Poznávací zájezd Londýn

3
28.12.14 22:35

Poznávací zájezd Londýn

Ahojte koupily jsme si s kamarádkou poznávací zájezd Londýn a okolí s návštěvou Stonehenge a Oxfordu. Nebyli jste někdo na stejném nebo podobném poznávacím zájezdu? Já v Londýně ani Oxfordu ještě nebyla, kamarádka jen jednou, takže se chci zeptat na nějaké tipy kam se podívat kdyby nám vyšel čas, cestovka má teda bohatý program po těch klasických památkách. Je něco ale co byste nám doporučili že stojí za vidění když už tam budem? Díky moc za tipy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17878
28.12.14 22:42

Oxford je moc hezke misto, ale na muj vkus je vsude priserna doprava, fakt jsem zirala, pokud bude moznost, urcite se jedte podivat i do Windsoru- hrad stoji za to! a pak Eton, to je jiny svet :)
jo, a Greenwich a nulty polednik v observatori…a taky se ta da kolem jen tak prochazet :)
London Eye ma smysl, jen pokud bude hezky, jinak to jsou vyhozene penize… ale treba jen projit se po nabrezi, okouknout Buckingham, to je taky parada…mozna kouknout do Harrods?
a urcite doporucuju si nekde dat tradicni fish and chips…klidne u stanku…a nebo naopak v restauraci, k tomu nejake jejich pivo…

uzijte si to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
28.12.14 22:58

Na fish and chips rozhodne do Garfunkel's. Je to po Londyne na kazdym rohu a fakt to umi. Rozhodne stoji za to Camden, pokud chcete nakupovat, tak jednoznacne Oxford street nebo Westfield (tam je I olympijsky stadion) - navic z Camdenu na Westfield (Stratford) jede overgrounda. Instantni Londyn budete mit urcite s pruvodcem (Big Ben - Tower Bridge). London Eye podle me za to nestoji. Silena fronta a spoustu penez, to uz jsou lepsi vyhlidky z obchodaku treba vedle St. Paul's cathedral. Urcite se zajit podivat na obchodni dum Liberty, architektura je uzasna. A projet se DLR a mozna doubledeckerem c. 15, dela perfektni trasu kolem pamatek, pritom spada do hromadne dopravy, takze clovek neda majlant za hop on and off. A pokud bude hnusne pocasi, tak British museum a Albert and Victoria museum a strojovnu v Tower Bridge.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
28.12.14 23:04

@Zuziky no, ja byla na London eye 2× a myslim, ze lepsi to bylo, kdyz bylo zatazeno. Dalo se fotit do vsech stran a nesvitilo nam slunicko do oci.. i kdyz pokud zakladatelka jede v zime, tak s tim slunickem problem nebude :mrgreen:
Jinak me se moc libilo v muzeu Sherlocka Holmese. Je to hned vedle Madame Tussaud. Je to takove tiche muzeu s pruvodcem v dobovem obleceni.. moc pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
28.12.14 23:10

@trpaslinka ja prave zazila London Eye v extra hnusnem zatazenu (ale bez deste) a vyhled mi prisel, jako bych u nas vylezla na vez v zelezarnach :mrgreen: proste sedo vsude kolem :nevim:

jeee, muzeum Sherlocka me nejak minulo, skoda…snad jednou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
28.12.14 23:20

@Zuziky tak je pravda, ze bylo jen pod mrakem a nikoli radne zatazeno ci tak nejak… Proste ty spravne podminky. :mrgreen: Jinak jestli Te to potesi, ja ziju primo v Londyne a jeste nikdy jsem nebyla na spouste mistech. Treba v muzeu dopravy ci historickem muzeu. Na Alexandra palace jsem se sla prvne podivat az letos a to ho mam kousicek, pesky se tam da dojit. A to tu ziju bezmala 9 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.12.14 10:47

Díky moc za tolik tipů. Na London Eye určitě nepůjdu, nedělají mi moc dobře výšky :D jinak trpaslinka: jedem až v květnu ale já jsem taková aktivistka že si to musím zjišťovat tak brzo dopředu, navíc už se moc těším :) a vy jste všechny byli s CK nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
29.12.14 11:01

@Lenča.k jestli az v kvetnu, tak doporucuju i parky a Queen's garden. Bude to nadherne rozkvetly a vsude plno veverek, pokud budete bydlet nekde na kraji, tak vecer s nejvetsi pravdepodobnosti narazite na ulici i na lisky :mrgreen:. Ja tam byla s cestovkou jednou, jednou jsem tam sama provazela a pak jsem tam travila nejaky cas. Ted se tam vracime tak trikrat do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
29.12.14 11:08

Ahoj, záleží kolik bude času. Kdybyste měli volný den jela bych se podívat do Hastingsu (je to hezký přímořský městečko - trochu jiná anglie, pěkný muzeum pašeráctví).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
29.12.14 13:40

@Lenča.k Já tady žiju. Sice ne v centru, ale v Londýně jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
29.12.14 13:42

Jo a pokud bude pěkně, je dobrá projížďka po Temži. Ale dál, než jen k Tower bridge. Pak je to teprve krása.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vetřelec
29.12.14 15:28

Byla jsem tam jen jednou na krátko, takže neporadim, ale přihřeju si polívčičku.. :oops: Já bych jela taky, ale nemám s kým (manzel ma cestování plné zuby, kamarádky na to nemají peníze nebo čas) :(
Tak kdyby se tu našla parťačka na podobný výlet… ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix