Potkan nebo morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
283
4.6.14 14:10

@Martina 25 nevím co nás to jako děti napadlo ještě teď je mi zle, jak si na to vzpomenu šli jsme je pak vrátit smrděl nám cely pokojík :D je to opravdu dobré jen jako potrava pro hady.. nebo jako rohožka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 14:12

@rozmary přesně ták, lidi taky smrdí, když se nemyjou že jo.. osmáky nad tim jsem přemyšlela, že bych to koupila dětem, ale připadá mi, že si to moc lidi nevšíma, dá se to vůbec ochočit třeba jako morče, křečka atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.6.14 14:13

@Marsmeli :-D No mi jako děti měli snad všechnu možnou havěť :-) Rybičky, ptáky, ještěrky, želvy asi milion křečků, králíky, morčata a já nevim co ještě…Byli jsme tři a vždycky někdo domu něco dotáhl…Táta vždycky řval že jak něco ještě přinessem že nás s tim vyhodí, ale to jen vyhrožoval :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 14:15

@Martina 25 my taký :mrgreen: :mrgreen: křečky, želvy, ptáky, myšiska, morče, strašilky, ale zajímavé, že psa nám dovolit nechtěli naši :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 14:15
@Martina 25 píše:
No známí měl hady a pro ně ty laboratorní bílý myši a smrdělo to tam děsně. Přišlo mi že srdí i ten had :-D [/citace
Hada jsem chtěla taky, ale ten neprošel ani přes děti, ani přes manžela, navíc by musel být vegetarián :mrgreen: Kamarádka mi vyprávěla, že její známá chovala krajtu, měla jí od malička a ona s ní normálně spala v posteli, stočená do klubíčka, normální mazlíček :* Jednou ráno se prý probudila a krajta natažená vedle ní jak prkno, bála se že jí něco je, tak bafla hada a letěla k veterináři, co mu asi chudáčkovi je, když takhle divně spí? Veterinář se na ní vážně podíval a řekl jí, že hadovi není vůbec nic, že si paničku pouze přeměřuje, jestli je schopen jí pojmout 8o Od té doby velkého hada ne, maximálně nějakou barevnou žížalu. :)
  • Citovat
  • Upravit
369
4.6.14 14:17

@Marsmeli No mi psa dostali až když jsme se z města přestěhovali na vesnici… A to byl taky nalezenec :-) Byl to labrador a tátův známí ho našel uvázaného v lese…A to bylo poprvé co jsme tátu museli přemlouvat všichni tři dva dny :-)ale nakonec jsme si ho vzali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 14:17
@rozmary píše:
@Martina 25 píše:
No známí měl hady a pro ně ty laboratorní bílý myši a smrdělo to tam děsně. Přišlo mi že srdí i ten had :-D [/citace
Hada jsem chtěla taky, ale ten neprošel ani přes děti, ani přes manžela, navíc by musel být vegetarián :mrgreen: Kamarádka mi vyprávěla, že její známá chovala krajtu, měla jí od malička a ona s ní normálně spala v posteli, stočená do klubíčka, normální mazlíček :* Jednou ráno se prý probudila a krajta natažená vedle ní jak prkno, bála se že jí něco je, tak bafla hada a letěla k veterináři, co mu asi chudáčkovi je, když takhle divně spí? Veterinář se na ní vážně podíval a řekl jí, že hadovi není vůbec nic, že si paničku pouze přeměřuje, jestli je schopen jí pojmout 8o Od té doby velkého hada ne, maximálně nějakou barevnou žížalu. :)
:mrgreen: to snad né málem jsem si cvrnkla :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 14:18
@Marsmeli píše:
@rozmary přesně ták, lidi taky smrdí, když se nemyjou že jo.. osmáky nad tim jsem přemyšlela, že bych to koupila dětem, ale připadá mi, že si to moc lidi nevšíma, dá se to vůbec ochočit třeba jako morče, křečka atd?

Osmák se dá skvěle ochočit, navíc nežere kabely a když ti někam zaleze, za chviličku je venku, protože jsou to poserové a bojí se tmy ;)

• Citovat
  • Upravit
283
4.6.14 14:19

@Martina 25 museli jste byt taky dobři dobrodruzi :D my tenkrát taky bydleli v bytě a jak jsme se nastěhovali do baráčku, tak psa jsme měli, ale takového dobytka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 14:21

@rozmary třeba jednou bude i osmák, manžel prvně, že koupime činčilu, ale to by jsme měli zdevastované, kde co :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.6.14 14:21

@Marsmeli No to jo :-) Jenže nejlepší bylo, že brácha, jak měl rád všechnu možou havěť tak strašně řval když měl klíště že si ho chce nechat, že mu o tu trochu krve neubude a že se aspon ten malej chudáček nají :-D Tohle kdyby mi někdo vyprávěl tak mu neuvěřim. A to mu bylo tušim šest nebo sedm let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 14:22
@Marsmeli píše:
@rozmary třeba jednou bude i osmák, manžel prvně, že koupime činčilu, ale to by jsme měli zdevastované, kde co :cert:

Já bych taky ráda činčilu, ale prý se nedají ochočit a jsou hodně náročné :nevim:

• Citovat
  • Upravit
283
4.6.14 14:26

@Martina 25 jéééjda :lol: ještě si vzpomínám, že žížaly jsme pekli na slunku dokud nebyly zeschlé a kobylky jsme měli v krabičkách od sirek.. ráda na to vzpomínám, teď děcka sedí u počítačů a kašlou na vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 14:26

@rozmary právě, proto ji nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
4.6.14 14:42

Měli jsme několik potkanů. Samce i samičky. Holky jsme tedy rovnou pořídili 2, jsou akční. Kluky jsme měli po jednom, jsou povaleči. Pokud se jim věnuješ není problém mít jen jednoho, ale chce to mít ho často u sebe. Třeba v kapse, rukavu, nebo kapuce. Rádi jsou za krkem pod vlasama :-)
Holky mi přisly čistotnější, záchod měli v rohu skříně :-D (postavili jsme jim několikapatrovou klec že staré skříně, ve dveřích pletivo, různé prolejzacky, lana, větve…zbožňovaly šplhání) pozor na průvan! Bývají náchylní!
Až bude starší chtít, pořídíme zase. Buď přímo z vivária, nebo od chovatele.

Kamarádka nedbala mé rady a pořídila morče, po dvou měsících, kdy jí denně brali ven, pořad chovali, je začala kousat. Teď je jen v kleci a nenechá na sebe šáhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný