Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky
Mám prvotní dilema
jsem konec 12tt, termín porodu mám na konec května a už teď obhlížím oblečení, kočárky, no prostě výbavičku pro mimčo.
Potřebovala bych poradit, jak z praktického hlediska, tak využití věcí a to:
Cokoliv, co Vás napadne, že je potřeba…
Díky moc za každou praktickou radu, nejsem v tom zběhlá a bude to moje první miminko ![]()
Ahoj mi mame trojkobinaci kočárek a spokojenost. Prcek má zejtra 5 měsíců a v zavinovačce spí ještě pořád
spíš budu kupovat ještě 1 velkou páč mu z toho už lezou nohy. Oblečení bych ještě asi nekupovala když máš termín až v květnu ![]()
Ahoj, já kupovala trojkombinaci (doporučuju ale koupit lepší autosedačku - např. maxi cosi). Super jsou velký nafukovací kolečka, pokud chceš jezdit i terenem, nejen po chodníku. Taky super, aby to mělo možnost aretace. Měla bys koukat po velké korbě, aby se ti tam mimi ještě vešlo s fusakem na podzim, možná i zimu, když budeš mít štěstí. Pokud plánuješ i další dítě (děti), kup kočárek novej, po jednom dítěti je jako novej, ale po dvou už nee (sporťák), korbička se nezničí.
Zavinovačku si jednu pořiď, děti jsou rádi zavinutý, není to jen o teple, ale taky o pocitu jako v děloze. Určitě pořiď body s dlouhým rukávem, malinkým miminkům se většinou krátký nedávaj, mají pořád studené ručičky, nožičky. Látkové čepičky taky kup, to se taky nosí celoročně. Skvěle popsanou výbavičku najdeš tady (dle mého názoru): https://www.emimino.cz/…iminko-5325/
@Terezka89 ad kocarek: zalezi kde bydlis, jestli na vesnici, nebo ve meste. Ja jsem na vesnici a nedam dopustit na kocar s velkymi odpruzenymi koly na polnackach apod. Kdyz jedu do mesta, slozim do auta golfky, velky kocar nechci tahat.
Kvetnovemu miminku urcite porid tu „zakladni“ vybavu. Odpustit si muzes pro zacatek fusak a kombinezu. Ale zavinovacku porid urcite, miminkum je v ni dobre.
Mám také květnové dítko, ale bylo takové vedro, že ani v zavinovačce nebyla, neboť by se tam upekla…Takže s věcmi na oblečení bych také počkala. Kočárek určitě trojkombinaci a golfky stačí koupit za cca 7 měsíců, až ti bude sedět. Já je pak měla pořád v autě. Jinak kolečka si musíš rozmyslet sama, záleží na tom, kam budete jezdit, zda jsi z města či vesnice…
Taky jsem měla trojkombinaci a už bych to neudělala… Sporťák se mi válí na půdě a pořídila jsem jiný. Většinou jsou sporťáky z trojkombinace těžké.
Oblečení ti neporadím, máme zimní miminko, ale v zavinovačce mi spát nechtěl…
@AlexaAniko Oblečení kupovat ještě nebudu, spíš jen nějaký drobnosti, teprve před Vánocemi budeme vědět, co to bude, tak až podle toho. Vše nechám až po novém roce. Jsem na neschopence, tak chci vše nakupovat postupně a ne pak lítat s pupkem a shánět vše naráz
Spíš se mi jednalo o to, když bude v květnu, jestli klasická výbava, nebo jelikož už bude teplo něco vynechat.
Takže trojkombinace ideální volba jo? A je lepší klasika se čtyřma kolečkama, nebo teď „moderní“ ty trojkolky…
Záleží, kde bydlíš - já třeba v našem terénu nejvíc využila šátek (a to bych to do sebe neřekla).
Jinak doporučuji hlavní nákupy nechat až po narození - ať nedopadneš jako moje kamarádka, která po porodu statného synka strčila první dvě vymazlené sady věciček do skříně a začala snad od 62…
@Terezka89 Já mám trojkombinaci, ale je spousta maminek, které mají jiné nároky na hluboký a sportovní kočár, takže preferují kupovat zvlášť.
