Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky, maminy atd.
mám takový dotaz…jsem ve 22tt a manžel mi koupil kočár přes inzerát. Jen tak mimochodem je nádherný a jsem na 100%spokojená, jen opravdu nevím jestli ho můžu mít doma, i když moc na pověry nevěřím, ale i tak jsem taková neklidná
napiště mi prosím vaše názory a zkušenosti abych měla klidnou duši…
Pokud jsi neklidná, tak pro klid dušičky bych ho zatim odvezla k rodičům, kamarádce do sklepa atp ![]()
U obou dětí jsem měla kočárek doma a v pohodě
klidně ho zamkni do sklepa a vytáhni ho až po porodu ![]()
Kocarek doma nikdy. Znam jen dva pripady a oba dopadly blbe. Nejsem poverciva baba, ale je to zbytecny proste, kdyz jde dat jinam.
Momentalne jsem schovala autosedacku, sportovni nastavbu do komory. Podvozek s hlubokou korbou mi stoji v pokojiku.
U male jsem ho mela taky.Sice slozeny ale byl doma jinak to neslo.
@tamata MY budeme mít děti 19 měsíců od sebe. Ve sporťáku se ještě vozí malá a hluboký mám vypraný a nachystaný, pak jen přecvakneme ![]()
Já měla doma celou výbavičku. Kočárek už od 14.tt.Na pověry nevěřím.
Pověrám neholduju, jsem ryze praktická osoba, jestli ho strčíš někam do sklepa, tak aby ses pak nedivila, že ho budeš mít třeba okousanej od myší. Kočár bych zaparkovala doma a poiužila coby dočasné odkladiště mimincích věcí, když přes něj hodíš prostěradlo, tak se na to nebude prášit ani na kočár ![]()
Myslím, že jestli se má něco stát, tak to opravdu kočárek neovlivní…ale taky ho máme u rodičů, protože manžel nedal jinak
já jsem nervózní i bez něj ![]()
U prvního jsem doma neměla nic a byla nervózní jak pes, u druhého už mi kolem 5. měsíce těhotenství stála doma složená postylka, kočárek a pytle s oblečením na mimčo, ted mám teprve asi týden prázdnou postylku, prestehovali jsme dítko do velké postele, za měsíc přijde třetí dítko a na tu chvíli ji nebudu nikam uklízet, v kočárku se ještě vozí starší, jinak kromě povlecene postylky mám už i vyprane, vyzehlene a uklizene ve skříni oblečení
![]()
Na tyhle pověry nevěřím, je to blbost ![]()