Práce a roční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
15.7.13 08:52
@Andelisek píše:
@Nataša
No paní mi říkala, že ze začátku bych tam měla být (kdyby cokoli) a postupně to budeme odbourávat a nechám ji tam samotnou..na to zvykání máme jen měsíc, což je teda fofr…
No a s tou nevyrovnaností..přesně tohle říkám manželovi..Když mě potkal, byla jsem cílevědomá, sebevědomá žena, která si šla za svým. Ted si teda připadám značně nevyrovnaná, ale asi je to opravdu tím, že člověk je zavřený doma, bez nikoho s kým by si fakt pokecal…a začíná z toho magořit…a to neprospěje ani mně ani malé…
Jinak já si myslím, že na tom jednou budu stejně..přechod soukromá a státní…ty soukormé se věnují uplně jinak..taky si za to člověk pěkně zaplatí..no uvidíme, třeba jednou někde takhle zustane :)

já jsem naštěstí začala pracovat brzy, pěkně z domova, postupně, dva klienti, taková brnkačka, co se dala, když malej spal.. rozrůstat se to začalo postupně, pak zase útlum s druhým, ale tam byl ten návrat podstatně rychlejší..
kdybych nepracovala, byla by ze mě za chvíli megera :D :mrgreen: jelikož se většina práce odehrává doma u stolu, je to trochu jiné. pravdou je, že když můžu někam jet, těším se jak malá holka.

@colafit píše:
Byla jsem zvyklá pracovat 15hodin denně, byla uznávaná, nezávislá,… a bum, byla jsem mamina (do dnes jsem alergická na to, když mi někdo řekne, tak jak se má, mamino?), která si skoro musí říkat o kapesné. Záviděla jsem manželovi, že chodí do práce, že má čas pro sebe… Jasně, že mi pomáhal, ale on o nic nepřišel a dostal jako bonus miminko. Já přišla o svůj život, najednou jsem byla matka v domácnosti, a to mi nestačilo. Svoje děti miluji, ale prostě ke spokojenosti potřebuji i osobní realizaci. Teď vím, že bych nechtěla zpět svůj minulý život, nechtěla bych pracovat každý den od ráno do večera, ale ani nechci být žena v domácnosti na 150%. Jsem šťastná, že se nám (manželovi, mě a dětem) podařil najít kompromis, při kterém jsme spokojeni všichni.

taky jsem alergická na tohle oslovení. a taky na to, že se najednou z ing.xxx stala „mamina“ nebo maminka,, ztratila jsem valstní identitu, jménem mi nikdo neřekl. nakonec ale i tohle se u dětských dr. změnilo se změnou zdrav. zařízení, kde jsem paní xx, maminko by si mi nikdo říct nedovolil.
někomu to možná nevadí, někomu se to možná i líbí, ale já mívala až agresivní představy, jakmile mi někdo takhle řekl :mrgreen:

manžel taky hodně pomáhá, i bere kluky někam sám, ale přesně, on dělá dál to samé, to já musím obstarat všechno související. on by tedy i chtěl jít na RD, ale u něj to nešlo, když měl jako dr. před atestací, a pak už to bylo jedno..

ten kompromis je právě něco úžasného. jsem ráda, že mám variabilní práci, pravda i s variabilním přijmem, ale prostě to tak má být, s jeho prací musím být já ta, která všechno zařídí. hrozně bych přála i ostatním, aby mohly částečně pracovat bez problémů, protože vím, jak je těžké dosáhnout nějakého zkráceného úvazku,..

u nás je třeba moc dobrá státní školka. všichni si jí chválí, ale stejně, v jeslích je to jiné.

mmchodem, když bylo aktuální, že dám mladého do jeslí, tedhy mi všichni říkali, ať to nedělám (protože on má nealergické astma a než jsme na to přišli, byl věčně nahromadě..), jedině moje máma mě podpořila s tím, že moje ségra chodila - tedhy do státních - a nebyl jediný problém. problémy nastaly až ve školce, to byla věčně nemocná - i když si prošla jeslema!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.7.13 08:56

@Andelisek můžu se tě zeptat, jaké jesle to jsou? cenově mi to připomíná ty naše. klidně SZ,
jetli jsou to ty naše, jen třeba jiná pobočka (mají 4), můžu jedině doporučit. dětem se opravdu max. věnují a já to považuju za jedno z nejlepších rozhodnutí..

jiank já do státních ani neměla šanci, tu jsou jedny a přeplněné a reference, no, radši si zaplatím za soukromé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.7.13 09:01

