Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych chtěla jenom k obhajobě PPL, že mně chodí naprosto spolehlivě, vždy bez výjimky do druhého dne od odeslání, a řidič mi ty balíky vyveze výtahem až před byt, ač to není jeho povinnost.
Pokaždé ráno posílá SMS a přijede v avizovaném rozmezí časů. Holt jsou lidi a lidi.
peta h píše:
Moc děkuju a hlavně děkuju za podporu, jinak bych je určitě neměla, nejsem zrovna bojovný typ, ale vaše podpora mě rozžhavila do běla:-)
Jeste ze nas mas. ![]()
Len-til-kah píše:
Já bych chtěla jenom k obhajobě PPL, že mně chodí naprosto spolehlivě, vždy bez výjimky do druhého dne od odeslání, a řidič mi ty balíky vyveze výtahem až před byt, ač to není jeho povinnost.
Pokaždé ráno posílá SMS a přijede v avizovaném rozmezí časů. Holt jsou lidi a lidi.
Tak, tak. Asi to záleží na pobočce. Já s tou brněnskou jsem taky neměla problém. Když přišel velký těžký balík a já řidiče poprosil, jestli by mi ho nevynesl nahoru (3.patro bez výtahu), tak mi jej vynesl… No ale teď si říkám, jestli nebyl z DPD. ![]()
PPL mi bezne nevola a nebo mi reknou, ze muzou prijet jen dopoledne, ze odpoledne nikdo neprijede, zvlast, kdyz clovek pracuje je to super , proste nespolehlivost za velky prachy
Mě to taky nepřivezli, nevolali, dva klidný telefony to nevyřešili. Nakonec jsem volala potřetí, dost zle jsem jim řekla, že nebudu doma čekat týden jako kráva na jeden podělanej balík. A že chci vědět, kde je teď řidič a vyžaduju, aby mi zboží přivezli, jinak si budu stěžovat ne jen u PPl ale i u firmy, od který mám objednané zboží. Sažili se mě uklidnit a za 5 minut mi volal řidič, že na mě zapoměl, ale že už mi to veze a za pul hodiny volali z PPL jestli zboží přišlo a jestli je problém vyřešen. nenechat se hold odbýt
Jinak na mě měli číslo a ani jednou za ty 4 dny, co jsem je čekala nezavolali a potom jsem měla v objednávce, že jsem odmítla zboží. Řidič mě prý nemohl najít, přitom u vchodu jsou schránky, kde je velkým písmem mé jméno. ![]()
petka.konecna píše:KPKristy píše:Dělám to taky tak - mám s nima zkušenost tu, že jsem pána slušně do telefonu požádala (volají mi vždykcy když se blíže k baráku) zda by mi balík donesl nahoru do bytu (deváté patro - výtah jezdí), že nemůžu jít dolů, protože mi křičí dítě a pán mi řekl že nemůže že nesmí chodit do domu. Tak jsem mu řekla, že teda pro balík nepříjdu, že nejdřív za 15 minut (potřebovala jsem dát malé najíst). A pán mi suše oznámil, paní na to nemám čas přijedu zítra a udělejte si to jak chcete ve 12 hodin vás zase prozvoním a přijďte laskavě dolů. A fakt odjel a přijel druhý den - situace se velmi opakovala musím říct, prostě malá baští ve 12hKdyž se něco posílá PPL, tak do toho nejdu a objednávám radši jinde.
![]()
, nakonec jsem dala malou do postýlky a letěla dolů (než jsem se vrátila řevu jak u paviánu). A od té doby neobjednávam tam kde je doprava s PPL (česká pošta je ochotná dojít ke dveřím bytu
![]()
Tak zas tohle bych chápala, kdyby měl ten řidič lítat s každým balíkem kamsi do háje, tak si nic nevydělá a navíc risk, že mu někdo vykrade auto plné balíků…
Tak auto si snad může zamknout. Já myslím, že záleží na ochotě a většina holt ochotná není.
Když mi firma vezla ledničku, taky ji mohli nechat dole před hlavním vchodem, nejsou povinni to nosit nahoru. Ale donesli, když jsem řekla, že mi to nemá kdo vzít, rozbalili a postavili na místo v kuchyni…
No to ano, to je spíš plus toho řidiče, rozhodně ne povinnost. Já zas zažila, že z Toptransu vyhodili úplně super ochotného řidiče proto, že byl údajně neochotný ke klientce. Bylo to tak, že si nějaká ženská nechala poslat pračku a chtěla po něm, aby jí tu pračku zapojil
což samosebou neudělal, není instalatér.
tak já s PPL taky zatím problém neměla, akorát mi vadí, že napíše ráno SMS, že mi veze balík (a přijede až večer) abych se ozvala. Tak jsem vždy teda něco napsala a když jsem se ho ptala, tak řekl, že stačí když ho jen prozvoním, to ale nejde, protože se dovolám na centrálu. Dřív vždycky volali cca hodinu před tim než balík přivezli.
Jinak co vím, tak nevim jestli i PPL, ale DPD musí balík odevzdat za první zamykatelný dveře, dál už je to na něm.
Gina108 píše:petka.konecna píše:Tak zas tohle bych chápala, kdyby měl ten řidič lítat s každým balíkem kamsi do háje, tak si nic nevydělá a navíc risk, že mu někdo vykrade auto plné balíků…KPKristy píše:Dělám to taky tak - mám s nima zkušenost tu, že jsem pána slušně do telefonu požádala (volají mi vždykcy když se blíže k baráku) zda by mi balík donesl nahoru do bytu (deváté patro - výtah jezdí), že nemůžu jít dolů, protože mi křičí dítě a pán mi řekl že nemůže že nesmí chodit do domu. Tak jsem mu řekla, že teda pro balík nepříjdu, že nejdřív za 15 minut (potřebovala jsem dát malé najíst). A pán mi suše oznámil, paní na to nemám čas přijedu zítra a udělejte si to jak chcete ve 12 hodin vás zase prozvoním a přijďte laskavě dolů. A fakt odjel a přijel druhý den - situace se velmi opakovala musím říct, prostě malá baští ve 12hKdyž se něco posílá PPL, tak do toho nejdu a objednávám radši jinde.
