Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Taky jsem si vsimla te holandie pod znackou tesco. Jedinej rozdil ze ten levnejsi je uz zamichanej ![]()
Ono je to celkem jednoduché. To, že to vyrábí nějaká známá firma neznamená, že je to kvalitní. To řetězec si zadá, za kolik to má firma vyrobit a firma se prostě do toho limitu musí nacpat, řetězci je v podstatě jedno, jak to udělá…Sestry tchyně dělá v mlýně a když dělají mouku pro svoji značku, tak je to krásná mouka, když vyrábí pro Tesko, tak jsou to různě posmetané zbytky a v podstatě to, co by do svojí mouky nedali. Ale ne všechny výrobky s privátní značkou jsou šmejdy, někdy je to opravdu srovnatelné se značkovými výrobky, chce to pořádně studovat složení ![]()
Je to tak, firma se podřídí řetězci pro kterej vyrábí. Dělám ve fabrice, která vyrábí jak pro Tesco, Alberta, Kaufland, Penny, Billa… a co řetězec to jiný složení i když na pohled to vypadá stejně
.
@Ziina píše:
Je to tak, firma se podřídí řetězci pro kterej vyrábí. Dělám ve fabrice, která vyrábí jak pro Tesco, Alberta, Kaufland, Penny, Billa… a co řetězec to jiný složení i když na pohled to vypadá stejně.
@Froseth píše:
Ono je to celkem jednoduché. To, že to vyrábí nějaká známá firma neznamená, že je to kvalitní. To řetězec si zadá, za kolik to má firma vyrobit a firma se prostě do toho limitu musí nacpat, řetězci je v podstatě jedno, jak to udělá…Sestry tchyně dělá v mlýně a když dělají mouku pro svoji značku, tak je to krásná mouka, když vyrábí pro Tesko, tak jsou to různě posmetané zbytky a v podstatě to, co by do svojí mouky nedali. Ale ne všechny výrobky s privátní značkou jsou šmejdy, někdy je to opravdu srovnatelné se značkovými výrobky, chce to pořádně studovat složení
A u té mouky se to v tom složení pozná jak?
Privátní značky kupuju docela často, u většiny věcí je to prakticky stejný. a třeba takový kaufland má poslední měsíce své privátní výrobky německé výroby i kvality, a značkové jsou obvykle české výroby a kvality. ale zase konkrétně když jsme u tý kukuřice, tak ta mi bonduel chutná fakt nejlíp, tesco jsem ještě neměla, ale když jsem tuhle koupila v Bille ěnjakou neznačkovou, jako jo, nebyla špatná, ale ta bonduelle je taková křupavější, lepší, ty zrna mají hezčí barvu. nevýhoda-když si tu otevřu plechovku, zbyde na mě tak lžička, zbytek mi snědí kluci ![]()
@Laetitia Já v Tescu nakupuji pravidelně a z jejich výrobků kupuji jen určité věci. Pravidelně kupuji např. slunečnicový olej, mléko, mouku, rajský protlak (mimochodem nejlepší co znám) a nekupuji např. těstoviny, jogurty. Jinak chodím nakupovat ještě do alberta, kauflandu a globusu a všude mám vytipované jejich výrobky, které kupuji. Např. albert - okurky, fakt nejlepší, kam se hrabou znojemské a jsou za pár korun, jogurty, nebo mlíčka s brčkem pro syna do školy a jsou chutově stejná jako kravík, který je o 5 korun dražší.
Atd…