Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pouštím, ale máme nastavené pravidla, každou hodinu se mi hlásí - třeba smajlíkem, palcem, případně pošle fotku když chce.
ale holka (13 let) neni žádný torpédo, je opatrná a zodpovědná..klukovi bude 19, takže tam už to moc neovlivnim, nicméně sám mi dává vědět že je v pořádku.
@alisekR píše: Více
Nechci strašit, ale když jsou hodně velké vlny, mohou být životu nebezpečné a ani sebelepší plavec jejich sílu nepřekoná. Zvlášť nebezpečné jsou vlny v kombinaci se spodními proudy a odlivem. To zřejmě nebyl Váš případ, ale pozor na to. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ve stejném věku jsme s kamarádkou trávily v prázdném bytě moji tety a chodily na celý den na plavečák. Se stejnou kamarádkou jsem kolem 17 roku jela na prodloužený víkend. Jenže my byly vždycky dost zotpovedné. Ale teď netuším jestli bych pustila.
@MartinL45 píše: Více
Kvůli veřejnému mínění, kde je dítě v určitém věku samotné u vody problém a někdo by mohl zavolat sociálku.
Pouštím zcela bez problémů vyjma míst, kde se sdružují původní obyvatelé z Indie.
@MartinaIrena píše: Více
Ano, třeba v Bulharsku je tam neopustím. Tam to hrozí. Na Mallorce, kde jsme byli teď, ty vlny vypadají jinak.
@Sany80s píše: Více
Ne, to se opravdu běžně neděje, aby někdo volal sociálku, protože jdou puberťáci sami na koupaliště.
Pouštím od 10 let, to je věk, kdy naše koupaliště umožňují samostatný vstup bez dohledu.
Problém s tím v akvaparku nemám. Do přírodní vody bych nepustila.
@Anonymní píše: Více
Ja jsem pouštěla od 10 let na místní make koupaliště, které mam 150 m od baráku, plavcici jsou tam super, dobre to hlídají a obě holky umělý vždy dobre plavat. Kdyz jim bylo 10-11 let, tak jsem je jednou vždy šla omrknout. Od 13 let jsem je poustela i k místnímu jezeru
@Kousavysvetr píše: Více
Přesně ja u jsem. u babičku s kamarády šla 4 km lesem na vlak na koupaliště. Od 12-13 let jsme mohli v bez dozoru na přírodní velké koupaliště v Porube
@free333 píše: Více
Tak k řece bych je nepustila. Ted jsou dospělé a kopou se v řece ale ví kde muzou a neriskuji. Už se tu letos utopil v řekách dost lidí jako každý rok ale většinou jsou to mládí muži co hodne riskuji
Pokud bych věděla, že umí dobře plavat, tak bych pustila, ale jen na koupaliště, kde je plavčík. Rozhodně ne někam k řece apod..
@hani28 píše: Více
Jak se to stane, že je člověk dnes neprávem? Strach? Nerozumím jen se ptám.