Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@tigrica píše:
Ahoj, som tu nová, ale mám problém s tým, že neviem či pozvať alebo nepozvať babku na svadbu lebo my sme nikdy nemali vzťah, videli sme max tak do 3× do rokanemôžem povedať, že ju nemám rada ale ani, že ju mám rada, lebo ako píšem vzťah v podstate nemáme, a chcem tam mať ľudí čo mám ozaj rada a nechcem pozvať niekoho len preto lebo,,slušnosť"
![]()
nebolo by to uprimné… Čo by ste robili?
(svadba bude malá dokopy ak nerátam babku tak by malo byť ak nikto nezruší 10ľudí, samozrejme seba a ženícha tiež nerátam)
Pozvala bych jen ty, se kterými mám opravdu dobrý vztah a s kým se vídám ![]()
@tigrica píše:
Ahoj, som tu nová, ale mám problém s tým, že neviem či pozvať alebo nepozvať babku na svadbu lebo my sme nikdy nemali vzťah, videli sme max tak do 3× do rokanemôžem povedať, že ju nemám rada ale ani, že ju mám rada, lebo ako píšem vzťah v podstate nemáme, a chcem tam mať ľudí čo mám ozaj rada a nechcem pozvať niekoho len preto lebo,,slušnosť"
![]()
(svadba bude malá dokopy ak nerátam babku tak by malo byť ak nikto nezruší 10ľudí, samozrejme seba a ženícha tiež nerátam)
Se s těmi dotazy skrz pozváni na svatbu dnes roztrhl pytel ![]()
Je to vaše svatba, takže i vaší hosté. Pozvěte si koho chcete a kdo je vám blízký ![]()
@Dahlia0409 Ja to tiež tak mám, že len tých čo mám ozaj rada ale pri babke to tak nemám len ked sa o svadbe dozvie tak…neviem neviem ako by reagovala ![]()
Však nemusíš zvát každého jen proto, že je to rodina. Není to povinnost. My budeme mít na svatbě fakt ty nejbližší se kterými se pravidelně vídáme, nebo jsme aspoň v kontaktu..
@tigrica píše:
@Dahlia0409 Ja to tiež tak mám, že len tých čo mám ozaj rada ale pri babke to tak nemám len ked sa o svadbe dozvie tak…neviem neviem ako by reagovala
tak ji nezvi, a je to,
nebo se zeptej na názor jejího dítěte - tedy tvého otce nebo matky, co na pozvání-nepozvání říká ![]()
@stinga Vedia to a povedali, že chápu prečo to nechcem len sa tiež obavaju jej rečí, že ako to vezme ale vraj chápu a berú moje rozhodnutie
@tigrica píše:
![]()
Tvoje věc…ale pokud se babičku rozhodneš nepozvat, tak - až se tě zeptá na důvod - si pro ni vymysli nějaké inteligentnější a ohleduplnější zdůvodnění než „chci tam mít jenom lidi, které mám opravdu ráda“.
@tigrica píše:
@stinga Vedia to a povedali, že chápu prečo to nechcem len sa tiež obavaju jej rečí, že ako to vezme ale vraj chápu a berú moje rozhodnutie
tak dej na své pocity - vidím, že se spíš kloníš k tomu ji nezvat, tak ji nezvi a užijte si to
@stinga Ano viem, viac nie, vlastne na 90% nie a tých 10 je len ano lebo sa to,,patrí" ![]()
ale tak neviem…som sem písala, lebo som sa chcela opýtať, že ako by to riešil niekto iný
Za mne tedy hrůza. Pokud jste si nic neudělaly a babička nemá nějaké přemrštěné nároky, pozvala bych ji. To se, sakra, nenajde na svatbě volná židle a talíř, abys nepozvala i vlastní babičku?
@tigrica píše:
![]()
Zvala jsem jen ty, se kterými mám vztahy dobré a vídáme se. V tvém případě bych babičku nezvala, ale určitě bych jí dala den předem výslužku.
Hele já jsem pozvala obě babičky, ale stejně nedorazily, protože už proste byly staré a nějak by to nedaly. Totéž další příbuzný ze strany manzela. Navíc jsme měli místo svatby velmi daleko od jejich bydliště.
To je dneska druhá diskuze se zvanim babicky. Za mě je slušnost babičku pozvat, ano a jen proto, protože je to babička a zves i další blízké příbuzné. Není to sestrenka tveho nevlastního bratrance z druhého kolena. A třeba se rozmysli a nedorazí, stari lidé už moc na nějaké velké seslosti často nejsou.
@Lojzísek
Z mojej strany by ale pozvanie nebolo uprimné
nemáme vzťah v podstate žiadny, síce mi nič zlé neurobila ale ani sa o mňa celý život nezaujímala, nikdy sa mi sama od seba neozvala alebo niečo ved ona mi asi len 2× za život napísala na narodeniny a to bolo len na 18 a 25 a to bolo všetko ale to už ubehlo pár rokov a vždy ked som k nej išla tak som tam dlho byť nemohla lebo mam pri nej pocit akoby bola upir čo ma psychicky uplne ničí a je pre mňa v tomto akoby toxická osoba, viem, neznie to pekne ale tak to citim, nedokážem sa donutiť mať niekoho rada, to nikto nedokáže
@Semtex Ja tvrdím, že pozvanie má byť uprimné a akoby od srdca lebo to tak citim, ale tu váham lebo neviem čo robiť
dám si ešte čas lebo ešte ho mám, sú to 4 mesiace ale aj tak
Ahoj, som tu nová, ale mám problém s tým, že neviem či pozvať alebo nepozvať babku na svadbu lebo my sme nikdy nemali vzťah, videli sme max tak do 3× do roka
nemôžem povedať, že ju nemám rada ale ani, že ju mám rada, lebo ako píšem vzťah v podstate nemáme, a chcem tam mať ľudí čo mám ozaj rada a nechcem pozvať niekoho len preto lebo,,slušnosť"