![]()
, nakonec jsem dala malou do postýlky a letěla dolů (než jsem se vrátila řevu jak u paviánu). A od té doby neobjednávam tam kde je doprava s PPL (česká pošta je ochotná dojít ke dveřím bytu
![]()
Spíše je to o ochotě - tchýně - v jiném městě než my - PPLka zavolá a už se pán ptá - jste doma nebo v práci? Kam se s tím můžu stavit. A donese do kanclu na stůl.
Jako já neřeknu a nechci po něm aby chodil každý den, ale jako přes ten dětský řev jsme se skoro neslyšeli a on mi řekne, tak si to paní nějak zařiďte já přijedu zítra ve stejnou dobu. To si mám najít hlídání? Nebo mám malou přemlouvat aby nejedla ve 12 hodin protože přijede pán? Chtěla jsem to po něm jednou - jinak vždycky stepuju s malou v kočrku třeba půl hodiny venku, protože pán mi řekne přijedu ve 12h, v 11:45 volá jsem u vás za deset minut a přijede skutečně ve 12:30 a my stepujeme s malou před barákem a chodíme dokola jak debílkové. Za mě PPL už prostěne, pokud to jde tak ČP a pokud ne, tak se snažím s e-shopem domluvit jestli by to neposlali ČP. A manžel nakonec vymyslel že mu to mám posílat do práce - jednak tam to převezme sekretářka a je to bez keců ![]()
mám špatné zkušenosti s PPL,DHL a ještě jedna, jejíž jméno si nemůžu vzpomenout, ti byli snad nejhorší, protože nevolají - GLS? pokud si to prodávající za příplatek nepřeje, tak nevolají a já nejsem jasnovidka. Můžu si sledovat Track and TRace, ale zpožděnost dat je kolem 24h… tak to je mi pak naprd, že…
ale: špatné zkušenosti mám i s poštou - před Vánocema úplně šílenou a že rozvoz balíků ani nezvoní, natož aby donesl nahoru, to si stěžovala půlka paneláku a stejně k ničemu…
všude je něco, ale těch peněz, co si člověk platí…všechno se zdražuje a služby se horší…
![]()
Dobrý den,
musím teda říct, že zkušenosti mám příšerné. Nechali jsme přepravovat sklokeramiku v hodnotě 15 tisíc. Zabalil jsem balík aby nedošlo k poškození a oni pak mi poslali email s tím, že balík je poničený a není možné jej předat. Ve výsledku mi napsali, že jsem jej špatně zabalil a že mi neuznají reklamaci! Takže jsem přišel o desku a ještě jsem jim to zaplatil. Nechtěji s Vámi o tom komunikovat a k zákaznikovi se staví zády. Na fotkách co mi posílali byl obal zásliky v pořádku, takže mi ani neodpověděli na dotaz, jak zjistili, že je balík poškozený. Prostě zloději, kteří to hodí na Vás. Takže doporučuji DHL a nikoliv pofidérní firmu jako je PPL! Hrůza! Jestli chce někdo přijít o zásilku a peníze, pak to riskujte s PPL.
Slíbil jsem PPL, že budu psát svoje zkušenosti na fóra k těmto tématům, proto připojím další zkušenost, kterou jsem sice neměl já, ale sestra mé přítelkyně. Takže ji zprostředkovávám široké veřejnosti, aby byli ve výběru přepravce opatrnější!
Jelikož prý využívala často služeb PPL, tak se ji stalo nejednou, že balík dorazil poškozený. Na vlastní oči pak viděla, jak s balíky pracovníci přepravní společnosti zachází.. Prý když přijedou k zákazníkovi, tak balíky přehazují jako by v nich byli cihly. Kašlou na nápisy křehké apod. Taky již nevyužívá služeb PPL. Škoda, že jsem s ní na toto téma nemluvil před mým výběrem přepravce. ![]()
Je zajímavé, jak se připojili kladné zkušenosti s odkazem na webové stránky PPL.. Vůbec to není podezřelé, že by to psál zaměstnanec přepravní firmy.. ![]()
Takže, když to shrnu.. DÁVEJTE SI POZOR koho si vybíráte.. Může se Vám totiž stát, že přepravci zaplatíte, lempl z přepravní společnosti to (převozem či manipulací) zničí/poškodí a Vás pak označí jako viníka! (řeknou, že jste to špatně zabalil a nedostanete náhradu za způsobenou škodu)
Vtipné na tom je to, že si za poškození Vašeho balíku ještě zaplatíte!
A smutné na tom je to, že ať se snažíte zabalit balík nejlépe, stejně jej lze nešikovnou manipulací poničit, takže jste odkázaný na šmudly, kteří v přepravní společnosti pracují! ![]()
Mějte se a doufám, že se Vám nic takového nepřihodí..
Pokud je holka doma a zazvoní tam kurýr, tak jí to asi dá i bez OP. U mě teda kurýři OP nechtějí nikdy. Možná kdyby byla mladší - jako viditělně dítě - tak by se mohl cukat, ale ve 14ti by problém mít nemusela.
Chtěli po mě pouze napsat rodné číslo nebo častěji datum narození - rodné číslo nesmí asi vyžadovat, je to zneužitelné.