Potkan nebo morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1468
4.6.14 10:54

@rozmary: Koľko má dcéra rokov? Ja mám skúsenosti aj s morčatami aj s potkanmi a pre dieťa/mladú slečnu do 12-13 rokov by som volila morče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
4.6.14 10:54

Máme dvě holky, ochočené jsou ale na mazlení moc ne, protože neposedí :mrgreen: Ale normálně je pouštíme po bytě a tak. S klukama zkušenost zatím nemám. Jak dlouho budou žít nezáleží na zbarvení. Máme z chovné stanice, s dumbo ouškama černé s bílými znaky. Jsou jim přesně dva a mají obě nádory. S jednou půjdeme co nevidět k veterináři :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
4.6.14 10:58

Zdravím :)
Já měla potkany - vždy tedy holky.. nejdříve jednu..byla sama a chce to se jí věnovat, ale pokud chceš pořizovat pro prcka, tak si myslím, že by to bylo úplně v pohodě..Možná, že to morčátko líp snáší samotu, možná by tolik nesmrdělo.. Potkani, pokud jim člověk „vyčistí“ 1× za týden - 10dní, tak je to taky v pohodě, ale značkujou si i domek a tak..
Podruhé jsem měla potkanky dvě a byly spolu v pohodě. Nervaly se..jen občas si ujasnily, kdo je vůdce smečky a bylo jim ve dvou určitě lépe.
Měla jsem i morče a kdybych to měla porovnat tak obojí má své klady a zápory..morčátko může dát člověk ven na trávu do ohrádky, možná ani není tak velké riziko, že bude mít nějaké zdravotní problémy, možná se dožívá i delšího věku, ale to je asi individuální..také tolik neznačkuje.. Potkyše člověk může mít na sobě a nosit ho na rameni, ale ty moje teda docela značkovaly a cca v 1,5roce se jim objevily nadorky nebo osleply- a to jsem je měla s průkazem původu čili jakože s papírama..(ano i potkani mají papíry :dance:
)Známá má dvě morčata, dokonce kluky a jsou prý úplně v pohodě a ani se nervou.. jen, když na ně přijde jaro, tak se občas nepohodnou, ale ne že by se spolu vyloženě nesnesli..
Pokud máte dotazy, klidně napiště SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
4.6.14 10:59

@lisma Záleží na dítěti, my jsme kupovali tehdy šestileté a žádný problém :nevim: Jediné co je na mě je čištění klece, je hodně těžká tak to by nezvládla. Jinak o ně pečuje na jedničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 11:01
@lisma píše:
@rozmary: Koľko má dcéra rokov? Ja mám skúsenosti aj s morčatami aj s potkanmi a pre dieťa/mladú slečnu do 12-13 rokov by som volila morče.

Holce je devět, měly jsme několik let osmáky, ale ty nám teď nějak všichni najednou onemocněli a jeden po druhém umřeli :( Tak jsem jí chtěla koupit jiný zvířátko, těžce to nese.

• Citovat
  • Upravit
3380
4.6.14 11:02

@Jujunka Je rozhodnutá pro potkany, na morčata byl původní dotaz, je to oživená diskuse. Ale morčata mě osobně smrdí víc, kadijou kde je napadne (potkan ne) a je s nima nuda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
4.6.14 11:02

@Ainy: Ono asi najviac záleží na rodičoch, ako to potomkovi vysvetlia. Pre človeka, čo nemá skúsenosti, je to morča také jednoduchšie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
4.6.14 11:21

Potkani jsou zabavnejsi…a my meli holku i kluka..
jako kluk byl vic ochocenej..ale za to vic smrdel..a holcicku jsem dala segram je ji 2,5 roku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.6.14 11:39

@rozmary samicky jsou vazne akcnejsi. Kluci se hodi vic pro zacatecniky jsou mazlivejsi. Rozhodne dva. Ja mam tedy jednoho samce samotnyho ale to je tim ze delal ve smecce bugr a jine reseni nebylo. Momentalne mam 10 potaknu:-D Ja mela chovku ale co se narodil Adolf tak jsem uz nechovala. Neber ze zverimexu ale od chovatele jak uz jini psali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.6.14 11:58

Akorat jsou vsichni schovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.6.14 12:04

Tak nic ja sem tu fotku nemuzu dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 12:30
@Blondie66 píše:
Akorat jsou vsichni schovani.

Jsou dobře schovaní, nevidím ani jednoho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
860
4.6.14 12:37

@rozmary ted nevim jestli si delas srandu protoze ja ten obrazek posilala pres mobil a me se tu neukazuje. :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 12:42
@Blondie66 píše:
@rozmary ted nevim jestli si delas srandu protoze ja ten obrazek posilala pres mobil a me se tu neukazuje. :nevim: :lol:
:mrgreen: v pohodě, mě taky ne ;)
  • Citovat
  • Upravit
860
4.6.14 12:46

@rozmary ja si to myslela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie