Koupení kočárku ve 22.tt - příliš brzy. Pověra?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12127
19.5.13 20:32

Pověrčivá nejsem, kočár jsem měla u našich, ale to spíš proto, že nemáme velký byt a kočár by překážel :nevim: Vše ostatní jsem měla připravený doma. Druhý je v plánu v celku brzy po prvním, takže očekávám, že bude ještě sporťák v provozu a schovávat nebudu moct ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
19.5.13 20:34

Kupovala jsem oba dva kocarky dopredu a vsechno v pohode… Hele, jestli jsi vic otevrena poveram vseho druhu a melo by ti to delat starosti, tak ho trebas zatim zaparkuj u kamaradky. Bude pripraveny, ale nebude doma. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.5.13 20:37

Ano, úplně hloupá, ničím nepodložená pověra. Kočár jsme pořizovali vždy dlouho před narozením a nikdy mě nenapadlo si babskejma plkama zatěžovat hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.5.13 20:42

Od pátého měsíce připravený celý pokojíček a v něm čekal kočárek :) Říkali jsme s manželem, že když už mě viděl a dokonce oblékal do svatebních šatů, že kočárek už taky řešit nebudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
19.5.13 20:50

My jsme meli kocar doma, postylku jsme skladali uz v 7. Mesici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
19.5.13 20:55

Ja mela kocarek od 14tt normal doma v pokojiku. Na povery neverim a jsou mi k smichu!!! A dokonce jsem malou asi v 7mi mesicich ostrihala ( tchyne se malem zhroutila) protoze ji lezla ofinka do oci a nechci aby silhala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.13 20:59
@berry4 píše:
Ano, úplně hloupá, ničím nepodložená pověra. Kočár jsme pořizovali vždy dlouho před narozením a nikdy mě nenapadlo si babskejma plkama zatěžovat hlavu.

To by mě taky zajímalo, z čeho zrovna tahle pověra vzešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
19.5.13 20:59

První kočár jsme měli v kočárkárně, neb jinde nebylo místo. A z krabice se vybalil až po porodu, neb jindy nebyl čas. Při druhém dítku bylo všechno nachystané měsíc dopředu a kočárky tři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
19.5.13 21:06
@Vorvaň obrovský píše:

Staci, aby se nakupilo par nahod.
Muj nazor- kocar nic zlyho neprivodi, ale pripadny nervy z nej muzou, takze pokud ho mas kam dat jinam, tak ho klidne uskladni jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
19.5.13 21:07
@Vorvaň obrovský píše:

Myslím, že to byl čirej pragmatismus. Nepořizovat věci na dítě, dokud se nenarodí. Dřív těch úmrtí při porodu bylo daleko víc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
19.5.13 21:10

Kazdopadne spousta pover mela opravdu svoje racionalni opodstatneni- treba, ze svatba v kvetnu prinasi nestesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
19.5.13 21:14

@Sepishka to si zase myslim, ze je pripadnym porodem v zime, kdy se porodni baba hur dostavala do chalupy nebo rodicka k doktorovi, bylo min jidla a zimni novorozenec se musi celkove vic ohlidat, obleceni, atd…nic jinyho me nenapada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
19.5.13 21:16

@Anjes jj, hlavne to nutricni vycerpani v kombinaci s virozama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
19.5.13 21:20

Nevěřím na pověry :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1850
19.5.13 21:24

Kočárek jsem vyprala asi měsíc před termínem porodu a máme ho zaparkovaný doma v odkladové místnosti.
Při prvním dítěti ho měla do porodu tchýně. Druhé dítě, které bylo 17 měsíců po prvním do něj rovnou přešlo - takže byl doma - a nic se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí