Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat na Váš názor, zda co můžou znamenat již 8 dní pozitivní OVU testy. Standardně mám OVU 17,18DC ale tento měsíc jsem měla plodný hlen již 13-15DC tak jsme s manželem na to vlítli a i pozitivní OVU test byl 14 DC - protože jsem dostala spoustu OVU testů od kamarádky, která je nepotřebuje už, tak jsem zkoušela testovat dál, kdy testovací čárka zeslábne - zeslábla tak na 3 dny a od 18 DC test zase sílí, dokonce 20 DC byla testovací úplná dálnice a dnes je 22 DC a ráno i odpoledne testy stále pozitivní.....nevím, co to znamená, ale BT pořád kolem 36,5…přikládám foto OVU testů za posledních 8 dní, jsou dělané ráno i odpoledne, normálně minulé cykly byly pozitivní třeba 1-2 dn max. a pak už čárka nebyla skoro vidět. Díky za Vaše zkušenosti…
Nepřiložila jsi ty fotky
Já se teda přiznám, že jsem pozitivní ovu test nikdy neměla, nebo asi neměla. Mě přijde hrozně složité poznat, zda jsou čárky stejné nebo je mezi nimi rozdíl ![]()
ha, tak tyhle jsem nikdy neviděla. Já měla ty obyčejné papírové proužky. Tyhle nevím, jak fungujou.
je to zleva doprava a to tam nejsou ještě 4 z 14 a 15 DC, tady na fotce jsou 18DC až 22 DC ráno vždy trochu slabší a odpoledne silně pozitivní -máte někdo stejnou zkušenost? už mě i napadlo jestli nejsem těhotná (před 3 dny jsem měla velmi silnou alergickou reakci na jablko - dusila jsem se, normálně mám v době pylové alergie mírné svědění po jablku a teď mi natekl krk a kamarádka se mě ptala jestli nejsem těhotná), ale mate mě ta BT - normálně mi po OVU vystoupá kolem 37 a teď mám stále 36,5 až 36,7.....o mimčo se snažíme 4 měsíce, a tedy tento měsíc bych to nečekala, byla jsem služebně pryč a právě jen 13-15DC doma…díky moc
tyhle fungují stejně, minulé měsíce vždy bílé, pak duch, pak čárka sílila, jeden den silně pozitivní (tak jako teď 8 dní) a pak slabší a zase bílo…
Tak to je fakt záhada
Co jiného může způsobit pozitivní ovu test?
řekla bych, že pozitivní je jen ten prostřední. Pozitiv ovu test je ten, kde je čárka kontrolní stejně silná jako testovací.
Měla jsem to taky jednou - dvě ovulace v jednom cyklu. Volala jsem na gyndu a sestřička mi potvrdila, že to možné je.
Dvě ovulace být mohou, taky jsem to slyšela, ale každopádně podle těch tvých fotek, se mi zdá pozitivní jen ten zežloutlý, ALE tyto testy jsem měla taky a přesně ten sám problém co ty..
Jinak zkus si zajít k dr na monitoring cyklu, my jsme se snažili 8 měsíců a poslední měsíc jsem chodila na monitoring, doktor mi řekl, kdy přesně máme na to skočit a podařilo se ![]()
pozitivni test je kdyz je carka testovaci silnejsi nez kontorlni,jinak se bere jako negativni,neni to jako u tehu testu…
Makáš02 píše:
pozitivni test je kdyz je carka testovaci silnejsi nez kontorlni,jinak se bere jako negativni,neni to jako u tehu testu…
To ano, ale pokud tam druhá čárka je a je slabší, tak je to známka blížíce se ovulace. Takto slabá čárka se objevuje dva, tři dny před ovu a pak max. den po ovu.
Jinak jak píšeš, v den ovulace je čárka minimálně stejně silná jako kontrolní.
Ahoj,ja si ale myslim ze na vetsine tech testu na fotce je ta carka bliz k tomu krouzku kde se kape moc min.stejne silna ne li silnejsi nez ta kontrolni,ve skutecnosti urcite je…nezda se vam to??diky
asi jak u koho,nekdo ma slabou carku cely mesic a proste jeden den pozitivni,…ja mela neolik dni slabou,pak silila,ale stale to nebylo pozitivni,az dalsi den …a to najela okamzite a byla zabarvenejsi nez kontorlni…