Co se oblečení týče, tak určitě ano, dlouhé body i čepičky (samozřejmě ne zimní) užiješ i přes léto. Nikdo Ti taky nezaručí, že bude květen teplý (já měla termín v půlce června a koncem května jsem prala fusak, protože bylo furt 10 stupňů).
Zavinovačku užiješ taky - ono se nezavinuje jen kvůli „teplu“, ale protože to prostě miminkům dělá dobře. Já teda klasickou zavinovačku nepoužila ani jednou, protože jsem zavinovala do deky.
Ale rozhodně bych s nějakými nákupy počkala - já mám osobně stanovenou hranici 24. týden.
@Terezka89 @RoseK malá měla být v červnu a nakonec byla začátkem května a co jsme pak musela dokupovávat byla body s kr rukávem
. luci byli v zimě a zavinovačku nesnesl ani jeden a malá naopak vyžadovala
. kočár jsem měla kombinaci a v hlubokym jezdila hodě dlouho
první týdny ani nevyužila overaly, nejvíc měla jen body, ponožky a byla v zavinovačce ![]()
Ahoj tak z mé zkušenosti by jsem nekupovala uz drahej kočárek…kupovala jsem ho za 10tis. a myslim si že zbytečně. Jakmile dcera seděla v kočárku kupovaly jsme golfky (byli skladnější, lehčí, vešlo se do auta plno dalších věcí apod.)
Když už budeš kupovat kočárek s otočnýma kolečkama ve předu tak z mé zkušenosti doporučuji vetší kolečka vepředu. Určitě bych koupila trojkombinaci, ale opravdu levnější kočárek. My ho použivali rok možná ani ne. Jinak bych teda se vším počkala. Já kupovala kočárek ve 36tt a to jsem si ho ještě nechávala na rpodejně schovanej. A oblečení jsem koupila jen základních par, aby jsme měly až přijdeme z porodnice a zbytek jsem dokupovala potom.
@Terezka89 píše:
@AlexaAnikoTakže trojkombinace ideální volba jo? A je lepší klasika se čtyřma kolečkama, nebo teď „moderní“ ty trojkolky…
Nejdřív si promysli, co s tím kočárem chceš dělat, jaké na něj budeš mít nároky, co jsou priority. Pak si jeď ošahat kočáry do minimálně dvou velkých obchodů, srovnej si v hlavě to co bys chtěla/co trh nabízí a pak teprve udělej nějaké konkrétnější rozhodnutí.
Holky děkuji, konečně začínám mít jasno. S nakupováním počkám až po novým roce. Nemám ráda nakupování pak najednou, nehledě na finance, takže každý měsíc něco. V lednu budem mít hypotéku a rekonstrukci, takže bude lítání kolem toho, takže na to čas nebude vůbec. Kočár kdybych na nějakej pěknej narazila koupila bych ho a nechala u rodičů. Doma bych ho stejně neměla ted kam dat. Budu kupovat ty nejvetsi vecicky ted coz je kocarek, postylka atd oblečení až na poslední chvíli, protože vim že i mama se v tom vyziva takze vseho budem mit dost.
Bydlíme na vesnici v RD, takže asi kočárek bude klasa se 4 většími kolečky ![]()
Kočárek mám jako trojkombinaci, jen bych si ověřila kvalitu autosedaček podle testů, případně koupila novou. Ke sporťáku jsem pořizovala ještě golfky.
Dcera je narozená na konci května a co se oblečení týče, využili jsme jak letní, tak teplejší oblečení, hlavně když bylo pod mrakem. Čepičku určitě koupit nějakou lehkou bavlněnou, dětem teplo uniká hlavou, tak aby zbytečně prcek nemrzl. Do zavinovačky jsem nikdy nebalila, ale využila jsem ji jako deku pod mimčo.
Mala se narodila vloni na zacatku cervna, cepicku mela na cestu z porodnice a pak az na konci srpna, kdyz se ochladilo, body s dlouhym jsem taky nedavala, mela s kratkym a kdyz bylo chladneji, tak pres to overal, ale vetsinu leta stravila stejne jenom v pline, zavinovacku 100% ano. Kocar mam kombinaci sportak + hluboka korba, kdybych vybirala znovu, tak se na sportak vykaslu a koupim spis misto toho lepsi golfky. Sedacku jsme meli Cybex s adapterama na podvozek od kocarku.