Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U prvního jsme kočár pořídili, doma nestál, babičky by to neunesly ![]()
Teď stojí dva kočáry dole na chodbě, druhé čekáme a nikomu už to nepřijde.
Pokud máš nějaké chvění, udělej to tak, abys byla v klidu ty. Zbytečně se nestresuj, přemýšlela bys nad tím až do porodu… ![]()
Tak než se starší dcera narodila mněla jsem nakoupenou výbavu až do vel 86
, v 5m jsem dělali pokojík a kupovali kočár.
Já si v 17.tt zamluvila kočárek na inzerát a po velkém UZ ve 21.tt si pro něho jela. Taky jsem se trochu bála, jestli to není předčasné a v poho. Dali jsme ho do garáže
Jo a pampersky v akci za cenu pod 3Kč/plena jsem kupovala od 14.tt, jsem si říkala, že za tuhle cenu je kdykoli prodám, kdyby něco.. A jak jsme teď za ně rádi, když vidím ty akce 6kč/ks
Držím palce, ať je u vás vše OK až do 40tt ![]()
Je to povera, pakarna jako hrom, nekdo si ji vymyslel, aby zjistil jak moc jsou zensky blby a tedka se vam vsem, co o tom vubec uvazujete, chechta.
Vlastne uvazuji, ze zkusmo taky rozsirim nejakou vlastni desnou nehoraznost. Dneska staci internet a par kvazivedeckych terminu, o ostatni se postaraji proste duse samy ![]()
Tak pokud na pověry nevěříš, klidně ho nech doma. Pokud jsi neklidná, tak ho klidně odvez.
My měli doma kočár už čtyři měsíce před porodem. Kupovali jsme ho na veletrhu, rodiče daleko, do sklepa jsem ho dávat nechtěla, tak nám vegetil zaparkovaný doma a já si s ním jezdila po bytě. A mimochodem: teď čekáme druhé a kočáry mám doma rovnou tři. ![]()
Ahoj, taky jsem tohle řešila… u nás nebyla jiná možnost, než mít vše doma… ale taky jsem měla strach! pak už jsem to neřešila… člověk by se z toho všeho zbláznil… ted už máme vše připravené pod prostěradlem a čekáme… ![]()
@Renysek28 píše:
Ahoj těhulky, maminy atd.
mám takový dotaz…jsem ve 22tt a manžel mi koupil kočár přes inzerát. Jen tak mimochodem je nádherný a jsem na 100%spokojená, jen opravdu nevím jestli ho můžu mít doma, i když moc na pověry nevěřím, ale i tak jsem taková neklidnánapiště mi prosím vaše názory a zkušenosti abych měla klidnou duši…
Jestli nemáš „klidnou duši“, odvez kočár pryč (k příbuzným…).
Mně osobně takové pověry nic neříkají, snažím se koukat na svět racionálně
.
Kočárek jsme měli doma úplně od začátku a vlastně ještě před tím, než jsem otěhotněla (předešlé nevydařené těhu) a vše bylo OK
![]()
@Ms.Blueberry píše:
Kočárek jsme měli doma úplně od začátku a vlastně ještě před tím, než jsem otěhotněla (předešlé nevydařené těhu) a vše bylo OK![]()
Ale pokud ti kočárek leží v žaludku a jsi z něj neklidná, tak jak píší holky…odvez někam k příbuzným a nebo rozebrat a někam uklidit ![]()
@Ms.Blueberry predesle nevydarene tehu, kdyzs mela doma kocar, je divny ok teda. Mne nevadi doma nic, postylka, hadry, ale ten kocar proste jo. V obou pripadech co me z nich doted mrazi byl teda novej, necekal po predesalym diteti, doma od cca 6. mes. a obe dopadly blbe. A ty letity povery jsou sice pro nekoho blby, ale ja to drazdit nebudu.
Já teda na pověry nevěřím, ale jsou jisté „věci“ které dodržuji..Ale je to každého věc, jestli chcete mít ten kočárek doma, tak ho doma mějte.. ![]()
On má každý tu hranici jinde, já byla posera na začátku, do 12tt jsme o těhotenství věděli jen já a manžel, do 20tt jsem nekoupila ani ponožtičku a pak přeci jen strach trochu opadnul. Nevidím rozdíl v tom mít doma kočárek nebo postýlku, oblečení ![]()
@Anjes píše:
@Ms.Blueberry predesle nevydarene tehu, kdyzs mela doma kocar, je divny ok teda. Mne nevadi doma nic, postylka, hadry, ale ten kocar proste jo. V obou pripadech co me z nich doted mrazi byl teda novej, necekal po predesalym diteti, doma od cca 6. mes. a obe dopadly blbe. A ty letity povery jsou sice pro nekoho blby, ale ja to drazdit nebudu.
Co je na tom divného
? Já na tyhle pověry nevěřím
Poprvé byl doma a dopadlo to špatně. Podruhé byl doma a dopadlo to dobře. Na kočárku to přeci nestojí. Ale to je na každém jak chce a jak to cítí. Napsala jsem pouze názor ![]()
Ja proste nakupovala od 30tt, kdyz jsem se na to uz citila, kocar mi nechali v prodejne, prisel tyden pred porodem a jeste k mame. Asi jsem tmarka, ale jak psala @mikkeilla, jsou „veci“ co se dodrzujou.