Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já nakupovala výbavičku i kočárek už v II. trimestru a neměnila bych. Jsem ráda, že jsem si vše pořídila, nakoupila a zařídila tak brzy, teď jsem 37tt a jen si věcičky třídím, peru a chystám, vše v klidečku, žádné lítání po obchodech. Mimi už se celkem v břiše pronese, nožky a záda bolí, takže si užívám jen sluníčka a těším se na malé
… žádné problémy jsem v těhu neměla, kvůli tomu, že jsem měla kočárek brzy doma
… jinak doporučuji vše nakupovat postupně, klidně dost dopředu ve slevách, hodně se tím dá ušetřit ![]()
@Anjes píše:
Jasne, ze si kazdy vybere kocar vcas radsi, ale proc vetsina obchodu nabizi uskladneni az do porodu…asi ze jsme vsechny hystericke pipiny bez priciny. Nekdo veri, ze zrcadlo je 7 let nestesti, ja ne, ale zas nechci mit doma kocar. A co. Nikoho z kamaradek tim ale nestrasim, i kdyz ty dve historky co jsem zazila jsou otres.
Možná proto, že je to zkrátka praktické a spousta lidí by ho neměla kam dát.
@gabi.design no tak z mych kamosek neni jedina, ktera by ho nemela kam dat, jen ho doma nechtely. Proste neuvazovaly nad tim, jak moc je to hloupe ci nesmyslne iracionalnim, ale nechtely. A klid a pocity jak znamo u tehotnych lecos dokazou, takze je mi jedno, jak moc je smesne byt zrovna na tohle poverciva…a kdyz ho nemaj kam dat pred porodem, kam ho daji po porodu??
@Anjes Tak né každej chce mít nepoužitý kočár zaparkovaný někde u schránek nebo ve sklepě, že jo. Ale to bylo zkrátka jen zamyšlení, mně je úplně šumák, jestli má někdo kočár doma před porodem nebo ne a na co věří nebo nevěří.
Příspěvek upraven 03.12.15 v 14:12
Já jsme v 18.tt a kočárek doma nechci, ani postýlku a to až do porodu. Pár malých věciček (oblečení, koupací kyblík..) ale doma už mám od prvního trimestru. Nakupuju podle toho, co kde objevím skvělého za levnou cenu (akce, aukro..atd).
Kočárek a postýlku doma nechci, protože za prvé nemáme moc místa a nevidím důvod, proč by mi tady tak velké věci měly půlku těhotenství strašit. Za druhé je to i z pověrčivosti - cokoliv se ještě může po..to, a bylo by mi líto, kdybych každý den koukala na kočár a postýlku a pak bych to dávala pryč.
Jinak jsem normální, na jiné pověry nevěřím:)