Používat jenom faktor 50+?

258
21.6.13 21:59

Používat jenom faktor 50+?

Chtěla bych se s Vámi poradit..

jedeme k moři takže bych chtěla dceru 14m chránit před sluníčkem.. mam nakoupený krém 50+ od Biodermy..

Teď když byly ty horka tak jsem ji s tím mazala.. přes poledne jsme nebyli vůbec na sluníčku jenom dopo a odpoledne a to ještě pod slunečníkem.. takto to bude i u moře..
jenže mala je pořád bíla.. jako by ani nebyla na sluníčku..

Nechci aby se od moře vrátila jako vápenka.. :-))) ale zase chci chránit jeji pokožku..

myslíte, že mam používat celou dobu v chorvatsku 50tku nebo později i 30ctku?

jedeme na 11dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
21.6.13 22:02

No všeho moc škodí.. U moře asi jo, až chytne barvičku, tak 30. Malá má opálený ruce a i obličej - z Prahy, ve vedrech mažu 30.. 50 jsem používala na mimino (a to stejně byla ve stínu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.6.13 22:02
@agulka píše:
Chtěla bych se s Vámi poradit..

jedeme k moři takže bych chtěla dceru 14m chránit před sluníčkem.. mam nakoupený krém 50+ od Biodermy..

Teď když byly ty horka tak jsem ji s tím mazala.. přes poledne jsme nebyli vůbec na sluníčku jenom dopo a odpoledne a to ještě pod slunečníkem.. takto to bude i u moře..
jenže mala je pořád bíla.. jako by ani nebyla na sluníčku..

Nechci aby se od moře vrátila jako vápenka.. :-))) ale zase chci chránit jeji pokožku..

myslíte, že mam používat celou dobu v chorvatsku 50tku nebo později i 30ctku?

jedeme na 11dní

Jen pekne mazat. Hezky 50+, mezi 11-15 vubec nechodit na slunicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
21.6.13 22:03

Já dcerku,11 m taky natírám jen 50 a je bílounká, ale má pokožku po mě, kdežto syna 4 roky od mala taky natírám 50 a už teď je jak čokoláda, pro změnu se potatil, takže v krému to nebude a k moři určitě 50,max, třeba kdyžby nebylo už tak ostré sluníčko tak 30.Přeji hezkou dovču, hlavně ať se malá nespálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
21.6.13 22:06

Proc by nemela byt jak vapenka? Je to nase prirozena barva kuze.
Opalovani kuzi nijak neprospiva, jen je to in… mazala bych 50tkou a na slunce chodila jen rano a vecer. Kdyz uz ma byt kuze opalena, tak jen z toho, co nachytame behem pohybu pres den, to staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635

Ja bych tedy radeji mazala 50,i za cenu toho, ze se vrati bila :-).He to ta lepsi varianta.Na opalovani jsem tu ja :-D.
Zrovna za tyden leti dcerka 3roky s prarodici sama k mori a vybavui ji kremem 50+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351

Možná někdo osvícenější hodí graf, ale co jsem viděla, mezi 30 a 50 zas takový rozdíl není, to si spíš jen někdo chce namastit kapsu :) Spíš bych volila opravdu osvědčenou značku, loni jsem kupovala padesátku pro holku, nakonec jsme se mazali všichni a všichni jsme se spálili. Takže klidně třicítku, ale kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
21.6.13 22:07

Rozdíl mezi 30 a 50 je asi 2% ochrany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
21.6.13 22:09

Pro čtrnáctiměsíční dítě bych používala padesátku a vůbec bych o tom nepřemýšlela.

Budu ji teď u moře používat i pro svoje starší - je mi úplně fuk, jestli se vrátí bílí nebo opálení, to nepovažuju za kritérium pro výběr krému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
21.6.13 22:11

Pracovala jsem na onkologii! Kdybys to tam viděla, přála by si se vrátit od moře jako ředitelka vápenky. Já se tak vracím kdykoliv tam jedu a neberu to jako tragédii ale jako velký plus. Natož dítě… Mazala bych 50+ celou dobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
21.6.13 22:11
@zuzouš píše:
Možná někdo osvícenější hodí graf, ale co jsem viděla, mezi 30 a 50 zas takový rozdíl není, to si spíš jen někdo chce namastit kapsu :) Spíš bych volila opravdu osvědčenou značku, loni jsem kupovala padesátku pro holku, nakonec jsme se mazali všichni a všichni jsme se spálili. Takže klidně třicítku, ale kvalitní.

omlouvám se za OT jaky je kvalitni? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
21.6.13 22:12

@agulka pro takhle malý dítě bych teda prioritně zvolila kvalitní ochranu než barvu pleti :roll: takže jednoznačně padesátku, u mořej eto zápřah a je maličká. Na opálení azničení pokožky sluníčkem bude mít ještě celý život, není nutné s tím začínat hned po ukončeném prvním roce života :kytka: navíc pokud je bledá hodně, bude mít horší pigment, horší opalování a vstřebávání sluníčka, o důvod víc proč nad 30kou ani nepřemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
21.6.13 22:13

Roční dítě bych určitě mazala a neřešila, že bude bílá 8o Jinak co vím, tak mezi 50 a 30 opravdu není moc rozdíl, já kupuju už 30… ale možná pro svůj pocit bych vzala 50, když je to k móři :)

Příspěvek upraven 21.06.13 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
21.6.13 22:14
@j.a.n.i1 píše:
Rozdíl mezi 30 a 50 je asi 2% ochrany…

Tak - třeba u Nivey je cenový rozdíl stejně tak minimální - mezi třicítkou a padesátkou asi padesátikoruna. Takže klidně vezmu ta dvě procenta navíc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
21.6.13 22:15

Navíc ono ani není tak „podtstaná“ značka či výše faktoru, jako zejména aby byla kvalitní ochrana, není padesátka jako padesátka. Nejlepší je když je to krém který zajištuje fyzikální ochranu - pozná se tak že i po rozetření zanechává na kůži tenký bílý film…toto mi řekla nejen kožní lékařka, ale i paní v lékárně mi to potvrdila, takže určitě je i důležitá kvalita v tomto směru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí