Práce a mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Furt si, dada1511, říkám, že 2,5 dne z týdne to snad bez sebe vydržíme oba a dalo by se to zvládnout. Zbytek týdne 4,5 dne s ním budu a nikomu prcka nedám
Ty jo, je to dilema. Manžel mi řekl, ať se na to vyprdnu a jsem doma, ale na druhou stranu, že by se nám ty peníze hodily…, tak si vyber.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laky já mít hlídání, tak bych šla někam hned. Jednak by byly peníze navíc(a že by se šikly) a jednak bych se dostala i mezi lidi. Sice se dostanu občas, ale potřebovala bych častěji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,tak já bych šla,i ti trošku závidim,že tu možnost máš,a když je to jen na 2.5dne tak je to super kompromis.To je náhodou naprosto ideální,a ty si taky „odpočineš“ od domácnosti.
- Citovat
- Upravit
holky moc dík za podporu, teď se musím odmlčet, malej se vzbudil a musíme dojít nakoupit do billy. Jako spíš jsem stále rozhodnutá do toho jít, snad to půjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K úvodnímu dotazu - mám to podobně jako ona zmíněná kamarádka
Klasická smlouva v práci, zkrácený úvazek na 6 hodin denně (v mém případě tedy navíc s povolenou prací z domu, pouze 10 hodin v kanceláři).
Taky jsem se ptala na účtárně
Na pobírání RP nemá práce vliv, výdělek není omezen, jediná podmínka je neumístit dítě do klasické = státem dotované školky (soukromé + jiná forma hlídání jsou ok).
Laky, jasně, zkus to
Já se do práce vždycky těším, chodím si tam „odpočinout“ a prcek má pak hodnější mámu
. Samozřejmě mám na monitoru jeho fotku + drihou vedle počítače, abych nefňukala, dítě to snáší líp než já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky chci ze zeptat.. rodičák mi končí v dubnu, ale mám možnost jiné práce než co mi drží můj původní zaměstnavatel..
takže když dítě budou hlídat babičky tak můžu chodit normálně do práce a pobírat rodičák ..je to tak?
ale ted mě spíš zajímá jestli můžu podepsat smlouvu jinde a pak hned ukončit poměr v mé „stávající“ práci nebo je to jedno kdy to ukončím.. stačí když jim to třeba nahlásím těsně před koncem rodičovské dovolené?
tzn. můžu být zaměstnanaá u více firem?
děkuji
- Citovat
- Upravit
Zaměstnaná u více firem být můžeš, jen pokud bys v druhé firmě dělala to co je předmětem činnosti tvého prvního zaměstnavatele, tak to od něj musíš mít povolené, pokud něco jiného, tak to ani nemusí vědět.
S tím skončením práce pozor na to, že pokud bys dávala výpověď, tak je tam 2 měsíční výpovědní doba, která běží od 1. dne následujícího měsíce po podání, takže pokud bys ji dala až těsně před koncem RD, tak by se ti mohlo stát, že bys musela chodit 2 měsíce do staré práce. Takže buď podat výpověď v předstihu nebo to ukončit dohodou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Pett, ona je na rodičáku, takže pracovat může, jen nesmělo být dítě ve školce/jeslích. Na mateřské by pro původního zaměstnavatele pracovat nemohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím Vás chtěla jsem se zeptat, jsem na mateřské nastoupila jsem ve své práci na půl uvazku jako brigádně na přivýdělek. A když budu znova těhotná jakou peněžitou pomoc budu pobírat, z toho půl úvazku nebo z plného než jsem nastoupila mateřskou?
Naše účetní mi tvrdila že z plného a moje teta je také účetní a říkala mi že z toho půl uvazku, tak tomu opravdu nerozumím. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jířa 5 To bude záležet na tom, do kdy na tu mateřskou nastoupíš, pokud to stihneš do 4 let dítěte, bude se ti počítat z té původní výše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, obnovuji téma. Mohly by jste mi prosím napsat jak to chodí když se chci částečně vrátit do práce? Mám nabídku vrátit se na 3 dny v týdnu do práce. Jaká musí být smlouva a kolik hodin si můžu odpracovat aby mi nesebrali mateřskou? Prej jsou nějaké nové pravidla. Moc děkuji, budu pátrat i sama, ale určitě je tady nějaká maminka, která to tak má
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laky,buď v klidu.V některých domácnostech to vypadá tak,že si dítě přehazují mezi dveřma,když jde ten druhý do práce,peníze jsou potřeba.Jestli máš dobrou práci,tak bych do toho šla.