POZOR v TESCU TALKING CHOU CHOU

5697
17.10.08 18:04

POZOR v TESCU TALKING CHOU CHOU

Milé maminky, snažilky, těhulky a nakukovatelky,

chtěla bych varovat všechny, kdo si chtějí v TESCU koupit panenku Talking Chou chou, která je tam v akci za 1299,–
Ve vánočním letáku je uvedeno, že k panence dostanete zdarma puzzle obleček, ale není to tak. My jsme si obleček přidali k nákupu a pokladny nám „milá“ slečna sdělila, že se to namarkovalo a neodečetlo (cena oblečku je 599,–). Na informacím nám bylo řečeno, že „jim to bylo divné už když přišel leták“. Nejdřív nám paní tvrdila, že obleček je ten, co má panenka na sobě. Načež jsme s manželem reagovali že přece se panenka neprodává nahatá, tak jaký dárek. Máme trh prozkoumaný řádně, takže víme, cokterá panenka umít atd (než jsme vybrali, trvalo toú. Přeli jsme se s ní dál, že prostě obleček chceme a byli jsme neoblomní. Paní vyzkoušela všechny tři druhy těch oblečků (lišily se pouze obrázkem), všechny se namarkovaly.

Proto vás chci varovat, že v letáku je to špatně napsáno. Nevadí mi, že obleček není zdarma, já to bez něj přežiju, ale že se takto podaří klamat nakupující. Manžel si myslí, že se najde spousta těch, kteří prostě nad tím mávnou rukou - když se to odečítá až na konci nákupu, že. Chtěla jsem, abyste se tomu mohly případně vyhnout..

je-li tu někdo, kdo si Chou chou koupil jinde než my (Tesco Ostrava Třebovice) a obleček dostal, klidně se ozvěte, ráda bych věděla, jestli skutečně lžou nebo ne.

Nicméně panenka Chouchou je krásná, plně funkční a za krásné penízky :srdce:

konkrétní léták je zde, str.25 nahoře vlevo:
http://www.akcniceny.cz/…k/3695/p/25/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
17.10.08 18:09

Případ pro ČOI !!!!!!

• Citovat
  • Upravit
4498
17.10.08 19:11

No akce trvá ještě dlouho, tak bych to tam klidně naprášila…fakt někdo tam třeba jede jen kvůli tomu, když to vypadá opravdu levně a… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
17.10.08 19:22

tak jsem zaslala stížnosti na ČOI. Když už nic, tak aspoň něco jsem podnikla. Tohle by jim nemělo projít!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
17.10.08 20:06

Tuším platilo, že obchod by měl prodat zboží za takovou cenu jakou ji nabízí…takže pokud inzeruje nějaký obleček zdarma k něčemu mělo by to být platné i přes to, že je to klam i přes to, že to mají namarkováno jinak.....ale nevím jestli je to ošetřeno i na ty letáky a tak. Ale řekla bych, že je to závazné.

Jednou jsem kupovala právě nějakou hračku…měla být tuším o 300,– levnější, namarkováno bylo s původní cenou..jak jsem se ozvala prodali za tu co nabízeli akční… ale je to pár let zpátky. Nejdřív…to je chyba, to se nevztahuje, pak to je chyba brigádnice, to je chyba pokladní, to už neplatí.......no já to chtěla za to co to nabízí - cena byla jasně uvedená akční, přilítla nějaká vedoucí a ta hned věděla o co jde a za 5min jsem byla z obchodu..přiznám se, že o tom byl nějaký pořad, nebo jsem někde četla…a zrovna v tom období jsem takhle narazila..tak jsem se zkusila ozvat.

teď už teda nevím jestli to platí, ani jsem se už s podobnou zkušeností nesetkala… zkouší to ti obchodníci všelijak…a to si myslím, že fakt nemají zapotřebí, zvlášť takové řetězce a zvlášť teď před vánocema…

Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
17.10.08 20:20

Zdeni to jsme chtěli, ale byla tam vedoucí a byla neoblomná. A ukrást jsem to teda nemohla, ani jsem to nechtěla hnát až tak do krajností, ačkoli jsem se tam rozčilovala dost hlasitě.
V letáku s vánočníma akcema by toto být nemělo. Vůči dětem ani rodičům to není fér… čekám, jestli se třeba neozve někdo, komu se to taky stalo… jsem ráda, že jsem tu panenku koupila za tu cenu, nezávisle na oblečku, ale mohla jsem ušetřit 500 a udělat malé další radost :-( no jo, tak uvidíme, co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
17.10.08 20:41

ahoj Zuzy to je fakt síla ale ze své zkušenosti s tescem je to asi tak že dost často mají nastavené špatně ceny a to třeba po týden trvání akce, takže si hlavně schovej účtenku i leták a zkus to tam zajít za týden znovu. kdysi takhle měli akci dvě věci johnsons plus jedna zdarma a nechodilo to 10 dní ze 14denní akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
17.10.08 22:22
Zdenik píše:
Tuším platilo, že obchod by měl prodat zboží za takovou cenu jakou ji nabízí…takže pokud inzeruje nějaký obleček zdarma k něčemu mělo by to být platné i přes to, že je to klam i přes to, že to mají namarkováno jinak.....ale nevím jestli je to ošetřeno i na ty letáky a tak. Ale řekla bych, že je to závazné.

