Práce a roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122
14.7.13 13:14

Ja jsem teda svou jedinecnou nabidku odmitla. (Chceme jeste dalsi dite, tak to melo taky dost vliv na rozhodovani) ja bych to nedala, pracovat z domu - krasa, ale kdy? Od 22 do noci? Mam neco malo na soukromo a i tak nevim kdy. Vam ty deti nekdo hlida a tak pracujete? Klobouk dolu, me by se asi rozskocila hlava. Me proste nenapadlo jak to zorganizovat, abych to zvladla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.7.13 13:20

@colafit
To je super :) Já si v práci taky udělala jméno, měla jsem nádherně nastartovanou karieru..pak jsem se vdala a najednou jsem stála před rozhodnutím, jestli kariera nebo dítě…řekla jsem si, že nechci skončit jako spousta mých kolegyň bezdětná, sice s úžasnou výplatou, ale já zase nejsem taková, že bych potřebovala extra hrabat..práce mě prostě bavila..bavilo mě starat se o své klienty, oni mi věřili..vybudovali jsme si za ty leta skvělý vztah..a když jsem šla na mateřskou, tak se mě celí netrpěliví ptali, kdy se vrátím..byla jsem v práci dokonce den navíc..málem jsem tam porodila :) Ale musím říct, že teda to byl extrem..bylo toho na mě moc..práce byla náročná a já teda musím říct, že možná si někdo těhotenství fakt užil, ale jako já z toho byla vyřízená..unavená, do toho hormony…ted jsme kupovali byt, stěhování…no šílený
Nakonec máme krásnou dceru, ted má 10 měsíců a je skvělá, akorát hodně živá. Jak se jí něco trochu nelíbí, hned se ozve..A já nejsem zvyklá být neustále sama..ne mezi lidma…takže je to na palici..navíc jsem vtěhu dost přibrala a jako kdo hubnul kojením tak tomu závidím, protože já kojím trochu ještě ted a rozhodně tyčka nejsem, do svých kalhot se pořád nevlezu..takže ted jsem ze všeho opravdu taková špatná, protože na jednu stranu nechci udělat chybu ve výchově, na druhou být doma mě fakt ubíjí, na třetí se cítím dost mizerně, protože se vrátím a nebudu tak štíhlá jako jsem byla před tím, pak mám hruzu, že se nedokážu do té práce dostat tak jako dřív…no možná jste to řešily podobně jako já a třeba je to normální, že člověk má najednou strach se i vrátit…ale zase…i v těch jeslích nabízí tak úžasný program pro ty děti, vždyt ve finále bude děsně šikovná, najde si brzo koníček…já si myslím, že pomůžou dítěti se opravdu rozvinout a možná fakt mnohem víc než když je doma s mámou, že jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.7.13 13:22

@Hanulin
No já dvě po sobě nechtěla…ráda bych druhé až malá pujde do školy…jinak ted řešíme jesličky…já bych z domu s malou absolutně nezvládla nic udělat…je to raubíř..sice si sama vyhraje, ale musím ji neustále hlídat, protže má fakt perfektní pády, jak se učí stavět na nohy…takže už i uvařit je umění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.7.13 13:25

Jo a holky, ještě mi řekněte, jak si sedl denní a noční program? Vemte si, že malou budu muset vlastně budit ráno..jinak naše dítě spí do devíti…za noc vstává na kojení, což teda ted už jsem zavedla sunar, protože pak fakt spí do těch osmi nebo devíti…ale zase večer dáma jen tak neusne..to jsou kolikrát šílené sceny…tohohle se trochu bojím..budu unavená z práce a budu muset nějak malou uspat (včera usnula až o pul jedenácte)..v noci se prostě budí…ráno ji vzbudit…Jak jste se porpaly s tímto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.7.13 13:28

@Hanulin Já pracuju zatím z domu, když byl syn malinký a spal třikrát denně, tak to byla pohoda, dala jsem si ho do šátku, seděla u kompu a pracovala. Navíc to bylo v zimě, takže jsme chodili ven většinou jen jednou denně. Teď je větší a je léto, takže přes den moc nestíhám, pracuju večer když usne, takže tak od té deváté hodiny do půlnoci nebo do jedné a o víkendech. Je to náročné, takže právě proto uvažuju, že za půl roku by byl na rodičáku manžel…teď to ještě moc nejde kvůli kojení, syn moc nebaští příkrmy. Ale taky jsem ráda, že pracuju, sice na to občas nadávám, ale cítím, že díky tomu neblbnu a hlavně nevypadnu úplně z oboru - trochu sice jo, ale to snad nebude tak hrozné. Fakt si nedovedu představit být doma třeba osm let, jako myslím, že by se mi to i líbilo, ale co pak v práci??

Příspěvek upraven 14.07.13 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.7.13 13:30

Holky kolik tak měsíčně dáváte za ty jesličky? A je těžké tam dostat místo pro dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.7.13 13:34

Já bych právě druhé chtěla tak do dvou let, tak by se mi líbilo být mezitím třeba rok v práci…ale zas si pamatuju, že když jsem byla těhotná a chodila do práce, tak jsem si furt říkala, že příště už to tak neudělám a otěhotním na mateřské :lol: nikdo mě v práci moc nešetřil, a i když mě to bavilo, tak už to bylo ke konci docela náročné…pracovala jsem do týdne před porodem a to už jsem se fakt ani nevlezla ke stolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
14.7.13 14:36

Režim jsem neřešila, protože jednak mám volnou pracovní dobu, jednak jsem nedávala dítě do jesliček, ale máme slečnu na hlídání. Dcera začala chodit do školky ve 2 letech, a to už normálně vstávala na 8h a na 9h do školky. Syn začne do soukromé školky chodit až teď od září (budou mu 2), ale ten vstává dřív než dcera, takže s tím problém mít nebudu.

• Citovat
  • Upravit
225
14.7.13 15:11

@aiko24
No ty jesličky co jsem našla já stojí na plno 13tis. Pokud tam teda máš dítě fakt od rána do večera…jinak pokud chceš jen nějaký dny na chvilku, tak je to paušál 3000 za měsíc + 85 za hodinu…což se celkem dá..třeba jen když chceš pro sebe pár hodin párkrát v týdnu. Já jsem s malou zatím permanentně doma, takže jsem zvědavá, jak si budeme zvykat obě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
14.7.13 15:18

Já měla dítě v městských jeslích a platila jsem 3000/měsíc + jídlo. Začala tam chodit ve 20 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
14.7.13 15:23

Díky, takže ceny se asi hodně liší :mrgreen: pohledám něco v okolí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.7.13 15:29

No je rozdíl soukromé a klasické jesle..chce to zvážit výhody a nevýhody…Mně se na těch soukormých líbí, že je tam méně dětí a opravdu se jim věnují…u těch klasických městských nevím kolik je dětí…ale asi více…otázkou je, jak k dítěti přistupují, že jo…až se porozhlédnu tady v těch našich, dám vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
14.7.13 15:31

@Andelisek Já jsem byla maximálně spokojená, dětí bylo 15, na ně dvě učitelky, malá nadšená. Dítě definitivně odplenkovali, naučili ho pořádně jíst, oblíkat, no prostě paráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.7.13 15:39

@mag
Tak to je supeeer :) To se snad ještě poptám :D ale oni mají kratší dobu provozní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.13 22:26

Taky jsem měla holku ve státních jeslí. Platila jsem celkem 4500Kč. Dětí bylo taky myslím do 15 kusů na dvě učitelky a přístup výbornej.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat