Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím vás, nevíte, jestli jede z Masaryčky vlak na Kladno? Mají tam omezení Praha Masarykovo nádraží - Praha Dejvice a právě touto tratí ten vlak jede… ![]()
Beroun ještě pořád v relativním klidu, koíruji z městského webu:
Za chvíli se půjdu kouknout na řeku, ale plave autobusák, dopravní hřiště, elektrárna, je uzavřena lávka na nádraží a lávka přes Berounku, SPŠ a OA neučí, tenisové kurty jsou pod vodou.
Srbsko je odříznuté od nádraží, voda se vylila kolem mostku, nedá se projet ani projít.
Aktuálně Písek: Aktuální informace ze zasedání krizového štábu města Písek - pondělí 03.06. 10:00 hod.
V 10:00 hod. byla výška hladiny řeky Otavy v Písku na úrovni 513 cm. Podle posledních předpovědí by řeka Otava měla kulminovat dnes okolo 20:00 hod. a předpokládaná výška hladiny by měla dosáhnout 528 cm. Krizový štáb přijal pro nadcházející hodiny následující opatření.
Šmarjá, kdyby alespoň konečně přestalo pršet
. V Praze lije jako z konve ![]()
Benešovsko-to byla naše krásná zahrada, bazén v háji, teď je to samé bláto, kůlna a v ní sekačka atd pod blátem. Ta řeka, to je původní malý potůček ke kotníkům, cca metr pod úrovní pozemku.
![]()
Pro odlehčení dané situace…i s kaprem na zahradě
@tterka ani mi nemluv… leje jako z konve, radši jsem si nakoupila do zásoby základní potraviny, kdyby měla zbraslav problémy se zásobováním. v roce 2002 se prý lidi prali v obchodě o chleba ![]()
@Gábííí to je děs
ale pořád to jsou jenom věci. posílám hodně síly ![]()
@nozu Ty jsi ze Zbraslavi? Tak doufám, že jste alespoň někde na kopci, dole je to docela síla ![]()
@nozu moje mamka se tehdy vydala pro chleba do Prahy
a málem se nedostala zpátky, ještě jí naštěstí nechali přejít přes most Závodu Míru. Teď už peče doma, přesto si jí hlídám aby zas nevymyslela nějakou kravinu
.
Přidám trochu černého humoru. tady jsou letecké snímky oblasti mezi Zbraslaví a Radotínem. v plánu byla stavba dvou rekreačních lagun na Berounce, kvůli ochráncům přírody se má dělat jen jedna. no, teď máme sice jednu, ale zato pořádnou… http://www.novinky.cz/…oblasti.html
@Gábííí To je hrůza, věřím, že ti z toho musí být pěkně na nic. Ale dokud je to „jen“ na zahradě, tak se to dá zvládnout. I když člověka to naštve, když má všechno krásně čisťounké a upravené a potom se to během dvou dnů změní v takovou hrůzu ![]()
Držím palce, ať vás už nic horšího nepotká ![]()
Klatovsko /AKTUALIZOVÁNO/ – Hladina Úhlavy od noci opět mírně stoupá, ohroženy jsou obce kolem jejího toku. Naopak Otava v Sušici či Ostružná v Kolinci již klesají.
Pondělí 13.15 hodin
Zatím se zvyšování hladin řeky kvůli upouštění přehrady vNýrsku bát nemusíme. „Retenční schopnost přehrady je dostatečná, k přepadu hráze zbývá ještě více než metr a půl výšky. Lidé mohou být klidní, nechystáme se na upouštění," uklidňoval Deník hrázný přehrady v Nýrsku Jiří Karásek.
Pondělí 12 hodin
„Momentálně jsme 11 cm nad hranicí třetího povodňového stupně. Zasedá povodňová komise. Zdá se, že čísla jsou nyní relativně stabilní, takže doufáme, že už to bude dobré. Hodně šel nahoru také Drnový a Mochtínský potok. Hodně lidí se snaží pomoci, vydali jsme dva tisíce pytlů a pokusili jsme se použít nornou stěnu,“ uvedl okolo jedenácté hodiny místostarosta Klatov Václav Chroust.
Okolo dvanácté hodiny byly spuštěny v Klatovech sirény, které svolávaly jednotky dobrovolných hasičů do Vícenic, kde je potřeba postavit hráz z pytlů.
Pondělí 9.52 hodin
Nejhorší situace z celého kraje je na Radbuze, kde prakticky po celém toku platí třetí stupně povodňové aktivity. Stejná situace je na Úhlavě a velmi silné průtoky jsou také na Berounce. Uvedl to dispečer Povodí Vltavy Jan Bláha. Podle předpovědí bude dnes v regionu dále pršet a má napadnout pět až 15 milimetrů.
„Hasiči zasahovali v kraji od pátku do neděle u bezmála pěti set událostí spojených s povodněmi," řekla Deníku krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Nejvíce u čerpání vody, stavění hrází a popadaných stromů. Během běžného víkendu mají hasiči průměrně 20 zásahů.
„Ve Švihově v zemědělském družstvu natekla do starých nádrží na naftu voda, která rozpustila kaly a různé usazeniny a vše se to vyplavuje ven, takže tam musíme zasahovat. V Kalu u Klatov se staví velká hráz," uvedla v 9.15 aktuální informace Jakoubková.
„Zatím jsme nikoho nemuseli evakuovat, i když některé domy u Úhlavy, například v Borovech či Červeném Pořící, jsou částečně pod vodou," řekla Deníku v 9.20 klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. Upozornila, že jsou stále uzavřeny některé silnice. „Projet se nedá z Červeného Poříčí do Jína a Třebýcinky, dále od Borov směrem k Úhlavě, ve Švihově je neprůjezdný vjezd do centra přes most. Neprůjezdná je trasa Dolní Lhota – Poborovice na Klatovsku," uvedla Ladmanová.
V Lubech se obávají vody ze Sobětic, kde se přelévají rybníky. Hasiči tam stejně jako na některých jiných místech regionu zasahují už od noci.
Hladiny řek se výrazně zvedly i v NP Šumava, ale nepáchaly výraznější škody.
Příspěvek upraven 03.06.13 v 14:08
@tterka jojo, přímo ze zbraslavi. ale jsme v klidu na kopci, bydlíme u Lidlu. ty máš maminku v Lipencích, že? kdyby bylo potřeba, tak bych se tam možná mohla přes kopec podívat.
@samida no já si teď nacpala mrazák a v zásobě mám i mouky a domácí pekárnu. ale nepočítám, že to bude tak strašné, jako před lety…
Děkuji holky
vím, jsou to „jen“ věci, ale i tak je to k pláči, těšila jsem se na léto, až si zahradu užiju a teď se tam bojím s dcerkou jet, aby do té řeky nedejbože nespadla.
@nozu jj, já mám rodiče v Lipencích. Děkuji ti za nabídku, jsi moc hodná, ale mamča už se našla (byla venku a zapomněla si vzít mobil
), a taťka už je doma s ní. Když se nezvedne Vltava, tak by to snad mělo být v pohodě - věřím, doufám ![]()
Jinak, u Lidla jste v pohodě, horší je to s tím cestováním
. Já se chtěla jet k našim podívat, ale prostě se tam nedostanu, leda že bych přeplavala
.
Jak to bude se zásobováním vůbec netuším… Máte tam Lidl a Alberta, ale pekárna tam asi nikde není, takže jak to bude s čerstvým pečivem… Udělala bych zásoby toastového chleba a takových těch bagetek na dopečení v troubě ![]()