Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Chtěla bych se s Vámi poradit..
jedeme k moři takže bych chtěla dceru 14m chránit před sluníčkem.. mam nakoupený krém 50+ od Biodermy..
Teď když byly ty horka tak jsem ji s tím mazala.. přes poledne jsme nebyli vůbec na sluníčku jenom dopo a odpoledne a to ještě pod slunečníkem.. takto to bude i u moře..
jenže mala je pořád bíla.. jako by ani nebyla na sluníčku..
Nechci aby se od moře vrátila jako vápenka..
ale zase chci chránit jeji pokožku..
myslíte, že mam používat celou dobu v chorvatsku 50tku nebo později i 30ctku?
jedeme na 11dní
No všeho moc škodí.. U moře asi jo, až chytne barvičku, tak 30. Malá má opálený ruce a i obličej - z Prahy, ve vedrech mažu 30.. 50 jsem používala na mimino (a to stejně byla ve stínu)
@agulka píše:
Chtěla bych se s Vámi poradit..jedeme k moři takže bych chtěla dceru 14m chránit před sluníčkem.. mam nakoupený krém 50+ od Biodermy..
Teď když byly ty horka tak jsem ji s tím mazala.. přes poledne jsme nebyli vůbec na sluníčku jenom dopo a odpoledne a to ještě pod slunečníkem.. takto to bude i u moře..
jenže mala je pořád bíla.. jako by ani nebyla na sluníčku..Nechci aby se od moře vrátila jako vápenka..
ale zase chci chránit jeji pokožku..
myslíte, že mam používat celou dobu v chorvatsku 50tku nebo později i 30ctku?
jedeme na 11dní
Jen pekne mazat. Hezky 50+, mezi 11-15 vubec nechodit na slunicko.
Já dcerku,11 m taky natírám jen 50 a je bílounká, ale má pokožku po mě, kdežto syna 4 roky od mala taky natírám 50 a už teď je jak čokoláda, pro změnu se potatil, takže v krému to nebude a k moři určitě 50,max, třeba kdyžby nebylo už tak ostré sluníčko tak 30.Přeji hezkou dovču, hlavně ať se malá nespálí.
Proc by nemela byt jak vapenka? Je to nase prirozena barva kuze.
Opalovani kuzi nijak neprospiva, jen je to in… mazala bych 50tkou a na slunce chodila jen rano a vecer. Kdyz uz ma byt kuze opalena, tak jen z toho, co nachytame behem pohybu pres den, to staci.
Ja bych tedy radeji mazala 50,i za cenu toho, ze se vrati bila
.He to ta lepsi varianta.Na opalovani jsem tu ja
.
Zrovna za tyden leti dcerka 3roky s prarodici sama k mori a vybavui ji kremem 50+.
Možná někdo osvícenější hodí graf, ale co jsem viděla, mezi 30 a 50 zas takový rozdíl není, to si spíš jen někdo chce namastit kapsu
Spíš bych volila opravdu osvědčenou značku, loni jsem kupovala padesátku pro holku, nakonec jsme se mazali všichni a všichni jsme se spálili. Takže klidně třicítku, ale kvalitní.
Pro čtrnáctiměsíční dítě bych používala padesátku a vůbec bych o tom nepřemýšlela.
Budu ji teď u moře používat i pro svoje starší - je mi úplně fuk, jestli se vrátí bílí nebo opálení, to nepovažuju za kritérium pro výběr krému.
Pracovala jsem na onkologii! Kdybys to tam viděla, přála by si se vrátit od moře jako ředitelka vápenky. Já se tak vracím kdykoliv tam jedu a neberu to jako tragédii ale jako velký plus. Natož dítě… Mazala bych 50+ celou dobu ![]()
@zuzouš píše:
Možná někdo osvícenější hodí graf, ale co jsem viděla, mezi 30 a 50 zas takový rozdíl není, to si spíš jen někdo chce namastit kapsuSpíš bych volila opravdu osvědčenou značku, loni jsem kupovala padesátku pro holku, nakonec jsme se mazali všichni a všichni jsme se spálili. Takže klidně třicítku, ale kvalitní.
omlouvám se za OT jaky je kvalitni? díky
@agulka pro takhle malý dítě bych teda prioritně zvolila kvalitní ochranu než barvu pleti
takže jednoznačně padesátku, u mořej eto zápřah a je maličká. Na opálení azničení pokožky sluníčkem bude mít ještě celý život, není nutné s tím začínat hned po ukončeném prvním roce života
navíc pokud je bledá hodně, bude mít horší pigment, horší opalování a vstřebávání sluníčka, o důvod víc proč nad 30kou ani nepřemýšlet
Roční dítě bych určitě mazala a neřešila, že bude bílá
Jinak co vím, tak mezi 50 a 30 opravdu není moc rozdíl, já kupuju už 30… ale možná pro svůj pocit bych vzala 50, když je to k móři ![]()
Příspěvek upraven 21.06.13 v 22:14
@j.a.n.i1 píše:
Rozdíl mezi 30 a 50 je asi 2% ochrany…
Tak - třeba u Nivey je cenový rozdíl stejně tak minimální - mezi třicítkou a padesátkou asi padesátikoruna. Takže klidně vezmu ta dvě procenta navíc. ![]()
Navíc ono ani není tak „podtstaná“ značka či výše faktoru, jako zejména aby byla kvalitní ochrana, není padesátka jako padesátka. Nejlepší je když je to krém který zajištuje fyzikální ochranu - pozná se tak že i po rozetření zanechává na kůži tenký bílý film…toto mi řekla nejen kožní lékařka, ale i paní v lékárně mi to potvrdila, takže určitě je i důležitá kvalita v tomto směru