Potřebuji poradit, jaký vybrat kočárek?

Sirus
9.4.14 12:40

Potřebuji poradit, jaký vybrat kočárek?

Zdravím diskutující,
je zde již plno diskuzí na toto téma, bohužel ani jedna mi zatím neposkytla veškeré potřebné odpovědi. Potřebuji vybrat kočárek pro dceru (9 měsíců), tak aby splňoval co nejvíce našich potřeb. Je mi jedno, jestli to bude golfový kočár nebo sporťák.

Potřebuji aby:
1. Byl přiměřeně lehký a skladný
(Nosím jej ze sklepa cca 10 schodů nahoru a 4 dolů, na ruce mám dceru a jednu či více tašek na rameni. Takže, aby se dal nést a ideálně i složit jednou rukou.)
2. Byl vhodný na sport
(S manželem chodíme často na brusle či dlouhé procházky, většinou po pěkné cestě. Chodím s malou i hodně do města, kde máme výhradně kočičí hlavy, radši tedy odpružená kola)
3. Byl pohodlný i pro starší dítě
(Aby vydržel alespoň do dvou let. Měl nastavitelnou podnožku a polohovatelné záda.)
4. Aby měl hodně prostoru
(Pravidelně nosím notebook (studuji VŠ) a brašnu pro malou, mimo to, když jdu do města vždycky i nakoupím /cca 3× týdně/. Takže, aby měl velký koš a ideálně i kapsu na zadní straně jako Baby stroller VIP Chipolino např. na pláštěnku a síťku)
5. Cena
(Maximálně 10.000 Kč raději ale funkční než moderní)

Zatím mám jako favority:
Baby stroller VIP Chipolino Paris (nevím kde u nás sehnat)
http://chipolino.com/…rs/vip+paris
Baby Jogger CITY F. I.T.
http://www.baby.jogger.cz/…-baby-jogger
a X-lander Run
 http://www.x-lander.cz/xrun.php

Našel by se tu někdo, kdo má některý s těchto kočárků? Zítra jedu do Brna, jsou tyto kočárky někde k vidění na cestě Olomouc - Veveří - Ikea - Olomouc? U nás je bohužel k vidění jen ten Baby Jogger a obsluha v prodejně nám k němu nic neřekla.

Předem moc děkuji za Vaše názory a odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
972
9.4.14 12:43

Ja bych teda zavrhla ten Chipolino, neprijde mi vhodny na sport, jako jsou brusle. Jinak ty dva ostatni mi prijdou celkem podobne, kamaradka ma ten X Lander, pouziva ho i na to sportovani a je spokojena, akorat do mensiho kufru od auta se sportak teda nevleze. Ten bod 1 ale bude asi problem, ani tenhle BJ, ani X Lander neslozis jen tak jednou rukou a neumim si moc predstavit, ze bych ho nesla v jedne ruce a ve druhe mela dite plus tasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.14 12:48

Za mě doporučuju jané slalom pro je to trojkolka jezdím s ní na bruslích, po lese do kopců prostě všude sníh, bláto a pohodička :palec: malej má hodně místa je nám 18 měsíců u nás pro druhý bude znu jen jen jané.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.4.14 12:51

Ten Jane ma vyhodu v tom, ze ma otocne predni kolo, na bruslich se s tim podle mne musi jezdit pohodlneji nez s pevnym kolem. Jak koukam na fotky, pevne predni kolo ma i BJ, i X Lander.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
9.4.14 12:54

Za mě doporučuji podle toho co preferujes concord fusion :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sirus
9.4.14 12:55

@Tina007 S tím nošením bude asi problém všude. Teď mám korbu a sporťák Adamex a nosím to tak, že usadím malou oddělám vrch a položím na deku, vynesu spodek a vrátím se pro vrch. Tašky nechám ležet v mezipatře.
Doufám, že až malá začne sama chodit (teď chodí podél nábytku), tak ji vypustím na dvůr (máme uzavřený) a kočár vynesu sama. Ten Adamex musím nosit na dvě části i bez dítěte je moc těžký.
Ten Chipolino bych ráda viděla naživo, bojím se, že se bude převažovat.

• Citovat
  • Upravit
Sirus
9.4.14 12:58

@Tina007 Kouknu na něj. Četla jsem, že na brusle je právě pevné kolo lepší než pohyblivé. Vyhovuje ti na bruslích spíš to otočné?

@Šmouli88 Podívám se.

• Citovat
  • Upravit
972
9.4.14 12:59
@Sirus píše:
@Tina007 S tím nošením bude asi problém všude. Teď mám korbu a sporťák Adamex a nosím to tak, že usadím malou oddělám vrch a položím na deku, vynesu spodek a vrátím se pro vrch. Tašky nechám ležet v mezipatře.
Doufám, že až malá začne sama chodit (teď chodí podél nábytku), tak ji vypustím na dvůr (máme uzavřený) a kočár vynesu sama. Ten Adamex musím nosit na dvě části i bez dítěte je moc těžký.
Ten Chipolino bych ráda viděla naživo, bojím se, že se bude převažovat.

A proc ten kocar vlastne nosis? Nemuzes s nim ty schody sjet a vyjet? Ja jsem to s trojkolkou resila tak, ze jsem proste nadzvedla predni kolo a schody jsem sjela a vyjela po zadnich, byla to podstatne mensi makacka, nez to tahat v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
9.4.14 12:59
@Sirus píše:
@Tina007 Kouknu na něj. Četla jsem, že na brusle je právě pevné kolo lepší než pohyblivé. Vyhovuje ti na bruslích spíš to otočné?@Šmouli88 Podívám se.

Ja nebruslim, ale na bezne vozeni mi na 100% vyhovuje otocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sirus
9.4.14 13:06

@Terezka s Denískem a @Tina007
Ten Jané je hezký, cenu bych taky nějak překousla. Jak je to ale s váhou, viděla jsem video a tam musíš před složením něco oddělávat (celou stříšku)? Jinak má bezvadnou kapsu vzadu :lol:.

• Citovat
  • Upravit
972
9.4.14 13:08
@Sirus píše:
@Terezka s Denískem a @Tina007
Ten Jané je hezký, cenu bych taky nějak překousla. Jak je to ale s váhou, viděla jsem video a tam musíš před složením něco oddělávat (celou stříšku)? Jinak má bezvadnou kapsu vzadu :lol:.

Ja mam starsi verzi, z roku 2007 a tam se nic nemusi oddelavat, ale jak je to u tech novejsich, to netusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sirus
9.4.14 13:09

@Tina007 Sjet to jde, ale máme tak vysoké schody, že nevyjedu. No jo historický barák. Snáší manžel scházíme se před domem po jeho pracovní době, jinak je sjíždím i s malou. Manžel unese kočár i s dítětem to já jsem bábovka.

• Citovat
  • Upravit
972
9.4.14 13:11
@Sirus píše:
@Tina007 Sjet to jde, ale máme tak vysoké schody, že nevyjedu. No jo historický barák. Snáší manžel scházíme se před domem po jeho pracovní době, jinak je sjíždím i s malou. Manžel unese kočár i s dítětem to já jsem bábovka.

Ani nemluv, ja mela problem unest kocar i bez ditete :-). Zlaty golfac!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sirus
9.4.14 13:11

@Tina007 Jak se jmenuje celým jménem ten tvůj?

• Citovat
  • Upravit
972
9.4.14 13:12
@Sirus píše:
@Tina007 Jak se jmenuje celým jménem ten tvůj?

Jane Slalom Pro 2007.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4