Obávám se, že tohle neplatí, i když jistě to taky nevím. Myslím, že na každém letáku je někde dole malým písmem napsáno, že tiskové chyby jsou vyhrazeny, což podle mně znamená, že ten leták není úplně závazný… že se tam nějaké chyby mohou vyskytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
18.10.08 07:46
AnastazieB píše:
Zdenik píše:
Obávám se, že tohle neplatí, i když jistě to taky nevím. Myslím, že na každém letáku je někde dole malým písmem napsáno, že tiskové chyby jsou vyhrazeny, což podle mně znamená, že ten leták není úplně závazný… že se tam nějaké chyby mohou vyskytnout.

Přesně, je to tak,jak píše Anastazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
18.10.08 08:37

Jinými slovy v letáku tedy může být co chce a přesto se to nenabízí… je mi z toho dost smutno… ne kvůli pitomému oblečku, ale kvůli mojí neteři, která kvůli tomu, že maminka nemá na to, aby jí k panence za 1300 koupila za 500 obleček, který jí slibovala zdarma, proplakala celé odpoledne…
pro někoho je to hloupost, ale pro mě to je fakt šok.
Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
18.10.08 11:05

Bohužel u nich je to dost normální. Jednou jsem tam Kačce kupovala džínky, nabízeli je za 250 a markovali mi je za 400. Tak jsem jim je tam nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
18.10.08 19:11

Myslím, že je to tak:

• pokud u zboží v marketu je cenovka 100,– a oni vám budou chtít účtovat na pokladně 500,–, tak závazná je ta cena, kterou mají zboží označenou na marketu, nikoliv, co jim vyjede na kase
  • pokud je v letáku cena 100,– Kč, na marketu 500,– Kč a oni účtují 500,–, pak je to (bohužel) OK - jak už někdo psal, tak „tiskové chyby vyhrazeny“ :twisted:

Ale budu ráda, když dáš info, co ti odpověděli z ČOI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
18.10.08 20:57
petrax77 píše:
Myslím, že je to tak:
  • pokud u zboží v marketu je cenovka 100,– a oni vám budou chtít účtovat na pokladně 500,–, tak závazná je ta cena, kterou mají zboží označenou na marketu, nikoliv, co jim vyjede na kase
  • pokud je v letáku cena 100,– Kč, na marketu 500,– Kč a oni účtují 500,–, pak je to (bohužel) OK - jak už někdo psal, tak „tiskové chyby vyhrazeny“ :twisted:
Ale budu ráda, když dáš info, co ti odpověděli z ČOI

Jj, přesně tak! Ta povinnost, účtovat nižší „akční“ cenu, ikdyž se na pokladně namarkuje cena jiná (většinou vyšší), to platí pouze pro akce na krámě… Já takhle minulej měsíc uhádala celej chleba šumavu za 14korun :lol:

Taky mě zajímá, co na to ČOI!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
18.10.08 22:43

Tuhle akci mají i na www stránkách, není tam tedy specifikováno s jakým dárkem, ale napsané to tam je. Asi bych to šla zkusit koupit do jiného Tesca a tu původní vrátila a taky bych napsala na přímo na centrálu Tesca. Já s nimi mám jen tu nejlepší zkušenost, co se týče reklamací. Nikdy nebyl problém cokoliv vrátit, i když byly některé věci diskutabilní a jsem si jistá, že by mi je jinde nevzali. Např.nefunkční baterie do mobilu, bunda, která po vyprání měla zažloutlé fleky, kvůli čemuž jsem to reklamovala, ale bohužel i jeden tmavě růžový, který nevím z čeho se tam dostal, jogurt u kterého jsem zjistila, že je prošlý až doma, za to jsem dokonce dostala poukázku na 50Kč jako omluvu. Vždy dost férové jednání, nabyla jsem dojmu, že se snaží co nejvíc vyjít vstříc a myslím, že kauza panenka by se jim moc nehodila. Jsem z Prahy a do Tesca chodím dost často, tak když tam půjdu, tak se kouknu a písnu, hlavně nevyhazovat paragon. Hlavně v Tescu, jak jsem zjišťovala ani nemají termín na vrácení zboží, jako jinde, i když to jsem ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
20.10.08 07:55

Tak jsme nakonec zaslali stížnost na iTesco prosřednictvím webu, plus poštou na centrálu a kopii na pobočku. Jsem zvědavá, jestli se nějak vyjádří. Pokud ne, tak to budeme zkoušet dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí