Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nicolle24 píše:
Máme křečka, ale pokud morče, doporučuji dvě. Protože jinak hrozně pískájí. Jsou to společenská zvířata.v Německu a Rakousku je chov jednoho morčete samotného zakázán zákonem.
Zdroj http://www.sivoj.cz/omorcatech
Prosím tě 2 samce mít většinou nemůžeš mít spolu, samce a samičku také ne, takže jedině 2 samičky. Takže to je pěkná blbost. A ať jich máš několik, pískat busou pořád. ![]()
Raději morče, i dvě samičky - jsou družný. Potkany a myši nemůžu ani vidět, co bydlíme na vesnici
![]()
Morčata jsem jako malá měla. Samičku a pak později 3 samičky a jsou super, je s něma sranda.
Měla jsem i Osmáka degu a ti jsou úžasní - ale teda zase žijou dlouho, ten můj měl přes 10 let. Dá se pěkně ochočit ![]()
Chceme pro děti morčátka, ale budou bydlet na zahradě ![]()
Máme morčata - dva kluky. Potkani mi páchnou, taky nežijí moc dlouho.
@nicolle24 píše:
@Clarkia sousedka měla dvě a největší kravál byl když otevřela lednici, jak ty potvory věděli že tam je zelenina, tak se hlásili pokaždé když jí někdo otevřel.
Myslela si že má dvě samičky a to se pak divila když tam najednou hvízdalo 6 morčat místo 2.
se tu vždycky plížím po večerech a lednici otvírám jen opravdu po promyšlené úvaze, co ní vezmu ![]()
Jinak nevím, kde vzali potkanářky, že je morče nespolečenské a nudné, to moje se hned hrne na klín pomazlit a mám pocit, že by mi na to rameno klidně i vylezlo, kdybych ho nechala. Chytrej je jak vopice ![]()
Potkany jsem měla, postupně dva a můžu říct, že první byl velký samec a smrděl i v čisté kleci, ochočit se mi ho nikdy na úroveň lezení na rameno nepodařilo, stejně tak ani druhého potkana. První byl k stáru dost nevrlý.
Morče jsem ochočovat nemusela, je přítulné, zvídavé, neměnila bych, je to taková skorokočka ![]()
@Gladys
já do lednice čumím jak na televizi, takže u nás by byl kravál pořád ![]()
@nicolle24 pořiď si morče, stačí mu dát z lednice jednu mrkev a budeš si velmi dobře rozmýšlet, co vyndáš a jestli to vůbec stojí za to ![]()
@Gladys
Taky jsem měla společenský morče. Chodil za mnou, na zavolání přiběhl, takže nuda s ním rozhodně nebyla. Asi je potřeba ho mít hodně odmalička…
@Levandulina jojo, mám ho od jeho měsíce, z chovatelské stanice, takže fakt zvyklý na lidský kontakt. Jako malá jsem měla morče ze zveráku a bylo hodně uzavřené do sebe. Tohle je oproti němu úplně něco jiného ![]()
Morče. Měla jsem oboje, potkan je chytřejší a společenštější, jako malý pejsek, ale žije krátce, potřebuje více společnosti(samotného určitě ne prosím
) a hlavně většina potkanů značkuje a to je někdy dost nepříjemné a neuděláš nic
Do jeho léčby-paraziti, nádor jsme pak dali i dost peněz, přitom byl z dobré CHS a stejně zemřel po roce a půl.
Potkan…je přítulnější, milejší a chytřejši, jen někoho může odradit jeho ocas ![]()
@eotec píše:
Potkan…je přítulnější, milejší a chytřejši, jen někoho může odradit jeho ocas
Treba me, fuj fuj fuj
@blorchi píše:
Treba me, fuj fuj fuj
Ale víš, jak je heboučkej ![]()
Za mě potkan samice. Měli jsme a tak nějak průběžně dál máme doma různé druhy myšounů, křečků a já nevim čeho. Všechno, kromě potkanů během pár dní smrdí. Neříkám, že jsem potkandu nečistila, ale jako jedinná žila ve dvopatrové kleci, jinak všichni ostatní myšouni časem skončili v plastových boxech. Klec jsem čistila 1× za 10 dní, podestýlka byla Asan nebo kukuřičná podestýlka. Z pilin jsem odešla hned v začátku-potkanda měla alergii. Samice chodí čůrat a kakat na jedno místo, samec je trošku větší čuně-čůral si i v pelechu. Samice se lépe ochočuje. Tedy alespoň u nás to tak bylo. Známí mají morče a čistí ho po 2-3 dnech a přesto ho u nich v domácnosti cítím. Naše potkanda se naučila velmi rychle tolik různých kousků
a i náš pes lovec si na ní zvykl velmi rychle. Když Ti nevadí ten jejich ocas, já bych brala jednoznačně potkana. ![]()