Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rampepurna píše:
Jé tak to já jsem asi teda alkoholička![]()
Doma pijeme bílý víno dost často - přinejmenším tak 3× týdně večer a podle typu jídla i k obědu. Nevypiju teda nějak moc naráz, občas se mi zadaří se „líznout“ (chudák manžel, pže se mi to projevuje slovníma průjmama a dojemnýma řečičkama
Ale jsem „úklidová alkoholička“: když mám uklízecí den (vytírání 3+1, sociály, prach, dveře, poklidit borčus, dát do pořádku rozhrabošený skříňky![]()
), ale je fakt, že se na to nějak netřesu a nechybí mi to, když není.
atd.atd.), práce cca na 2-3hod 1× týdně, tak u toho teda pocucávám víno, páč jsem zjistila, že pak mi jde práce snáz od ruky a hlavně nejsem naštvaná, že to musím dělat
Takže účelový pití pro odvrácení nějakých emocí - klasickej alkohlismus. Ale nestydim se za to.
Rampepurno nápodobně,vítej do klubu alkoholiček ![]()
No já zas nemám potřebu vymítat večírky a zlejt se do němoty,mně víc udělá fajn si vymejt mozek při tom uklízení spolu se skleničkou a práce vážně líp odsejpá ![]()
1simona1 píše:chatline píše:vytaj luckoAnonymní píše:
Někdy mě tu udivuje, jak většina maminek zde nemá potřebu pít alkohol a ten kdo jí má vypadá jak alkoholik … před dítětem jsem často pařila, i dnes mám občas potřebu - lidově řečeno - se pořádně ožrat(taky to občas udělám - samozřejmě, když mám hlídání přes noc) … jsem jediná???
Neboj,nejsi-i já mám tuhle potřebu,beru to jako vyčištění hlavy,i když je pravda,že já s tím před 4 měsícema sekla úplně-abstinent,rodiče jsou alkoholici-táta 19 let vyléčený a máti chlastá celý život,takže než abych skončila jak ona,tak jsem s tím radši sekla…Ještě dodám,že mě opravdu vždy stačila trocha 4-5 piv(já nejsem ani na víno ani na tvrdé) a byla jsem totál K.O.,takže než toto tak nic a je mi fajn,piju Birel a je mi dobře a jsem vysmátá…
Příspěvek upraven 12.08.11 v 12:11![]()
ahoj Simi
![]()
Tak vinko nebo pivko si dam i vickrat tydne, hlave k veceri, 1-2 sklenky nepovazuju za alkoholismus ![]()
Potrebu ozrat a zaparit si mam tak 1× za pul roku, pak jdu s holkama, ozereme se jak blazen, je to super vecer, prijdu domu ve 3 rano, druhy den je mi siilene blbe a s tema dvema detma je to mazec ![]()
No a pak zase pul roku i vic nepiju, teda tak za tyden po takovehle akci si dam jednu dvojku, pak mesic trosicku, pak si dam k veceri a za pul roku na to zapomenu a jdu zase na vecirek
![]()
Me taky jeste chybi jit s manzelem na vinko, dat si veceri a pak jit do klubu, tancit do 3 rano a davat si k tomu Cuba libre
Ale to je opravdu hudba budoucnosti ![]()
ZelvaVeruna píše:
Tak vinko nebo pivko si dam i vickrat tydne, hlave k veceri, 1-2 sklenky nepovazuju za alkoholismus![]()
Potrebu ozrat a zaparit si mam tak 1× za pul roku, pak jdu s holkama, ozereme se jak blazen, je to super vecer, prijdu domu ve 3 rano, druhy den je mi siilene blbe a s tema dvema detma je to mazec
No a pak zase pul roku i vic nepiju, teda tak za tyden po takovehle akci si dam jednu dvojku, pak mesic trosicku, pak si dam k veceri a za pul roku na to zapomenu a jdu zase na vecirek
Me taky jeste chybi jit s manzelem na vinko, dat si veceri a pak jit do klubu, tancit do 3 rano a davat si k tomu Cuba libre![]()
Ale to je opravdu hudba budoucnosti
já to tak měla taky,ale ne po pul roce,ale tak po 3 měsících…v mezičase jsem nepila nic-ani pivo…
Nejsi v tom sama
.Když se sejde dobrá parta,tak proč si nedat do trumpety
,ale jen s mírou tak do veselé náladičky,Já když to přeženu tak
.nebo i někdy večer u telky dám pivko nebo víno. ![]()
S tím popíjením u uklízení jste mě navnadily,že by mě ten úklid začal bavit
![]()
Posledních pár let už mě to paření do rána moc nebaví. Člověk tam pak utratí hromadu peněz a ještě čuchat ten kouř
Jdu max 2× do roka, když slavíme něčí narozky a pak ještě na Silvestra
Jsem radši, když si zajdeme do restaurace na dobrou večeři nebo grilovat s přáteli a dáme si tam pár skleniček nějakého dobrého vínka
Kde jsou ty časy, když jsem chodila pařit každý pátek a sobotu ![]()
Háta_x píše:
Hm, nemám. Před dítětem jsem lítala po světě, vymetala mejdany a užívala si do syta min 15let, takže jsem vybouřená.
