PPM, když budu 3 měsíce na UP?

Anonymní
19.2.19 17:38

PPM , když budu 3 měsíce na UP?

Ahoj děvčata,
snažíme se o miminko, ale zatím neúspěšně.
Pracuji už roky, ale mám v plánu změnit zaměstnání, jakmile mi skončí současná smlouva, neprodlužovat ji. Jenže by to znamenalo být 3 měsíce na UP než bych nastoupila do nového zaměstnání.
Měla bych nárok na PPM i když bych 3 měsíce v roce byla na UP? Nebo jak to funguje?
Pokud nastoupím pak do nové práce, jak dlouho musím pracovat, aby vznikl nárok na PPM?
Anon Katka ( nechci, aby se snažení ani změna zaměstnání provalila dřív, než je potřeba, zvlášť po mých ZT :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.2.19 17:42

Ještě chci dodat, že bych musela velmi brzo nastoupit na rizikové (doba na nemocenské se asi do odpracovaných dní nepočítá, že?)
děkuji moc
 Katka

• Citovat
  • Upravit
32920
19.2.19 17:43

Pokud otěhotnís až v nové práci,tak ÚP předtím nebude mít vliv. A abys měla nárok na PPM musíš mít odpracovaných 270 dní v posledních 2 letech a být buď zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě ( max 180 dní nebo max tak dlouho jak trvalo poslední zaměstnání) Osobně bych určitě počkala aspoň 3-4 měsíce v nové práci, minimálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
19.2.19 17:44
@Anonymní píše:
Ještě chci dodat, že bych musela velmi brzo nastoupit na rizikové (doba na nemocenské se asi do odpracovaných dní nepočítá, že?)
děkuji moc
Katka

Počítá pokud je v době trvání pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
19.2.19 17:45

No, určitě není vhodné těhotnět ve zkušební době… a tedy můj názor je ten, že to není úplně slušné ani těsně po ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.19 17:47
@j.a.n.i1 píše:
No, určitě není vhodné těhotnět ve zkušební době… a tedy můj názor je ten, že to není úplně slušné ani těsně po ní.

Ano, ale nejde to roky, takže je to velmi teoretická otázka a zase nechci roky zůstavat v práci, která není úplně vyhovující, jen kvůli šanci, že se to někdy povede

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat