Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pověrčivá nejsem, kočár jsem měla u našich, ale to spíš proto, že nemáme velký byt a kočár by překážel
Vše ostatní jsem měla připravený doma. Druhý je v plánu v celku brzy po prvním, takže očekávám, že bude ještě sporťák v provozu a schovávat nebudu moct ![]()
Kupovala jsem oba dva kocarky dopredu a vsechno v pohode… Hele, jestli jsi vic otevrena poveram vseho druhu a melo by ti to delat starosti, tak ho trebas zatim zaparkuj u kamaradky. Bude pripraveny, ale nebude doma. ![]()
Ano, úplně hloupá, ničím nepodložená pověra. Kočár jsme pořizovali vždy dlouho před narozením a nikdy mě nenapadlo si babskejma plkama zatěžovat hlavu.
Od pátého měsíce připravený celý pokojíček a v něm čekal kočárek
Říkali jsme s manželem, že když už mě viděl a dokonce oblékal do svatebních šatů, že kočárek už taky řešit nebudem.
My jsme meli kocar doma, postylku jsme skladali uz v 7. Mesici ![]()
Ja mela kocarek od 14tt normal doma v pokojiku. Na povery neverim a jsou mi k smichu!!! A dokonce jsem malou asi v 7mi mesicich ostrihala ( tchyne se malem zhroutila) protoze ji lezla ofinka do oci a nechci aby silhala ![]()
@berry4 píše:
Ano, úplně hloupá, ničím nepodložená pověra. Kočár jsme pořizovali vždy dlouho před narozením a nikdy mě nenapadlo si babskejma plkama zatěžovat hlavu.
To by mě taky zajímalo, z čeho zrovna tahle pověra vzešla?
První kočár jsme měli v kočárkárně, neb jinde nebylo místo. A z krabice se vybalil až po porodu, neb jindy nebyl čas. Při druhém dítku bylo všechno nachystané měsíc dopředu a kočárky tři ![]()
@Vorvaň obrovský píše:
Staci, aby se nakupilo par nahod.
Muj nazor- kocar nic zlyho neprivodi, ale pripadny nervy z nej muzou, takze pokud ho mas kam dat jinam, tak ho klidne uskladni jinde.
@Vorvaň obrovský píše:
Myslím, že to byl čirej pragmatismus. Nepořizovat věci na dítě, dokud se nenarodí. Dřív těch úmrtí při porodu bylo daleko víc. ![]()
Kazdopadne spousta pover mela opravdu svoje racionalni opodstatneni- treba, ze svatba v kvetnu prinasi nestesti
@Sepishka to si zase myslim, ze je pripadnym porodem v zime, kdy se porodni baba hur dostavala do chalupy nebo rodicka k doktorovi, bylo min jidla a zimni novorozenec se musi celkove vic ohlidat, obleceni, atd…nic jinyho me nenapada.
@Anjes jj, hlavne to nutricni vycerpani v kombinaci s virozama.
Kočárek jsem vyprala asi měsíc před termínem porodu a máme ho zaparkovaný doma v odkladové místnosti.
Při prvním dítěti ho měla do porodu tchýně. Druhé dítě, které bylo 17 měsíců po prvním do něj rovnou přešlo - takže byl doma - a nic se nestalo.