Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte maminky,
ráda bych pomalu, ale jistě začala nakupovat vše potřebné, pro tu naší fazolku, aby toho nebylo moc naráz a zjistila jsem, že u všeho existuje tolik značek a druhů, že bude lepší, když se zeptám na konkrétní zkušenosti
co vše potřebuji, když zatím nemám doma ještě nic?
Jaké značky u čeho kupovat a jaké ne?
Jaké vychytávky pořídit a jaké zbytečnosti naopak nepořizovat? předem děkuji za jakékoliv rady a tipy! Doufám, že touhle diskusí pomůžeme i jiným budoucím maminká
![]()
Když zadáš do diskusního vyhledávače „výbava pro miminko“ tak tam najdeš desítky stránek, kde se to rozebíralo… i se značkama, podle ročního období atd… ![]()
@ajule13 mě přijde zbytečný kupovat na miminko značkový oblečení, rychle ze všeho vyroste a taky..do začátku stačí jen pár kousků, třeba velikost 56 opravdu jen minimálně, já měla do začátku 5 košilek, 5 bodyček, 5 dupaček, nějaký capáčky, čepičku, kombinézu + bundu a kalhoty a zbytek postupně dokupuju, jak synátor roste
taky bavlněný plínky na utírání pusinky, těch mám 10 a teda nestačím je prát a žehlit
Jinak bych doporučila monitor dechu určitě, bepanthen na zadeček a na bradavky, olejíček a plenky na zadeček, ty nejmenší stačí snad jeden balík, já měla tři a dva jsem pak vyměnila s kamarádkou. ![]()
Na tohle téma je tu celkem aktuální diskuse, zkusím najít a pošlu odkaz.
Jinak na značky se vyprdni, každýmu sedí něco jiného, je to hodně o osobních preferencí…
někomu vyhovuje k&y od vietnamců, někdo potřebuje nextík, někdo oblíká dítko zásadně jen do D&G ![]()
to samé u kosmetiky…
Záleží jestli chceš mít pro miminko „všechno“ a to nejlepší, nebo jsi spíše alternativní a necháš si poradit co je naprosto zbytečné (např. přebalovací pult, nebesa, vanička, kosmetika…)
V dosti podobné diskusi zde na e-miminu jsem já i jiné maminky radily na konkrétní otázky
Kdy máš termín?
Mmch u třetího mám věci, bez kterých jsem se u předchozích obešla, např fusak (tady asi jediná
)
Kosmetiku radím nejlíp žádnou.
Příspěvek upraven 26.03.13 v 18:17
@ajule13 hlavne..kazdej potrebuje naprosto neco jinyho…neznam dve matky ktery by se shodly v tom co bylo nejlepsi ![]()
@dandysek píše:
@mikitaa to je pravda
Za odkaz budu ráda
no přiznám se, že jsem se po ostatních moc nekoukala, říkala jsem si, že doba se mění, atd. Ale děkuju mockrát za odepsání
jdu tedy pročítat
jsem z toho taková vyplašená, abych pořídila spravný kočárek, dudlíky, atd. ![]()
https://www.emimino.cz/…cily-143851/
tady je asi ta nejnovější ![]()
@mikitaa hele, pokud mi neřekneš, že dítě má být odmalička ve značkových hadrech, tak jsem ochotná se pobavit a prodiskutovat s čím nesouhlasíš
..ne, dělám si srandu, každá máme jiný zkušennosti, tak pověz, co máš třeba jinak než já? ![]()
@ajule13 píše:
Za odkaz budu rádano přiznám se, že jsem se po ostatních moc nekoukala, říkala jsem si, že doba se mění, atd. Ale děkuju mockrát za odepsání
jdu tedy pročítat
jsem z toho taková vyplašená, abych pořídila spravný kočárek, dudlíky, atd.
to stejne neporidis
dudlik co budes mit nachystanej decko chtit nebude…a u kocaru zjistis az po prvnim kilometru ze kopes do brzdy a nemuzes ho mit…jenze kazdej sme jinej..kazdy dite jiny..v tomhle se tezko radi ![]()
@mikitaa nu a to je to v co jsem doufala
ale asi to bude fakt těžký takhle říct.. nojo, chybama se člověk učí a u tutoho to asi poznám nejlépe:))
@ajule13 a to je právě ono, jeslti je to co vybereš správné nebo ne, poznáš až podle dítka, takže těžko radit dopředu…
náš malej nosí oblečení, co by neteřím plandalo, protože mají každý jiné tělo. To samé kosmetika, dudlíky, plínky, po čem se jedno dítko oprudí, druhé snese a naopak.
Jediná všeobecně platná rada se dá asi použít ta, že snad krom jemného dětského obyčejného mýdla nekupuj žádnou kosmetiku, až se dítko narodí, tak se uvidí, co vlastně potřebuje (a většinou potřebujou jen nějakou mastičku na prdku).