Potkan nebo morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
4.6.14 13:35

Za mě tedy potkánka, nebo teda potkanici :) Jsou hrozně inteligentní a je s nimi sranda. Morčátko je taky fajn ale nedá se tak ochočit. Já měla Potkanici, která se dožila 5-ti let, byla úžasná, chodila jsem s ní ven, do školy, všude možně… byla naučená do kapuce a občas vykoukla a dávala pusinky :mrgreen: Mohla jsem mít otevřenou klec pořád - lítala si kam chtěla, ale bacha na dráty, ty mají obzvlášť rády. Nakonec jsem jí musela nechat píchnout uspávačku, udělal se jí nádor a pořád se zvětšoval :,( Hrozně jsem to obrečela. Ještě k ní tehdy jsem pořídila v jejich asi 3letech druhou potkanku (kamarádka jí mít nemohla-protože jí kousala) Potkanky se skamarádili a nakonec i se mnou a také se na mě naučila, nekousala mě a vždycky jak jsem prošla tak se na mě ze země vyškrábala až na krk…jednou jsem jí ale nemohla najít dva dny, nikomu doma jsem to neřekla a otec na mě pak začal řvát že mají v obýváku myš, vyšplhala se do druhého patra baráku :mrgreen: poté byla otevřená klec jen když jsem byla doma :mrgreen: Dožila se tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 13:43

@rozmary potkana jsem chtěla, taky, ale manžel mi ho zatrhl :mrgreen: tak máme morče :) kdysi jsem měla potkana samečka černo-bílého a je to neuvěřitelně inteligentní tvor. Je fakt, že ty kulky samce jsou nevzhledné :D měla jsem ho normálně puštěného a vždycky za mnou přišel. Šla bych do potkana zase :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 13:44
@Marsmeli píše:
@rozmary potkana jsem chtěla, taky, ale manžel mi ho zatrhl :mrgreen: tak máme morče :) kdysi jsem měla potkana samečka černo-bílého a je to neuvěřitelně inteligentní tvor. Je fakt, že ty kulky samce jsou nevzhledné :D měla jsem ho normálně puštěného a vždycky za mnou přišel. Šla bych do potkana zase :palec:

Manžel o tom taky ještě neví :mrgreen: Holky a jak jste ochočovaly? Dejte typ, abych poučila malou.

• Citovat
  • Upravit
283
4.6.14 13:44

@Luciuse :D :D je to užasný tvor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 13:48

@rozmary ochočit jde fakt lehce, měla jsem ho hodně na rukách- teda za krkem jak píše @Luciuse a dávala jsem mu nějaké dobrutky za pár dni jsme byli kámoši :D já nevím, že chlapi co znám jsou na potkany vysazení :zed: hlavně, ten můj- prý ten ocas má hnusný.. přitom ocásek má takový heboučky :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 13:49
@Marsmeli píše:
@rozmary potkana jsem chtěla, taky, ale manžel mi ho zatrhl :mrgreen: tak máme morče :) kdysi jsem měla potkana samečka černo-bílého a je to neuvěřitelně inteligentní tvor. Je fakt, že ty kulky samce jsou nevzhledné :D měla jsem ho normálně puštěného a vždycky za mnou přišel. Šla bych do potkana zase :palec:

Já ho normálně puštěného asi mít nemůžu, máme psa, osmáků si moc nevšímal, teda nic si k nim nedovolil, byli tu dřív než on :mrgreen: Ale potkan by mohl být nepřítel.

• Citovat
  • Upravit
283
4.6.14 13:51

@rozmary no to radši né :) taky by se chudák potkan mohl stát dobrotou, pro psíka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 13:53

@rozmary jedině psíka vždy někde na chvíli zavřit a věnovat se potkanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.6.14 13:55

Já měla potkana kluka, jen jednoho a bylo to v pohodě…měla jsem ho tři roky…Jsou to strašně chytrý zvířata i na ochočení, měl v podstatě pořád otevřenou klec a lezl si jak chtěl ( nikdy nic nerozkousal) A hlavně na rodíl od morčat tolik nesmrdí. Měli jsme i morčata a to byl děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 13:56

@Martina 25 nepřipadá mi, že by morče smrdělo víc než potkan záleží, jak často se mu čistí podestýlka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.6.14 14:01

Já nevim, mě přišlo že smrdí ( měli jsme dvě) ale zase mi bylo asi 13 a ty morčata si tenkrát vynutila mladší ségra, takže já se o ně nestarala. A ségra po prvotním nadšení, a potom co jsme zjistili že to jsou sames a samice a ne dvě holky od nich taky upustila protože sežrali svoje mladý a nakonec putovali do králikárny ke strejdovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
4.6.14 14:04

@Martina 25 jo, ták, mě připadá, že vše smrdí, ale pokud člověk často mění hobliny, tak je to v pohodě. No my kdysi dotáhli domu myši a to smrdělo na sto honů no děs :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.6.14 14:06
@Marsmeli píše:
@Martina 25 jo, ták, mě připadá, že vše smrdí, ale pokud člověk často mění hobliny, tak je to v pohodě. No my kdysi dotáhli domu myši a to smrdělo na sto honů no děs :mrgreen:

No jo, mě taky všichni strašili že osmáci smrdí, ono opravdu stačí jim to občas vyčistit a hlavně je koupat.

• Citovat
  • Upravit
369
4.6.14 14:07

No známí měl hady a pro ně ty laboratorní bílý myši a smrdělo to tam děsně. Přišlo mi že srdí i ten had :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
4.6.14 14:09

@rozmary Já bych právě ted taky chtěla osmáky ale manžel je proti.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie