Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@chatwenna : jj já ho dostala od babičky, ušila mi ho doma i s mantynelama, peřinkou a povlečením..
Jinak my máme byt 1+1 tak jsem měla přebalovák na postýlce, ale jak začal malej přibírat tak už to nešlo. Abych si ho dala na komodu, to tu nemám místo..
Takže to řeším takhle.. ![]()
@chatwenna píše:
Presne..Ja mam delany prebalovak na miru na skrin, kterou jsem uz mela…
Mam tam vsechno - asi padesat plinek, vsechny masticky, kapani apod, vlhcene ubrousky i obleceni na dalsi den…
A v te skrini ma maly vsechny sve veci…
Neumim si predstavit prebalovat na posteli a mit ty veci tak po roznych mistech a vsechno to seskupovat petkrat denne…
Ne, tak to nemám. Mám to věšechno po ruce a nic nepřeskupuju ![]()
@ajule13 Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, nicméně radím to nepřehánět hlavně s malejma velikostma oblečků (50 a 56), pak se ti může stát, že některý mimčo vůbec nevezme na sebe a bude ti to líto.
Přebalování: Kup si v akci pár balíků různých druhů plínek (každýmu miminku vyhovuje něco jinýho, u nás třeba jedině pleny Pampers premium care a opačnej extrém Tesco essentials, Huggies, ani Pampers activ baby nevyhovovaly - protejkaly). V lékárně rybilku - nejlepší je ta, co ji tam namíchaj, vlhčený ubrousky (vyhovujou mi babylove z DM)
Koupání: Vaničku, lehátko (radši to s plátnem, my máme plastový a z toho miminko na začátku klouže), nějaký šetrný dětský mýdlo (např. Weledu) slunečnicovej olej, gázu, líh na pupíček.
Spaní Postýlku, matraci, peřinku, 2-3× povlečení, pyžámko jsem začala dávat asi ve 3m - ty děti oblečení neumažou, to až teď, když se plazí a jí příkrmy. Zavinovačku jsem třeba vůbec nevyužila a teď hodně používám spací pytel. Jo a ještě jeden obyč dudlík - některý děti ho nechtěj.
Krmení Ikdyž plánuješ kojit, je lepší mít v zásobě 1 lahvičku se savičkou č.1, nám se osvědčila z DM MAM Anticolic. Na židličku je hrozně brzy, ale přesto ti o ní napíšu. Máme klasickou dřevěnou židličku ještě po mně, každopádně víc mi vyhovuje plastová s pásem z Ikea asi za 400. No a pak je hrozně super mít cestovní židličku. Já mám židličku Tot seat. Uvažovala jsem o tom, že ji koupím, protože fakt hodně cestujeme, furt jsme u někoho anebo někde v restauraci, takže tahle látková „židlička“ se strčí do kabelky a máš ji vždy s sebou. Nakonec jsem tuhle židličku dostala, byla jsem fakt ráda a hned ji musela vyzkoušet. Lukášek z ní měl ohromnou radost, moc se mu v ní líbí (ani bych nečekala takovou radost, myslela jsem, že to bude hlavně praktické, že se to dá na jakoukoliv židli a dítě ti tam drží a v klidu ho nakrmíš kdekoliv).
Lékárna Nedělala bych žádné velké zásoby, jen si kup něco na teplotu pro miminka (mně vyhovoval Nurofen), za těch 7 měsíců jsem potřebovala ještě Mucosolvan a Espumisan na prdy (ještě lepší je Biogaia, ale to dopředu fakt nekupuj, dítko na ně trpět vůbec nemusí).
Možná mám štěstí. Každopádně jsme z Prahy a kdyžtak jsem věděla, že lékárna je vždy za rohem a to i ta nonstop.
Pro tebe Kojící podprsenka (kup si dvě, tři o trošku větší než máš teď prsa a pak až po porodu, já měla z áček déčka a podprdy, který jsem nakoupila jsem pak musela prodávat), Bepanthen na bradavky (to maž hned v porodnici), olej na prsa (mně se stávalo, že mi tvrdlo mlíko, je to potřeba hodně masírovat a bude to dobrý), gel z dubové kůry (to koupíš v lékárně, je to super po nástřihu, rychleji se hojí).
No, možná /teda spíš určitě/ jsem na něco zapomněla, ale to ti určitě napsaly ostatní holky. Hlavně to nepřeháněj s hračkama - to dodaj většinou babičky a vůbec, vše se dá dokoupit za provozu.
@PajinkaT Na kapsare jsem se taky divala…

Nakonec jsem to vyresila prebalovakem