Pozdější nástup na mateřskou dovolenou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Angua píše:
Když si to tak čtu v tom zákoně znovu, vyplývá mi, že dnem porodu prostě nastupuješ na MD, ať se ti to líbí, nebo ne.Jak to tak čtu, tak jediná možnost je dítěte předat do péče kojeneckému ústavu, tím se čerpání MD přeruší, ty o něho projevíš zájem, až si doděláš, co potřebuješ a ode dne převzetí ti poběží těch nevyčerpaných 22 týdnů
Já mám pocit, že ani tohle by nepomohlo:
§ 195 Mateřská dovolená
(5) Mateřská dovolená v souvislosti s porodem nesmí být nikdy kratší než 14 týdnů a nemůže v žádném případě skončit ani být přerušena (§ 198 odst. 2) před uplynutím 6 týdnů ode dne porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nejak nechapu jak muze byt prace dulezitejsi nez dite…?
mozna to jen domyslim ze spatneho uhlu ![]()
Znam dost pripadu kdy se papirove nastoupilo PPM a jeste se pracovalo. Tohle mi prijde ale dost extremni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a nemohl by ti to zamestnavatel vyplatit jako odmenu pred nastupem na MD a ty by sis to pak odpracovala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, ale to s tím kojeňákem musí být ze zdravotních důvodů ![]()
No prostě to musíte v práci vymyslet jinak. Nedovedu si představit, co to je tak strašně akutního, že jsi jediný člověk, co to může dodělat, případně se to nedá stihnout dřív ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Angua píše:
Když si to tak čtu v tom zákoně znovu, vyplývá mi, že dnem porodu prostě nastupuješ na MD, ať se ti to líbí, nebo ne.Jak to tak čtu, tak jediná možnost je dítěte předat do péče kojeneckému ústavu, tím se čerpání MD přeruší, ty o něho projevíš zájem, až si doděláš, co potřebuješ a ode dne převzetí ti poběží těch nevyčerpaných 22 týdnůJá mám pocit, že ani tohle by nepomohlo:
§ 195 Mateřská dovolená
(5) Mateřská dovolená v souvislosti s porodem nesmí být nikdy kratší než 14 týdnů a nemůže v žádném případě skončit ani být přerušena (§ 198 odst. 2) před uplynutím 6 týdnů ode dne porodu.
A jo, i když se dítě narodí mrtvé, tak je to 14 týdnů (jsem totiž četla dnů, už na to nevidím, tak jsem si říkala, že by to třeba šlo
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a co treba porod doma, dite do babyboxu a po 6ti nedeli se o nej prihlasit???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pazitka píše:
Lucusko- slysela jsem sice, ze v USA to nejake vrcholove manazerky delaji, nicmene ty taky po porodu predaji dite chuvam a vali v praci dal… obavam se, ze si sestinedeli predstavujes docela ruzove… na druhe strane je to opravdu jen tva vec
Tak ono hodně záleží na dítěti, já měla třeba mimčo jak z pohádky, nabaštilo se a usnulo, zase se nabaštilo a usnula… problémy s kojením žádné…
Takže moje šestinedělí bylo opravdu růžové
ale je jasné, že to rozhodně nebude pravidlo, spíše ta výjimka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.pampeliska píše:
No a co treba porod doma, dite do babyboxu a po 6ti nedeli se o nej prihlasit???
Výborný nápad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:pazitka píše:Tak ono hodně záleží na dítěti, já měla třeba mimčo jak z pohádky, nabaštilo se a usnulo, zase se nabaštilo a usnula… problémy s kojením žádné…
Lucusko- slysela jsem sice, ze v USA to nejake vrcholove manazerky delaji, nicmene ty taky po porodu predaji dite chuvam a vali v praci dal… obavam se, ze si sestinedeli predstavujes docela ruzove… na druhe strane je to opravdu jen tva vec
Takže moje šestinedělí bylo opravdu růžovéale je jasné, že to rozhodně nebude pravidlo, spíše ta výjimka
no a co hormony? Byla bys schopna pracovat/myslet? Ja nemela poporodni splin ani laktacku, mrnous byl uzasny. Na praci jsem si ani nevzpomnela. Myslenky byly uplne jinde apopravde i kdybych dostala vyplaceny bonusy jako jsou vyhry ve sportce nemyslelo by mi to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:pazitka píše:Tak ono hodně záleží na dítěti, já měla třeba mimčo jak z pohádky, nabaštilo se a usnulo, zase se nabaštilo a usnula… problémy s kojením žádné…
Takže moje šestinedělí bylo opravdu růžovéale je jasné, že to rozhodně nebude pravidlo, spíše ta výjimka
On člověk má jako různé představy… Já jsem si třeba představovala, jak druhý den po návratu z porodnice vezmu kočárek a pojedu ukázat miminko do práce (asi 2,5 km pěšky). Brzy jsem zjistila, že jsem ráda, když dojdu přes celou chodbu na sesternu
Což netvrdím, že tak musí mít každý, ale je bláhové spoléhat na to, že budu jak rybička a ještě moct pracovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.pampeliska píše:j.a.n.i1 píše:no a co hormony? Byla bys schopna pracovat/myslet? Ja nemela poporodni splin ani laktacku, mrnous byl uzasny. Na praci jsem si ani nevzpomnela. Myslenky byly uplne jinde apopravde i kdybych dostala vyplaceny bonusy jako jsou vyhry ve sportce nemyslelo by mi to.pazitka píše:Tak ono hodně záleží na dítěti, já měla třeba mimčo jak z pohádky, nabaštilo se a usnulo, zase se nabaštilo a usnula… problémy s kojením žádné…
Já jsem byla hlavně ráda, že si můžu v klidu lehnout a manžel nakoupí a bude mi servírovat jídlo do postele. Kojila jsem po 2 hodinách asi 45 minut. Jak kvalitně bych odváděla práci, kdybych to kouskovala po hodině s hodinovýma pauzama, si ani nepředstavuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Treba nemusi kojit. Mozna muze soupnout dite manzelovi, mamince s UM a starat se jen o praci…
Mne to prijde jako sci-fi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.pampeliska píše:j.a.n.i1 píše:no a co hormony? Byla bys schopna pracovat/myslet? Ja nemela poporodni splin ani laktacku, mrnous byl uzasny. Na praci jsem si ani nevzpomnela. Myslenky byly uplne jinde apopravde i kdybych dostala vyplaceny bonusy jako jsou vyhry ve sportce nemyslelo by mi to.pazitka píše:Tak ono hodně záleží na dítěti, já měla třeba mimčo jak z pohádky, nabaštilo se a usnulo, zase se nabaštilo a usnula… problémy s kojením žádné…
No, já pracovala
jelikož jsem celé těhu pracovala z domova, tak si lidé zvykli mi volat na mobil… takže někteří ani nezjistili že už je malý na světě. Ale je fakt, že jsem odbavovala jen to nejnutnější, ale bylo to takové zpestření dne… asi jsem fakt magor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mně právě taky… Už jenom prostě ta únava a všecko - ať bude kojit nebo ne, je to prostě náročné. Teda pokud se na dítě totálně na 6 týdnů nehodlá vykašlat a předat ho někomu jinému - což nepředpokládám…
A vůbec, normální člověk by toto snad ani po zaměstnankyni nechtěl
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit