Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky chci se zeptat je tu někdo kdo vůbec neočkoval dítko povinným očkováním? My máme zatím jedno a máme naočkovat druhé. Po prvním měla malá spatné reakce. A co slyším o očkování tak teď si nevím rady
mám strach aby nebyla autista nebo epileptik v okoli máme tak proto se bojím děkuji za odpovědi ![]()
@Diidi.. dávám povinné - odložené a ve zkrácených schématech. Kdybych nedala - nemůže do školky, ve škole budou taky problémy.. ale neočkujících znám dost, neodsuzuju ![]()
@martina.se Já právě vůbec nevím co dělat. Mála po prvním očkování za týden horečky, budila se mi záchvaty pláče z ničeho nic. A co všechno slyším bojim se. Nechci abych si celý život vyčítala, že se něco stalo. Ale kdybych věděla, že očkování proběhne v pořádku udělám to. Vím že je to důležité, ale kdo mi zajistí, že se ji nic nestane..
@Diidi.. nikdo, v tom je to načíču.. pročti vakciny.net, třeba najdeš odpovědi ![]()
@Diidi..taky ockujeme maleho ve zkracenych schematech a jen povinne. Pneumokoky budu ockovat az po roce, kdy uz staci jen dve injekce.
@Diidi..taky ockujeme maleho ve zkracenych schematech a jen povinne. Pneumokoky budu ockovat az po roce, kdy uz staci jen dve injekce.
@Diidi.. co šetrnější vakciny? Trošku posunout a samo že očkovat jen 100% zdravé. Dcera má jen hexu a před mš dostane jen 1. dávku priorixu ![]()
Nas nemel u niceho reakci, ani zvysenou teplotu, ale u druheho budu posouvat do vyssiho veku.
@Diidi.. píše:
@martina.se Já právě vůbec nevím co dělat. Mála po prvním očkování za týden horečky, budila se mi záchvaty pláče z ničeho nic. A co všechno slyším bojim se. Nechci abych si celý život vyčítala, že se něco stalo. Ale kdybych věděla, že očkování proběhne v pořádku udělám to. Vím že je to důležité, ale kdo mi zajistí, že se ji nic nestane..
Tvoje rozhodnutí, tvoje zodpovědnost. Pročti si hodně materiálu a pak se rozhodni.
Ja mam dvojcata 3 roky a nemaji naockovane nic. Ja ale nemusim resit skolku, jsem doma a jen kvuli kolektivu chodi obcas do lesni skolky.
Mame naockovano vse. Neodsuzuju matky co neockujou jen mi prijde nesoudny ze vsude pisou jak je ockovani spatne ale treba za par let se bude zase psat jak nekdo umrel na urcitou nemoc protoze ho jako miminko nenechali ockovat. Nemoci mometalne nejsou ale cim vice neockovanych tim vetsi sance rozsireni dle mne.
@Diidi.. Ahoj, mé děti jsou zcela neočkované. Mé svědomí jim to prostě nedovolí udělat.
@Vince píše:
Ja mam dvojcata 3 roky a nemaji naockovane nic. Ja ale nemusim resit skolku, jsem doma a jen kvuli kolektivu chodi obcas do lesni skolky.