Potřebuji poradit z filozofie..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
30.1.15 14:15

A když už jsme u tématu svobody - co myslíte, vztahuje se u nás svoboda i na možnost, že se člověk zastane veřejně politika, který není zrovna oblíbený? Že bych třeba napsal, že náš pan prezident rozhodně nepije becherovku, že jeho občasné indispozice je možné přičítat věku a zdravotnímu stavu, že jeho občasné „lidové“ slovní obraty vnímám jako snahu upozornit na něco, co je pro intelektuály docela podprahové a podobně… Co myslíte, prošlo by dneska takové pojetí svobody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
30.1.15 14:18
@Jura007 píše:
A když už jsme u tématu svobody - co myslíte, vztahuje se u nás svoboda i na možnost, že se člověk zastane veřejně politika, který není zrovna oblíbený? Že bych třeba napsal, že náš pan prezident rozhodně nepije becherovku, že jeho občasné indispozice je možné přičítat věku a zdravotnímu stavu, že jeho občasné „lidové“ slovní obraty vnímám jako snahu upozornit na něco, co je pro intelektuály docela podprahové a podobně… Co myslíte, prošlo by dneska takové pojetí svobody?

8o 8o máš strach, že by ti to neprošlo jak?? že tě za takovéhle řeči někdo zavře, ztluče, nebo bude sypat trus do schránky na poštu??? Zdá se ti, že takovéhle řeči se u nás nemohou? nebo nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.1.15 14:21

@Jura007 Prošlo, napsat to můžeš. Jestli to někoho přesvědčí, nebo dokonce ovlivní, tím už bych si ale nebyla tak jistá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5003
30.1.15 14:26

Zatim jsme stale demokraticky stat tak si muzes rikat a psat co chces.. :-) pokud ale lidi budou volit komunisty atd muze se stat ze se vratime do dob minulych. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5003
30.1.15 14:30

Myslim ze funkce prezidenta je zde u nas pouze reprezentativni.. tudiz parlamentni demokracie nikoli prezidentska.. ale verim ze pan Zeman byt o asi chtel jinak… :-D jeho lidova slova moc cr. nereprezentuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
30.1.15 14:33
@Litta píše:
@Jura007 Prošlo, napsat to můžeš. Jestli to někoho přesvědčí, nebo dokonce ovlivní, tím už bych si ale nebyla tak jistá. :mrgreen:

jasně, já si třeba budu myslet, že Jura je trdlo, ale to je zase moje demokratické právo :mrgreen:, v nějaké divočejší společnosti po něm možná něco hodí, ale za názor člověk musí občas i trpět, že? Koukněte na Husa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.1.15 14:38
@kaaminek píše:
Zatim jsme stale demokraticky stat tak si muzes rikat a psat co chces.. :-) pokud ale lidi budou volit komunisty atd muze se stat ze se vratime do dob minulych. :-D

A víš co je zajímavé? Já jsem si nejvíc svobodných kurážných řečí užil právě před rokem 1989. Dneska už mám kolikrát obavu říct, co si myslím - a už se mně to párkrát nevyplatilo. A to jsem třeba jenom chtěl, aby se ve firmě dodržoval Zákoník práce… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.1.15 14:42
@julie74 píše:
jasně, já si třeba budu myslet, že Jura je trdlo, ale to je zase moje demokratické právo :mrgreen:, v nějaké divočejší společnosti po něm možná něco hodí, ale za názor člověk musí občas i trpět, že? Koukněte na Husa :mrgreen:

To, že Jura je trdlo, je přece veřejným tajemstvím. To bez okolků přiznává i nositel tohoto těla a těchto názorů. Takže tam není potřeba se dovolávat svobody, to je prostě objektivně zdokumentovaný fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
30.1.15 14:43
@Jura007 píše:
A víš co je zajímavé? Já jsem si nejvíc svobodných kurážných řečí užil právě před rokem 1989. Dneska už mám kolikrát obavu říct, co si myslím - a už se mně to párkrát nevyplatilo. A to jsem třeba jenom chtěl, aby se ve firmě dodržoval Zákoník práce… :think:

no to pozor, v zaměstnání to není až tak o demokracii (nebo jo, může demokraticky odejít) :mrgreen: a to celkem myslím vážně, občas se zaměstnavatelům nedivím - obejdeme vážně hodně firem a občas nemůžu uvěřit tomu, jak moc jsou zaměstnanci neloajální a jak moc je jim jejich zaměstnavatel a jeho zájmy ukradený. a to kolikrát i v případě, že se mají jako v bavlnce. stejně trpí pocitem, že u sousedů nebo za nebližším vrškem je lépe a oni to nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
30.1.15 14:44
@Jura007 píše:
To, že Jura je trdlo, je přece veřejným tajemstvím. To bez okolků přiznává i nositel tohoto těla a těchto názorů. Takže tam není potřeba se dovolávat svobody, to je prostě objektivně zdokumentovaný fakt.

něco jako Švejk byl úředně uznaný blb? Tomu rozumím :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.1.15 14:48
@Jura007 píše:
Děvčata, nebuďte na zakladatelku diskuse tak hrrr… Jenom shání důvěryhodné informace. Třeba je to poradkyně Islámského státu (v utajení)… :mrgreen:
A sáfra, už mě tady některé předběhly… :oops:
… a je to venku, jsem odhalena :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
30.1.15 14:57
@julie74 píše:
8o 8o máš strach, že by ti to neprošlo jak?? že tě za takovéhle řeči někdo zavře, ztluče, nebo bude sypat trus do schránky na poštu??? Zdá se ti, že takovéhle řeči se u nás nemohou? nebo nerozumím

Jen si piš. Se ti budu trochu smát, ale to je zase moje svoboda. :mrgreen: :hug: Pařátky Ti nikdo neusekne. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
30.1.15 20:00

Schopenhauer se zabyval svobodou vule, tedy svobodou, jeho velke tema. V dile Svet jako vule a predstava. Velmi zajimavy a pro me i zabavny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.1.15 20:11
@Annie9 píše:
Schopenhauer se zabyval svobodou vule, tedy svobodou, jeho velke tema. V dile Svet jako vule a predstava. Velmi zajimavy a pro me i zabavny.

díky za každé nové info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
30.1.15 20:14

@daisy1
Rado se stalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek