Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, jsou potraviny znacky Tesco spatne? Dnes jsem na to koukala a na vsech vyrobcich jsou cesti vyrobci, ale proc jsou tyto potraviny za tak nizke ceny? Treba doted, jsem kupovala kukurici Bonduel a minule koupila Tesco za polovicni cenu a chutna mi stejne. Na co jsem hlavne koukala byly jogurty, treba bile pro dceru. Na jogurtech byl vyrobce Hollandia nebo Chocen, ale cenovy rozdil je veliky, jsou nejak osizene? Abych dceri nekoupila neco spatneho. Byl tam jogurt znacky Creamfields, vyrobce Hollandia a stal 7,–. Syry, oleje a dalsi vyrobky od Tesca jsou o mnoho levnejsi, jsou tedy mene kvalitni?
Někde jsem četla, že je to díky tomu, že na tom není značka, proto je to levnější. Ovšem, nechci se hádat. Btw - já je kupují taky a chutnají
@Laetitia proste neplati z znacku a taky obchod tlaci ceny u dodavatelu dolu. Taky jsem zjistila ze vyrobky se znacko hypersuper ( vc. Kauflandu, albertu…) jsou stejne jako drahe zncky, ne li i lepsi. Jogurty kupuju primo albert znacku za cca 7 kacek. U na se sni min. 4 denne… ![]()
Nevím jak je to s kvalitou, ale určitě je cena nižší i tím, že jim neplatíš reklamu ![]()
Nevím jak v Tescu, ale v Bille i v Kauflandu jsou jogurty vyrobené Holandií řidší než originál. U sebe to nneřeším, dcerce budu kupovat klasickou bílou Holandii. Půl kilové balení je za výbornou cenu ![]()
Jinak taky hodně kupuji privátní značky. Tím, že to obchod prodává pod svým názvem, tak to je vždy levnější. Podle mne je to tím, že vyrobce nemusí řešit reklamy, má jistý odbyt,…
90 % výrobků je ve stejné kvalitě jako originál. Jen to chce vyzkoušet ![]()
Edit: překlep…
Podle mě je to o reklamě, v prodejně Olma prodávají jogurty do Lidlu a tak. Když si přečteš výrobce i na jiných "neznačkových " jídlech, taky někdy čumím.
Stačí si číst složení. Pokud jogurt dražší, „značkový“ a levný „neznačkový“ mají stejné složení, pak není důvod kupovat drahé. Pak jsou ale např. kečupy, kde drahý Heinz je plný rajčat a levný s nápisem Tesco nebo Kaufland rajče neviděl ani z letadla. Není to o značce, ale o složení. Taky kupujeme výrobky privátní značky jednoho obchodu, ale pouze v případě, že složení je stejné jako u drahých výrobků. Stejně tak jsou i věci, co bych od privátní značky nikdy nekoupila.
@Laetitia musíš se naučit číst složení a pak je jedno jakou to má značku. Třeba jogurt - pokud je tam ve složení nějaký škrob, tak to nekupuj, ať si je to třeba vítěz testů. Když váháš, tak si vezmi třeba tu kukuřici Bonduele a kukuřici Tesco a ve složení najdi 10 rozdílů
No prostě některých výrobků privátních značek bych se nebála.
Ještě chci dodat, že to, že levný výrobek privátní značky obchodu vyrábí firma, která je známá tím, že její výrobky jsou kvalitní a v pořádku, ještě neznamená, že na všechny výrobky má stejnou recepturu nebo postup. Ta firma nebo výrobna vyrobí to, co jí zadá zákazník, např. to Tesco a přizpůsobí složení výrobku tomu, za jakou cenu to Tesco chce a jakou úpravu surovin si přeje. To, že je na něčem napsaný výrobce Hollandia nic neznamená, oni můžou mít svoje výrobky kvalitní, ale pro zákazníka - obchod - vyrobí hnus, pokud si to obchod bude přát. Proto záleží na složení, ne na výrobci…
Tak konkrétně kukuřice Tesco Value složení: zrna cukrové kukuřice, pitná voda, cukr, jedlá sůl. Složení bonduelle - to samé
Já mám pocit, že každý řetězec má „značku pro socky“ už si nepamatuju z jakého důvodu, ale co vyráběj české fabriky tak část stejné kvality jako je pod hlavičkou výrobny nevím ejstli musej nebo dávaj dobrovolně právě do těhle řetězcových značek za nižší ceny… ale taky je potřeba to hlídat, něco je tam právě srovnatelné, něco vysloveně šunty…
Z Tesca teda zkušenost nemám, ale jenou jsem koupila těstoviny Globus a teda to už mě nesmí přes práh, stejně tak jako jogurty - jedině Hollandi, někde jsem četla, že jogurt z Billy je stejný, ale levnější a malej mi ho nejedl a přiznám se, že mě teda taky nechutnal, takže kupuju to, co mám fakt odzkoušené a jak už tu někdo psal - číst složení
@Krakatice88 píše:
Ještě chci dodat, že to, že levný výrobek privátní značky obchodu vyrábí firma, která je známá tím, že její výrobky jsou kvalitní a v pořádku, ještě neznamená, že na všechny výrobky má stejnou recepturu nebo postup. Ta firma nebo výrobna vyrobí to, co jí zadá zákazník, např. to Tesco a přizpůsobí složení výrobku tomu, za jakou cenu to Tesco chce a jakou úpravu surovin si přeje. To, že je na něčem napsaný výrobce Hollandia nic neznamená, oni můžou mít svoje výrobky kvalitní, ale pro zákazníka - obchod - vyrobí hnus, pokud si to obchod bude přát. Proto záleží na složení, ne na výrobci…
Přesně tak. O tomhle byl jednou někde hezký článek, ale nevím už kde. Byl tam rozhovor s výrobci o tom, že vyrábí co chce ten řetězec.
Zrovna tu mám Tesco smetanový jogurt. Vyrábí to Olma, ale v tomhle jogurtu není škrob, narozdíl od těch originálních s Olma značkou. Takže za mě lepší to Tesco než jíst hnus ![]()