pověra??? stříhání vlasku až v jednom roce??

63
27.5.08 23:03

pověra??? stříhání vlasku až v jednom roce??

mam holčičku ktera se narodila…a už mela dost dlouhe vlasky…ted uz ji to hodne leze do očiček mam stříhat či ne???? ted momentalne delam copanek …ale uvazuji o ostrihani......bojim se aby malinka mi pak nesilhala.....kdyz ji vlasky padaji do ocicek-----ostrihali jste mimi drive nez v roku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
27.5.08 23:15

stříhala jsem poprvé v 10 měsících ofinku, taky jsem si říkala, že se nemá, ale nechci, aby mi holčička šilhala :) Sice byla pěkně zubatá ta ofinka, ale jak jí to bylo příjmné, když jí nevadily vlásky přes očíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
28.5.08 07:06

a proč by se vlasy neměly stříhat před prvním rokem?? :roll: pokud jí lezou do očí, tak je ostříhej. Navíc v těchto vedrech, co jsou a budou, to pro ni bude příjemnější. Vítka jsem stříhali snad v5 měsících a od té doby pravidelně přistřihovali, malého zatím ne, není třeba, až bude, tak ostříháme:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
28.5.08 07:16
kristain píše:
a proč by se vlasy neměly stříhat před prvním rokem?? :roll:

Kromě pověry proto, že jsou hodně jemné ( i kořínky) a velmi snadno ne úplně ostrými nůžkami nebo s trochou nešikovnosti pramen neustřihneš, ale vytrhneš - což fest bolí (povedlo se mi u syna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.5.08 08:59

Je to povera a tudiz blbost. Nechapu jak se podle takovych veci muze jeste nekdo ridit, ale kazdeho vec…
Ja bych malou vzala ke kadernici, kdyz jsem byla na strihani s detmi, po:,–(ila jsem si je na klin a pak je kadernice strihala a bylo to bez problemu. Sama bych se do toho asi rozhodne nepoustela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
28.5.08 09:54

Já jsem to teda u obou dětí vydržela. Holka nosila sponku a kluk to nemá tak dlouhé......
Dneska mu je rok a už brousím nůžky :lol: Má šílené lokýnky a vypadá jak úchyl :lol: :lol: :lol:
Ale jinak..... jistě, že je to pověra. Ale i na pověrách a zvycích je něco hezkého. :wink:
Kdyby mi ale děti měly šilhat a měly s tím fakt problémy, tak bych asi nevydržela......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
28.5.08 10:04

Čekat se stříháním do roka, to by obě naše dračice vypadaly!
Poprvé jsme stříhali tak okolo čtyř měsíců, aby si nedrápaly obličej jak pořád odhazovaly vadící vlasy (gumičky nehrozí dosud, prostě to nesnesou, starší už má tři roky). Taky kvůli plavání a horku na hlavičku, potily se.
Nejdříve jsme stříhali svépomocí (táta držel a já šmikala), když začaly samy sedět (cca v 8m) tak hurá k holiči.
Pověru znám, prý aby si děťátku neustříhla s vlásky i zdraví…a ignoruji ji jako většinu ostatních.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
28.5.08 10:29

Ahoj holky, bezva diskuse. Zrovna včera jsem přemýšlela, že asi vezmu do rukou nůžky :lol: . Malá je vlasáč od narození a teď už má ty vlásky docela dlouhý - vpředu to ještě nějak „připlácnu“ , ale vzadu se jí plazí po krku,zamotávají do oblečení a potí se jí pod tím krček. Takže díky za „nakopnutí“ - jdem na to. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
28.5.08 13:06

Ahoj holky!
Já jsem teda pověrčivá.Peťku jsem stříhala až po roce.U nás ta pověra souvisí se smrtí…Tož tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
28.5.08 13:57

Ahoj, já u Adámka vydržela (ikdyž vlásky měl pak hodně do obličeje, ale řešili jsme to sponkou :D ). U nás je to pověra - aby se neustřihl rozum. U Kubíčka vydržím taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
28.5.08 14:27

Jůj takových výkladů … u nás je pověra že se dětem nemají do roka střihat vlasy proto, že jim tím zkrátím život.

Nokaždopádně já nestříhala, bo jsem neměla co :lol: .Až teď ve 2 letech jsem Járu sjela, bo ty první vlásky měl už dost dlouhý (rozumějte bylo to pár chlupů) tak jsem mu to zarovnala nejprva nůžkama, a pak když držel tak jsem to celý sjela strojkem,aby to měl trošku nastejno dlouhý.
Ovšem kdyby mu to padalo do očí, střihala bych rok nerok, pověra nepověra, mě to taky děsně sejří když mi leze ofina do očí :evil:

• Citovat
  • Upravit
75
28.5.08 20:36

Ahoj, já jsem žádnou takovou pověru neslyšela. Myslim ale, že to souvistí s tím, aby se miminkám neunlížilo. Spíš jsem slyšela, že jsou docela průšvih gumičky. Tahají ty jemné vlásky z kořínků a to prý neni dobře. Takže až to bude aktuální já budu stříhat, nebo používat jemnou čelenku.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
28.5.08 23:06

My jsme stříhali do roka ofinku dvakrát, malá byla od narození pěkně vlasatí. Doporučuju ve vaně, pokud už sedí nebo ji/ho někdo přidrží, vlásky, co opadají na tělo, aspoň nekoušou.
Abychom učinili pověrám zadost, co jsme ostříhali, jsme spálili v kamnech. :wink:
Jinak po roce to není žádná výhra. Teď ve 13 měsících jsme byli u kadeřnice, a malá vyváděla, jak bychom ji stahovali z kůže (jak tam, tak i předtím doma, když jsme to chtěli zkusit sami a ona viděla nůžky - a to nemá žádnou špatnou zkušenost). Stříhejte a užijte si to, dokud se nebrání . :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
29.5.08 13:41

No ja na ziadne povery neverim, no maleho som aj tak strihala asi az po roku…a to len ofinku…ma totiz krasne kucerave vlasky a vsetci ma od strihania odhovarali Vraj sa mu uz potom nebudu tak krutit… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.5.08 00:25

A my nemáme rádi ofinky a prostě jsem nechali Kunhůtkám vlásky odrůst :) Záleží jen na vás a na pověry se vykašlete. :)

L.

PS: Stejně mi je líto jednoho, měla jsem vysněné, že budud naše tři kluky stříhat strojkem úplně nakraťoučko - tak prd :o :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí