Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak používáte prací gely? Jde mi o to, kam je lijete. Já je doteď dávala normálně do zásobníku (jako sypký prášek - střídám prášek a gely), ale dnes jsem se dočetla, že by se měly gely dávat přímo do bubnu v dávkovači… Dávkovač nemám a ani jsem ho nikde v drogerce neviděla, navíc nemůže se tomu dávkovači něco stát, když se pere na vyšší teplotu? A vyleje se to z něj pořádně? Napadlo mě ještě nalít ten gel přímo do bubnu předtím, než tam dám prádlo, když nemám ten dávkovač, ale nevím…
Jak to děláte vy? Díky moc za reakce!
Používám jen gel, leju ho do zásobníku - mám na něm přímo risku pro gel, po praní je zásobník vždycky prázdný, t akže v pohodě.. jinak ty dávkovače jsou většinou na Arielu a pod - takové větší průhledné víčko, což je dávkovač určený přímo do pračky… ![]()
@dani24687 píše:
Dám prádlo, na to vyleju gel a peru…
Já taky tak.
@martina.se
No my teď máme novou pračku a v návodu jsem našla, že gely se můžou lít do zásobníku, pokud se pak okamžitě pere… Takže by to asi mělo být OK, ale dost mě rozhodilo to, že by se to mělo dávat do toho dávkovače. Nerada bych poškodila pračku nebo tak…
Většinou do zásobníku a někdy do bubnu, podle toho kolik mám prádla. Když mám plnou pračku, tak do zásobníku, když je míň, tak do bubnu. Stalo se mi totiž, že tam bylo hodně prádla a na těch mikinách zůstaly fleky od gelu. Někdy ty dávkovače jsou součástí balení gelu.
U nekterych gelu je jako davkovac vicko, jinak v kramech kolikrat na pulce gelu ty pruhledne davkovace jsou na pulce ne
Prani to vydrzi, vytahovala jsem ho nakonci uplne krasne vymytej ![]()
@dani24687 píše:
Dám prádlo, na to vyleju gel a peru…
A jak odhadnes mnozstvi? Podle oka, jo?
Tak já kouknu, jestli ten dávkovač někde neuvidím, doteď jsem to neřešila…
Díky, uklidnily jste mě, že nejsem jediná, kdo lije gel do zásobníku ![]()
@_BBQ_s píše:
Já to nejdřív naleju do víčka, který slouží jako odměrka a pak to naleju na to prádlo.
@_BBQ_s píše:
jo… já nevím, asi bych z toho vědu neděla, jestli jsem nalíla víc nebo méně ![]()
@zuzanx úplně v pohodě.. ty pračky jsou na to dělaný.. možná je v návodu, že se pak má hned prát, ale je to asi jen proto, a by to tam nějaký truhlík nenechal třeba den
jinak množství podle oka
i když na tom dávkovači mam rysku ![]()