ti to svítí, i když máš sůl naplněnou? Nebo to někdy nesvítí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
12.4.08 19:31

„pohotovostní“ čudlík - ten vpravo (je to vlastně vypínač přívodu proudu)
a pak samotný proces začínáš tím tlačítkem, co je mezi kolečkem na nastavení programu a otvíráním. jsem se do toho nějak zamotala.
takže vypnu čudlík v pravo (světýlko signalizující nedostatek soli zhasne), nasypu, znovu pustím. Když se ještě rozsvítí, po troškách přisypávám.
Pak, když je dost soli, to zhasne.

Si to po sobě čtu a přemýšlím, jak to nejlépe popsat. Zkrátka vypni zapni pravý čudlík, ono to jakoby „načte“ nový stav „plnosti“ soli. Jinak já tam myslím napoprvé sypala víc, ale už se nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.4.08 19:43

Nemam s touto myckou zadne zkusenosti.
Jen jsem chtela rict, ze sul sypu vzdy az je zasobnik uplne plny. A pri pouzivani tablet je potreba mit doplnenou i sul a lestidlo. Mycky si oboji davkuji podle tvrdosti vody(kterou si nastavis) a nekdy to, co je obsazeno v tabletach, nestaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.4.08 19:44

Ahoj, a není to tím, že máš nastavený regulátor soli na moc vysoký stupeň? Jakože i když tam máš sůl, chtělo by to víc?
Nebo to zkus také zamíchat vařečkou… ať se to tam zahýbe…
Svítit by to nemělo…

Ty skvrny na skle bych právě viděla z přemíry dávkované soli.. proto mne napadlo, jak máš ten regulátor nastavený…

Tak ať to přestane brzy zlobit,

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
12.4.08 20:21

Jasmíno, už rozumim :) tak jsem to udělala na začátku..tak koupim další sůl a ještě dosypu..jinak jsem to i míchala, ale to nic neudělalo.Sůl je nastavená z vyroby na 3 a je to na tu středně tvrdou vodu, takže v tom by jinak problém snad být neměl. Dušičko, sůl vim, že být má, ale někde jsem četla, že leštidlo v případě tablet se nemá dávat, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.4.08 20:26

Jowano , u nasi mycky lze nastavit i davkovani lestidla podle tvrdosti vody.
My teda tablety pouzivame minimalne, ale manzelovi rodice jinak nemyji a doplnuji sul i lestidlo a nadobi maji OK.
Preji, at to brzy vychytas a nadobi se pekne leskne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
12.4.08 20:33

Děkuju, taky doufam..jsem myslela jak mi usnadní práci a zatím teda nic moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.4.08 20:41

Vsak az se to vychyta, tak zjistis, jak mas uzasnyho pomocnika :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
12.4.08 20:53

Holky, jak to, že když se dávají tablety, má se dávat ještě leštidlo a sůl? to slyším prvně?? já měla zato, že to je všecko v těch tabletách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
12.4.08 20:57

Ahoj, já přidám jeden postřeh s myčkou, sice trošku mimo mísu…
Nedávno jsme se tady bavily o korozi skla, jak mi na skle vznikaly takové ty bílé skvrny, které nešly ničím odstranit.
V časopise test vyšel test mycích prášků a tablet a Somat, který používám, vyšel v testu výborně, ovšem s poznámkou, že se „zažírá do skla“.
Takže už vím, z čeho ty skvrny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.4.08 21:03

Ivulko , protoze ta sul a lestidlo v tabletach na nekterou tvrdost vody proste nestaci :D

Makino , ono asi zalezi taky na typu nadobi. Somat pouzivam skoro porad a jedine, kam se zatim zazral jsou stare sklenicky tzv. duritky (nebo durytky? :lol: ) U jinych problem nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
12.4.08 21:10

Teď jsem z toho jelen 8O Používám Calgonit takové ty vše v jednom nebo třeba 5 v jednom, ale je fakt, že kontrolka na leštidlo vítí furt :lol: já si to vysvětluju tím, že ta nádržka na leštidlo je prázdná a tak holt signalizuje… myčku mám teda už přes rok, takže jsem si téměř skoro úplně jistá, že jsem na začátku studovala návod :lol: :lol: :lol: a že to je jako v pořádku.. Nádobí je naprosto v poho, žádné skvrny, nic, naleštěno hezky.. ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
12.4.08 21:11

Dušičko, zrovna spolu jsme si psaly :wink: .
No, ničí mi to hlavně sklo z Ikea, to používáme nejvíc, sklenice, mísy, ale taky pár ostatních skleniček už má náběh.
Ale už to fakt nemusíme znovu rozebírat, jen jsem si na to vzpomněla, tak jsem to tu písla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí