Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všechny budoucí i současné maminky chtěla bych Vás varovat před nákupem v obchodě MALLI v Haštalské ul. na Praze 1. Koupila jsem si tam kočárek za 20 000,– semozřejmě při koupi byli strašně ochotni, ale poté co se mi vyskytly 4 závady na sportaku, ochota byla pryč. Opravili mi pouze 1 a na dotaz, co mám tedy dělat s párající se stříškou mi bylo odpovězeno, že oni s tím už nechtějí mít nic společného, at si dojedu do servisu na Černý most. Dojeli jsme tedy na Černý most, ale pozor tam byla již prodejna zrušena a na dveřích byla pouze nesrozumitelná mapka. Nicméně jsme se vydali novou prodejnu hledat, po dvou hodinách hledání jsme to vzdali, prostě je dobře ukrytá. Jsem z toho všeho ještě v šoku, za tak drahý kočárek bych čekala naprosto jiné chování prostě v tomto obchodě bych už nekoupila naprosto nic.
na reklamaci máš nárok v té prodejně, kde jsi kočárek kupovala, takže přehazování jako horkej brambor nepřichází v úvahu, trvej na tom, jinak volej čojku, já bych se s nima teda vubec nepárala ![]()
tak bych reklamaci řešila s výrobcem našla si autorizovanou opravnu a na obchod podala stížnost an čojku
Přidávám se k tomu, že Malli je prodejna poněkud podivná. Když jsem jen potřebovala serisovat naše staré Centro - vše v pohodě, samá ochota.
Pak jsem si od nich chtěla koupit GT3, odmítli mi ho vyfotit (bazarové), s tím že je ve výborném stavu. Když jsem tam dojela tak ano, byl na něm nový potah… Ale kostra totálně sedřená až na kov…
Vzala jsem místo toho jeden dražší, o kterém paní říkala, že je ježděný půl roku. Cestou domů se mi kroutila kolečka (která tam dala z toho druhého GT3), jedno bylo doslova šišaté… A ještě něco tam bylo, už nevím přesně, myslím že písek v odpružení.
Tak jsem hned doma napsala co to má znamenat, a pan Wertfein mi odpověděl ve smyslu že mám co jsem chtěla a že ten kočár musím znát lépe než on, když jsem si ho vybrala, jelikož on si ani není jist zda mu vůbec prošel servisem. Přitom při servisu našeho Centra tvrdil, že prodává POUZE kočárky projité jeho servisem. Paní mi ke kočárku přidala kousátko pro malého, a při vracení kočárku do prodejny mi ho strhli z ceny ![]()
Jo a ještě při stížnosti že jsem tam jela s malým absolutně zbytečně v podstatě mi odpověděl, že estetická stránka kočárku není důležitá, funkčně že byl ten hnědý v super stavu, neb měl ty nové potahy… A že auto v bazaru se taky kupuje dle motoru a ne odřené karoserie.
Určitě zavolej Obchodní Inspekci… Dokud mají otevřenou aspoň tu jednu pobočku ![]()
čojkou jsem samozřejmě pohrozila,ale bez reakce a když jsem řekla že boudičku neopravenou nepřevezmu tak mi řekla ,zřejmě paní spolumajitelka,at jí tam klidně nechám ,žě jí dá do skladu a tam jí nachá válet.
No právě tu autorisovanou prodejnu se servisem někam přestěhovali a mi jí už nenašli
LÍDA S píše:
No právě tu autorisovanou prodejnu se servisem někam přestěhovali a mi jí už nenašli
Já bych se asi oháněla tím, že na WWW mají jen tu adresu kde jsou. http://www.malli.cz/kontakt.html Nic o dalších prodejnách.
Jo a už jsem slyšela i paní, které odmítli opravit kolečko co začalo po 3 měsících „šmajdat“, jako důvod uvedli, že s kočárkem jezdila.
je to děs člověk si koupí drahý značkový kočár s tím ,že nebude problém a takhle narazí.Zkusim na netu prostudovat co se dá dělat přez tu čojku,ale vzhledem k tomu, že s tím nemám zkušenosti ,tak se mi do toho moc nechce,jenže nic jiného mi asi nezbude. pak už jen počkat až trhlina postoupí a projít tím vším znovu.No nevím fakt jsem znechucená.
ale vždyt jsi to koupila v teto prodejne a oni te nemaji co kam posilat, vsechno museji zaridit oni, nas zakaznik, nas pan…at jsou radi, ze se nepotkali semnou
![]()
ano to máš pravdu,ale po tom co mi řekla že mi nechá stříšku válet ve skladu,že jí je to jedno jsem fakt už neměla slov. Ale jak jsem předpokládala trhlina postupoje a už jsem našla i pnutí s kterým argumentovala, že tam není.Samozřejmě mě to nenapadlo tam, ale stříška se napíná když mám dceru v pololehu a to na prodejně byl kočár prázdný takže žádné pnutí asi jim k té další reklamaci budu muset půjčit ještě dceru jako zátěž ![]()
já jsem měla u kočárku taky roztrženou stříšku a normálně mi to vzali do reklamace a zašili…a jestli argumentuje takovou kravinou, tak jim to tam měsíc nech a po měsíci když nevyřeší reklamaci, tak ti musí podle zákona vrátit peníze… ![]()
dík za rady prostě se do toho musím pořádně obout a být neůstupná tak mi drž palečky jen co vyšetříme zase trochu času tak opět vyrazíme na Prahu.
už mnohokrát se mi osvědčilo, že nejlepší a nejkvalitnější věci, nejsou mnohdy ty nejdražší…