Ono to není jen o vybouřování se, takovou potřebu jsem nikdy neměla (v podstatě vlastně ani nevím o co jde, jako že se dělá co nejvíc hovadin dokud to jde?), ale občas člověk potřebuje vypnout.
Hanule píše:Háta_x píše:Ono to není jen o vybouřování se, takovou potřebu jsem nikdy neměla (v podstatě vlastně ani nevím o co jde, jako že se dělá co nejvíc hovadin dokud to jde?), ale občas člověk potřebuje vypnout.
Hm, nemám. Před dítětem jsem lítala po světě, vymetala mejdany a užívala si do syta min 15let, takže jsem vybouřená.
Jj přesně,občas potřebuje každý vypnout,někomu stačí zajít do lesa a někdo se chce odreagovat tak,že opravdu nemůže na nic myslet a alkohol je na to dobrý,ale jakmile je to často a ve velké míře,tak je to spíš známka alkoholismu…Já sice nebyla akoholik,ale i tak jsem s tím radši sekla úplně a o nic nepřicházím.Mě-jak jsem už psala,stačilo pár piv a bylo mi hrozně blbě i na druhý den a to jsem vždy byla najezená a v dobré náladě před-protože se říká že hodně dělá i psychika…prostě každý řeší svojí hlavu a její čistku jinak…já teď mám spoustu řešení,takže čistka nehrozí,ale až všechno poleví,tak nevím,asi vezmu kytaru,půjdu do hor,budu celou noc hrát a bude dobře,protože jinak nevím,jak hlavu vyčistit…
![]()
proč hned hovadin?
Když někde sedíme v kruhu přátel, nosím s sebou i kytaru a jelikož nejsem koncertní typ, tak mi ten panák či dva pomůžou se uvolnit a odhodit stud a pak hraju a hraju a hraju… a nikdo si nikdy nestěžoval.
lys píše:
proč hned hovadin?
Když někde sedíme v kruhu přátel, nosím s sebou i kytaru a jelikož nejsem koncertní typ, tak mi ten panák či dva pomůžou se uvolnit a odhodit stud a pak hraju a hraju a hraju… a nikdo si nikdy nestěžoval.
Jo,tak to jsme dvě,ale já pila pivo
![]()
chatline píše:lys píše:Jo,tak to jsme dvě,ale já pila pivo
proč hned hovadin?
Když někde sedíme v kruhu přátel, nosím s sebou i kytaru a jelikož nejsem koncertní typ, tak mi ten panák či dva pomůžou se uvolnit a odhodit stud a pak hraju a hraju a hraju… a nikdo si nikdy nestěžoval.![]()
![]()
když není panák, pomůže i pivo, ale to pak člověk věčně běhá na záchod ![]()
lys píše:chatline píše:když není panák, pomůže i pivo, ale to pak člověk věčně běhá na záchodlys píše:Jo,tak to jsme dvě,ale já pila pivo
proč hned hovadin?
Když někde sedíme v kruhu přátel, nosím s sebou i kytaru a jelikož nejsem koncertní typ, tak mi ten panák či dva pomůžou se uvolnit a odhodit stud a pak hraju a hraju a hraju… a nikdo si nikdy nestěžoval.![]()
![]()
To já běhám i bez piva
od narození syna-6 let mám pořád těhu příznaky a časté čůrání je jedním z nich,tak si pořád dělám srandu,že jsem už 6 let těhu a že jsem lepší než slonice
![]()
chatline píše:lys píše:To já běhám i bez pivachatline píše:když není panák, pomůže i pivo, ale to pak člověk věčně běhá na záchodlys píše:Jo,tak to jsme dvě,ale já pila pivo
proč hned hovadin?
![]()
od narození syna-6 let mám pořád těhu příznaky a časté čůrání je jedním z nich,tak si pořád dělám srandu,že jsem už 6 let těhu a že jsem lepší než slonice
![]()
![]()
1simona1 píše:chatline píše:lys píše:To já běhám i bez pivachatline píše:když není panák, pomůže i pivo, ale to pak člověk věčně běhá na záchodlys píše:Jo,tak to jsme dvě,ale já pila pivo
proč hned hovadin?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()