Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@SonaBN tak at nežeru ještě čokotku bych koupila, at s toho ta malá něco má ![]()
Dárek bych nekupovala, proč jako? Holčičce bych popřála formou sms v den narozenin, čímž budeš mít gratulaci odbytou a dál už bych se k tomu nevracela. Případné narážky (přišlo ta a ta a donesla ten a ten dárek) bych s úsměvem komenovala- tak to je fajn, že se vám to vydařilo, že malá dostala tolik dárků. A víc nic, žádné omluvy, výmluvy, změnila bych téma. Snad nebude mít kamarádka tolik drzosti, aby si o ten dárek přímo řekla. A i kdyby jo, tak bych řekla- promiň, měla jsem teď jiné starosti, takže dárek nemám. Nebo bych se jí v tom případě na férovku zeptala, jestli jsi moc vedle, když se domníváš, že přijela jen kvůli tomu dárku a jestli si myslí, že takto by přátelství mělo vypadat.
Ono když toho tygříka koupíš, tak z toho budeš mít špatný pocit teď a pak ještě mnohokrát, když uvidíš, že tě kamarádka využívá. Dále pak poté, co zjistíš, že ona tvému dítěti nemá v plánu koupit takto drahý dárek, nebo mu nekoupí nic…vykašlala bych se na to.
Jako s pár kamarádkama dáváme dětem dárky k narozkám/svátku, ale za 600?
To teda ani těm nejlepším kamarádům… ![]()
Hlavně jí nic nekupuj! Proč jako? Tohle stvoření přece nemůžeš považovat za svojí kamarádku. Neměla jsi se na nic vymlouvat a normálně jí říct, že prostě na oslavu nepřijdete a hotovo. A návštěvu bych odložila až ty budeš chtít, ne když se ona pozve. Svému vlastnímu dítěti tak drahé dárky nekupuješ a za cizí dítě vyhodíš 600 kč?
Vem 6 stovek a když je chceš za každou cenu utratit, tak kup něco svému dítěti. Nebud hloupá ![]()
Osobne bych ji rek, a ze nebudeme doma a cca tyden to zdrzovala az potom ji pozvala a narozeniny zasklila.
Prosim o zachovani anonymity ale treba jedna z lepsich kamaradek je tehotna a nebyla ani ochotna mi to oznamit osobne porad nema cas a dozvedela jsme se to z netu a to jsme byvali dobre kamaradky a do tedka me to mrzi.
@kate02 píše:
Jako s pár kamarádkama dáváme dětem dárky k narozkám/svátku, ale za 600?To teda ani těm nejlepším kamarádům…
Hele neboj se nic, můžeš tuto životní zkušenost dohnat - jedno místo na párty bude volné… ![]()
Znám podobnou maminu, nás burcuje na oslavy, nadáva, když zapomeneme popřát a pak nám nedorazí na svatbu a tak.. To nejsou kamarádky, ale vyčůrané známé..
A tygříka ze si nadiktovala? A jeste si pro nej chce dojit? Ja jsem blbec, tygrika bych koupila, ale dost by me to stvalo, ze jsem se nedokazala postavit a rict svuj nazor ![]()
Nešla bych. Už jen z principu.Na oslavu pozvat může, i to že zajistí dort a ostatní si máš platit sama ještě beru i když já bych to osobně but dělala doma a bylo by pohoštění pro všechny zdarma samozřejmě nebo když někam pozvat, tak bych zaplatila aspon dětem. Dort bude tak aspon to pitíčko nebo tak bych platila já. Nic víc takto malé děti nepořebují. Ale že si ještě řekne o konkrétní dárek na to jsem teda alergická. zaznělo tu něco o 600kč to je teda už vrchol. S hodně dobrou kamarádkou co se známe roky si dáváme dárek do 200kč -prostě drobnost co by mohla jí a děcku udělat radost.Nebo pozvu do kina.Ale tohle je opravdu vychcaný a nepovažovala bych jí za kamarádku.
@Nik77 píše:
Hele neboj se nic, můžeš tuto životní zkušenost dohnat - jedno místo na párty bude volné…
@Anonymní píše:
Jinak z oslavy jsem se vymluvila, řekla jsem že jedeme k babičce do nemocnice, faaaaakt trapná výmluva a bylo mi hrozně když jsem se vymlouvala na babičku a ještě že je v nemocnici, ale kamarádka mi hned napsala, že se staví druhý den k nám, takže asi pro dárek no, protože za poslední půl rok jsem jí sem nedostala ani omylem… je mi z toho smutno, ale tak tygříka koupím no…
No já teda nevím, ale já bych nekoupila nic
. Maximálně bych něco napekla a uvařila kafe. Jestli máš opravdu pocit, že si jde jen pro dárek a ono to tak bude, tak bych jí na plno řekla, co si o tom myslím. Buď by jí to cvaklo anebo ne a pak by mi za další scházení se asi ani nestála.
Ses blazen. Koupila bych max pastelky. Jestli holky dorazej nabidni kafe a neco k tomu. Kdyby byla kamoska slusna tak te pozve pozvankou i treba na FB, pohosti Vas, podekuje hostum, ze dorazili. A pak bych dala jeji dceri darek. Asi bych se zeptala jaky. Ale ne ze ti to nadiktuje.
Já bych též nešla
když pozvání na oslavu, tak to snad zacvakám celé já, ne? aspoň tak to, dle mého názoru a výchovy, běžně slušní lidé dělají ![]()
ještě mě zaráží, proč chce pro roční dítě takové s prominutím krávoviny
zrovna toho zmiňovaného tygříka od Disney dcera dostala asi v roce a půl, dvakrát s ním spala, od té doby se válí v bedýnce a nevšímá si ho
kdyby chtěla aspoň kostky nebo něco na písek, ale plyšový nekreativní nesmysl
![]()
A jestli kamoska toho tygra fakt chce tak bych ji klidne napsala, ze ho nekoupis ptz je to mimo tvoje fin. moznosti napriklad.
@Black Cat píše:
Prosím tě, nenechej sebou manipulovat. Ty nemáš povinnost jí nic kupovat. Uvař jí maximálně kafe. Když na ni budeš jó hodná, tak jí nabídneš i cukr…