Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Právě jsem se dozvěděla, že se dneska uvolnilo v nemocnici místo, tak se tam stěhuji za malou, takže to mám s jídlem vyřešené. Jsem zvědavá, co nám tam budou dávat. Jsem zvědavá, kolik tady přibude příspěvků, než se vrátím ![]()
amanda1979 píše:
Nadýmají vás některé vitamíny? Železo, calibrum pro těhotné, calcium, céčko, magnesium…
A co melta s trochou mléka?
Jak jste na tom s přílohami? Brambory, těstoviny, rýže?
Jestli vitamíny nadýmají nevím, ale železo dělá zácpy a magnezium naopak projímá.
Amando je dobře, že budeš se svým prckem a jestli si myslíš, že pobytem v nemocnici vyřešíš nenadýmavou stravu, tak je mi líto, ale většina špitálních kuchyní moc neřeší jestli vaří pro kojící, nebo jinak nemocné (samozř.mimo diet), takže Ti klidně naservírují čočku s párkem, tak nebuď překvapená. ![]()
Hanulínek píše:amanda1979 píše:Jestli vitamíny nadýmají nevím, ale železo dělá zácpy a magnezium naopak projímá.
Nadýmají vás některé vitamíny? Železo, calibrum pro těhotné, calcium, céčko, magnesium…
Amando je dobře, že budeš se svým prckem a jestli si myslíš, že pobytem v nemocnici vyřešíš nenadýmavou stravu, tak je mi líto, ale většina špitálních kuchyní moc neřeší jestli vaří pro kojící, nebo jinak nemocné (samozř.mimo diet), takže Ti klidně naservírují čočku s párkem, tak nebuď překvapená.
Jo jo-svatá pravda-v porodnici nás ládovali dušenou zeleninou,samá uzenina a všechno děsně slaný-fuj. Jinak mě nadýmá snad i voda.Ještě že Matyášek je šikovnej a pracovitej a všechno bez breku vytlačí.A také do všeho přidávám kmín, piju fenykl,ale moc to nezabírá.A jím mimo vysloveně nadýnavých potravin všechno,ale malinké porce.Jo a u mě nejvíc nadýmá čokoláda a vůbec sladká jídla ![]()
Mě hrozně nadýmaly, mimo běžných věcí, všechny mléčné výrobky. Tzn.-každý organismus je jedinečný a tudíž každému funguje drobet jinak. ![]()
Slyšela jsem, že i sýry nadýmají. Tak už teda nevím, co můžu jíst.
na netu ale pisi, ze fenykl, kmin a anyz nadyma…tak nevim, na kazdeho asi pusobi neco jineho…me teda i me mimi nadyma asi vse…dost se omezuji, pecivo jen starsi, bublinky a lusteniny vubec a stejne trpime, me to moc nevadi, ale me male ano ![]()
mrmona píše:
na netu ale pisi, ze fenykl, kmin a anyz nadyma…tak nevim, na kazdeho asi pusobi neco jineho…me teda i me mimi nadyma asi vse…dost se omezuji, pecivo jen starsi, bublinky a lusteniny vubec a stejne trpime, me to moc nevadi, ale me male ano
Vůbec si z toho nic nedělej. Já už sice neodstříkávám, ale připadá mi, že když jsem se předtím omezovala v jídle, tak jsem prděla pořád a malá se kroutila taky. Od té doby jím normálně a některé věci, jako třeba čerstvé pečivo, mě vůbec nenadýmají. Nejez jen věci, které Tě vyloženě nadýmají (zelí, fazole, bublinky apod.), je zbytečné to tak hrotit. Mi tenkrát připadalo, že prdím i ze vzduchu.
Ahoj, přečetla jsem si všechny vaše příspevky a vyzkouším. Také s malou trpíme na nadýmání a už jsem nevěděla co jíst. Moc děkuji za rady a přeji hodně zdaru při zkoušení.
@amanda1979 píše:
co jsem cetla - zelezo zpusobuje zvlast pres anemicke maminky u deti neklid
po cecku - nevim jestli se neoprudi dite, ale ja mela hemeroidy jak… ![]()
calcium - muze (nevim proc) zreagovat se zelezem a prohlubuje poporodni anemicke obdobi (v pripade nizkovapnikove diety tedy kalcium cca od 4 mesice :/ )
melta je v poho — ta trocha prazenosti neni proti nicemu, spise pomaha,
ale mleko patri mezi rizikove… (jelikoz vadivaji krav. bilkoviny, ktere se ruznym zpracovanim meni a stepi tak zalezi na okolnostech)
brambory – za me supr (jen vysoke GI),ale znam lidi s ekzemem co z nich maj respekt - problemem jsou naklicene, nahnile, zelene ktere obsahuji jedy
ryze, jahly - naopak nejbezpecnejsi, za me uvarit kotel ryze s jahlama a strkat to vsude je to nejlepsi ![]()
celozrnne - nekdo pred otrubovou vlakninou varuje, protoze ma vliv na traveni… ale v mirnem nebo rozumnem mnozstvi za me pozitivni vliv ( nejlepsi lek na hemeroidy ![]()
klicky - docela fajn doplnek do peceni plny B6 (jen se nepozna kdy uz zezlukly ![]()
psenicne - zalezi na citilivosti na lepek :/
oves - namoceny, povareny pry nenadyma :/ - me strasne chutna
co jist? — vedle vyse uvedene bezpecne prilohy ryzo-jahlove, bych z myho pohledu doporucovala cokoli cerstve utrzeneho - ovoce klidne, zelenina ci bylinky sparit, dusit, varit dle druhu. puvodni druhy mivaji na mnozstvi nasobne vice vitaminu a mineralu
@Weruska píše:
amanda melta s mlékem by nadýmat neměla, naopak je doporučována z důvodu tvorby MM.Jinak rýže se přímo doporučuje na zklidnění bříška, takže ta určitě joA u nás nebyl problém ani s těstovinami či brambory … tohle by snad neplechu dělat nemělo
Fenykl piju já a v těch vedrech přidávám i malé. Takže bolení bříška z prdíku nás au tak netrápí. Ale dala jsem si rýží a malá mi dva dny nekakala. Pak mi známá řekla že rýže staví, což i jí. Kdyby byl někde soupis co můžem jíst a nemůžeme.. všude je to jiné.. asi to chce skusit co malá snese a co ne.
@ka2ka prdíky měla a bylo vidět že ji trápí bříško. I kdyz nás toho teď trápí více. Ale to už je jiný soudek.
@rencasrpku píše:
@ka2ka prdíky měla a bylo vidět že ji trápí bříško. I kdyz nás toho teď trápí více. Ale to už je jiný soudek.
já ti nepíšu nic o prdíkách, ale o tom že nemusí kakat několik dní