Pouštíte dětí k vodě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
2.7.25 22:03

Syn 12 a pouštím. Když jsme společně třeba i v aquapalace tak mu taky nestojím 24 hodin za zadkem. Ale plave velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
2.7.25 23:09

Vy úzkostné matky si vůbec neuvědomujete, že tonou dvě kategorie děti: ty velmi malé, které neumí plavat a jdou prostě ke dnu (víz teď ten chlapeček na loďce, který neměl vestu, nechápu rodiče!), a pak teenageři 16+ nejčastěji v noci a pod vlivem alkoholu a pochopitelně bez vašeho dozoru. Vaše dítě 10-13 je v naprostém bezpečí, pokud tedy umí plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
2.7.25 23:17

Do bazénu, kde je přítomen plavčík, bych dítě kolem 13 let pustila, ale k rybníku už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
3.7.25 06:31
@Markéta80 píše: Více

Ano voda je zákeřná, u dětí je to nepozornost rodičů, tak 8 léta v Rakousku nebyla v dohledu rodičů, vůbec ji neměli v dohledu, az ji oživil přišli na to co se stalo a kde mají dítě. A potom jsk jsrm uz psala, topí se hlavne mládí muži, přemíra alkoholu a hlavně testestoronu udělá sve

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
3.7.25 06:33
@maminka189 píše: Více

K rybníku? Vždyť je to většinou vetsi kaluz vesnicka, tam jsem chodila sama uz dřív nez mi bylo 10 let ale ja jsem plavala v oddile :lol:,takže mne naší pouštěli o trošku dřív

• Citovat
  • Upravit
5926
3.7.25 07:42

Já se klidně přiznám že k vodě holky samotné nepustím, naštěstí nemají touhu tam jít sami a chápou že se bojím. U mě je hranice 15 let, to už snad budou trochu za sebe zodpovědný. A nemusí jít jen o věk může to být souhra nešťastných událostí a já bych si to do smrti neodpustila kdyby se něco stalo. Vím že se může stát cokoliv a kdekoliv i při přecházení silnice, ale nechci tomu jít naproti. Třeba můj bratr si koupil kolo po škole, že nepotřebuje hromadnou dopravu když nastoupil do zaměstnání a teď mu chodím léta na hrob. Holky normálně ven pouštím ale z vody mám respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
5.7.25 14:39
@Kousavysvetr píše: Více

Já teda zrovna úzkostná nejsem, spíš benevolentní, ale co se vody týče, mám to trochu jinak kvůli blbým zkušenostem.

Ono nejde jenom o to, jestli dítě umí plavat.
Naši se mnou na koupaliště moc často nejezdili a samotnou mě pouštět nechtěli. Jednou mě ale pustili s kamarády. No a vyhlídl si mě nějaký kluk, který mě párkrát, když jsem šla po hraně bazénu, strčil do vody. To by ještě bylo ok, jenže jednou jsem byla od kraje bazénu celkem daleko a když do mě strčil, spadla jsem na beton a dost jsem se odřela.
No takže pak už jsem sama na koupaliště moc nechtěla.

No a teď nedávno, v dospělosti, jsem byla na přírodním koupáku s manželem. Manžel na břehu, já ve vodě vprostřed rybníka, a začal se tam se mnou bavit nějaký chlap, co plaval kolem. Pár zdvořilostních frází a pak, jestli bych mu nechtěla dát. Jako tady hned ve vodě, že se to přece nikdo nedoví, že si hezky užijem. No hrůza. A to ještě jednou říkám, že na břehu seděl manžel, jenže samozřejmě to bylo příliš daleko na to, aby něco slyšel.

Takže jako… dokud to půjde, tak si ty svoje ratolesti ohlídám sama. Nebo je pošlu na koupaliště/ do bazénu, kde je plavčík. Ale tohle bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
5.7.25 20:32

V dnešní době nepustila. Mám dítě, kterého se to netýká. Jiná věc je, že mě jako dítě nikdo nedozoroval a už v sedmi/osmi letech jsem jezdila do sousední vesnice, kde jsem strávila celý den u vody. Plavala jsem od dvou let, otec byl jednu dobu plavčík a cepoval mě.
Puberťáci mají různě pitomé nápady. Stačí, když se budou potápět a někdo kopne potápníka do hlavy, ten zůstane chvíli pod vodou a vytáhnout ho mohou klidně pozdě.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
5.7.25 20:41

@iila Podobná zkušenost. Sice jsem byla doma s. zneužívaná blízkým příbuzným, ale jako dítě si mě vyhlédl pedofil v momentě, kdy jsem zůstala osamocená na stavidle, ze kterého jsem skákala do vody. Jezdila jsem za kamarády, pokaždé jsme se nesešli přesně časově. Rozhodně jsem ještě ani fyzicky nedospívala.
Jenže ten den měl otec výjimečně náladu mě zajet zkontrolovat a situaci utnul včas.

• Citovat
  • Upravit
3094
5.7.25 21:57
@krecik.dzungarsky píše: Více

Tak, no. Některé děti ještě rády strkají hlavu pod vodu jiným, děsná sranda, že. Já to nesnáším a taky se obávám, že to někdo s tím srandovním topením druhého může přehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
5.7.25 22:03
@Kelsey1 píše: Více

Ako dozor by som si toto v zivote nevzala na zodpovednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
5.7.25 22:06

@vedma007 ten plavcik deti nema presne zratane. Nemusi zaregistrovat, ze niekto zmizne pod hladinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
5.7.25 22:34

Já bych prostě jela s nimi a z povzdali je sledovala pro můj klid. 13 let je tak na hraně, 11 levého určitě ne. Na to ze starší pohlída mladšího fakt nespoleham.
Já jsem jako malá taky ráno vypadla z domu, jezdili jsme na kolech na písky, kluci se předváděli a nás holky topily, bylo to někdy dost za hranou.
Na plavcika se nespoleham, vlastně čím víc lidí tím větší pocit falešného bezpečí. Z vody mám celky respekt, radši obětuje svůj volný čas a deti pohlídam než ještě trochu vyrostou. Porad vysvětluje, porad dávám odstrašující příklady at neskacou někam po hlavě, no i po nohou kde to neznají atd.
Sice je ta mládež víc u monitoru než my v jejich věku, nedelaji takove blbosti jako my, ale každý rok se někdo utopí, zlomí si páteř a to jsou takové zbytečné nehody, které se nemusely stát. Pro někoho jsem třeba úzkostlivě, ale je to moje dítě a tak se starám. Na moji obhajobu se snažím být neviditelná a mít svačiny pro všechny, což je vítáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí