Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Baslerinda píše:
Konkrétně Mlékojedy se začaly evakuovat včera ve 23.30…
Ja odjela s detma a psema uz rano
@careynka Gábi, já tu mám po klukách schovaný uplně všechno oblečení, tak kdybys chtěla, tak ti taky můžu dát ![]()
@Alyss píše:
@careynka Gábi, já tu mám po klukách schovaný uplně všechno oblečení, tak kdybys chtěla, tak ti taky můžu dát
Sdílejte a šiřte seznam dobrovolníků - http://mamjob.cz/povodne/index?…
Od rána sleduju ct 24 a teď říkali, že třeba v Křešicích 73 lidí odmítlo evakuaci. A takových míst je víc. Tohle mi fakt hlava nebere. Co lidi nutí, tak strašně riskovat? Mě se teda povodně bezprostředně nedotkly, tak si to možná ani nedokážu představit, ale stejně. Včera říkali, že někde tuším na Berounce odmítla evakuaci těhotná žena… ![]()
@vikikl píše:
Od rána sleduju ct 24 a teď říkali, že třeba v Křešicích 73 lidí odmítlo evakuaci. A takových míst je víc. Tohle mi fakt hlava nebere. Co lidi nutí, tak strašně riskovat? Mě se teda povodně bezprostředně nedotkly, tak si to možná ani nedokážu představit, ale stejně. Včera říkali, že někde tuším na Berounce odmítla evakuaci těhotná žena…
Tak je to krava! Pak se pro ni budou vracet a riskovat vlastni zivoty!
@vikikl řikala jsem to teď mámě a ta na to: To je kráva. Ty co odmítnout se evakuovat bych tam nechala. Na držku by potřebovali… Joo sice drsný, ale má pravdu. Pak jiný lidi kvůli nim riskujou životy. Já bych je zachraňovat taky nešla…
Tak záchranáři je tam nechat nemůžou, ale minimálně bych jim pak nechala zaplatit náklady. Jako já chápu, že člověk na svým domě a majetku vůbec nějakým způsobem lpí, ale odsaď podsaď…
@vikikl Lpět na majetku víc než na životě je hovadina. Ještě bych to „pochopila“ u starých lidí, kteří takhle občas blbnou, ale těhotná žena, která už má zodpovědnost za své dítě, ta by zasloužila nafackovat. Předpokládám, že kdyby měla doma tříměsíční miminko, tak evakuaci neodmítne. Pokud ano, tak bych jí to dítě nechala sociálkou odebrat ![]()
@vikikl já vidět vodu tak jsem v první v čele kdo zdrhá… jsem posera a je mi docela u zadele nějakej majetek. Nevim no.. sice hasiči jsou od toho placení, ale já bych tam do toho nešla. Byli informováni byli, nechtěj, tak si ale poradí sami. Vždycky ten největší zarputilec je první co nejvíc řve o pomoc…
Na jednu stranu lidi chapu, ze proste svuj domov opustit nechteji. Chapu to. i ze strany zachranaru, ze je proste nutnost aby ty lidi odesli a nedelali blbosti, ale jde to hrozne tezce.
My jsme v 2002 na vyzvy nedali, zustali jsme na chate a sousede taky a cekalo se co se bude dit - vyklizeli jsme veci a snazili se vynaset vse do hornich pater. Zaplavova vlna opadla, odpoledne prijela policie se slovy - pokud mozno odjedte pokud mate kam prijde druha zaplavova vlna a bude to zly - odjizdeli jsme na posledni chvili s tezkym srdcem
po nas se jiz do mesta nikdo nedostal, z mesta se stal ostrov kam se dostal jen vrtulnik.
Holky,
a není možné, že prostě v návalu hormonů zazmatkovala? Že utrpěla šok ze situace, pupek, teď vidí tu spoušť, pak jí řeknou, že musí odejít, neví, jestli a do čeho se vrátí, s výbavičkou se může s nejvetší pravděpodobností rozloučit… Víte jak to myslím, že je to prostě zkrat? Jako když lidi nabourají a v šoku dělaj nepochopitelný věci ![]()
JInak si to totiž nedovedu vysvětlit ![]()
To také nepochopím… To si ti lidé jako myslí, že když budou sedět doma, tak budou moct nějak vodě zabránit? Ne, pokud to přijde, tak budou vytopení tak jako tak. Chudáci záchranáři, lidé jim takhle házejí klacky pod nohy ![]()