A s tím brečením.
mladej první den šel jako by nic, vůbec, ty tři dny po dvou hodinách chodil bez breku! pak začal ráno a takhle to bylo celý měsíc. ale vím, že to byl propagační řev pro maminku. aby viděla. protože než jsem zaklidila věci, nebyl slyšet :mrgreen: :mrgreen: a poo jak si rodiče chodili, taky plakal, protože už čekal, kdy se objevím. pak najednou začal chodit tak, že si otevřel vrátka a ani nezamával. to trvalo asi 5 týdnů a ze den na den změna. jekot ráno, i delší, hrozné zlobení, i tam, i doma. po třech týdnech se to zlepšilo. věkově to spadá do vzdoru a prvního prosazování se. ted už zase dobrý, jen ráno ej kakabus.
chodí po-o a ví to, když se zeptám na jesle, řekne jo, po o.

podle mého záleží na konkrétním dítěti, na jeho věku (jsou prostě období, která jsou daná, dítě zkouší, co může,..) - i proto je lepší dávat ne ve 2 letech, ale dřív, bývá to právě to období vzdoru a když do toho přijdou jesle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.7.13 13:43
@mag píše:
@Andelisek Já jsem byla maximálně spokojená, dětí bylo 15, na ně dvě učitelky, malá nadšená. Dítě definitivně odplenkovali, naučili ho pořádně jíst, oblíkat, no prostě paráda :mrgreen:

Já vím, ze právě toto bych obrecela nejvic, ze bych ji toto vsechno nenaucila ja. Kdyz udela neco nového, jestli jsou to hormony či co, zajikam se štěstím a jsem na úplně jiné planetě :lol: tak sla prace pryc, byť uz takova nabidka tezko prijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
15.7.13 17:21

@Hanulin
Ale to nemusí znamenat, že ji něco nenaučíš..já ji učím pořád něco nového, v deseti měsících je zvyklá i na nočník..samozřejmě si neřekne, ale pěkně na něm sedí, vyčůrá se a vykaká..ted podle mě začala opakovat paci paci a to miluje..rozhodně nemíním s učením přestat, protože večery a víkendy se jí míním uplně na plno věnovat. Malou zbožňuju…a z každého pokroku máme strašnou radost a taky slzíme :) Uvidíme, jak to budeme všichni zvládat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
15.7.13 17:23

@Nataša
Naty našla jsem ProJesle..mají 4 pobočky, to je pravda :) A vypadají opravdu slušně a cena, když tam máš dítě pořád je 13tis…
Jestli chodíte do stejných, jaké máš zkušenosti? Všechno ok a jak jste to zvládali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
15.7.13 18:30

Taky mam aktualni zkusenost, do prace jeste teprve budu nastupovat, mala ma rok, v jeslich si zvykala postupne asi 2 tydny - prodluzoval se interval kdy tam byla sama, a zatim to vypada ze v pohode, takze bych se jesli fakt nebala, ja se spis bojim ze ja budu z prace hotova a budu chodit jak zombie, no uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
15.7.13 18:34
@Hanulin píše:
Já vím, ze právě toto bych obrecela nejvic, ze bych ji toto vsechno nenaucila ja. Kdyz udela neco nového, jestli jsou to hormony či co, zajikam se štěstím a jsem na úplně jiné planetě :lol: tak sla prace pryc, byť uz takova nabidka tezko prijde..

Njn, já si teda nedovedu představit, že bych obrečela to, že jsem neviděla, jak se naučila nebryndat při jídle… U všeho, pro mě důležitého, jsem byla. Nejsem prototyp matky vyžívající se u vysedávání na pískovišti (spíš to nesnáším), nebo tvořením s dětmi (nemám na to trpělivost), takže mi celkem vyhovovalo, že tohle zasuplovaly jesle, dneska školka a my si zbytek dne užíváme po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
15.7.13 19:11

Zdar @mag, ty ses taky vsude :mrgreen: jo, jak to vidim treba s tim jidlem, tak jsem rada, ze se ten masakr nekona u nas doma :pankac: :mrgreen: tedka taky v jeslich zacali davat malou na nocnik, pricemz ja jsem se tim tematem jeste ani nezaobirala, takze pokud treba toto vyresi oni tam, tak tim lip, zatim je to sice kratka doba, ale myslim, ze jim ten kolektiv jen prospeje, no a doufam ze mne v praci taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
15.7.13 21:04

@vevericka12
Tak jsem zvědavá, jestli si naše taky tak pěkně rychle zvykne…A chodila jsi na zvykání každý den? Na jak dlouho?
Jinak z toho, že budu uplně vyřízená večer, mám strach taky…ale musím to nějak zmáknout, protože ji nechci o nic ošidit..už to, že bude beze mě v jesličkách je pro mě docela drsný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.7.13 22:52

Chichichi, zrovna vcera jsem ucvrkavala, jak se snazila najist dospelackou vidlickou :mrgreen: vsak holky chapu vas a drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
16.7.13 16:16

@Andelisek asi 3 dny kazdy den a pak tam zustala sama 10 min - 1h-2h atd., dneska prvni den v praci silenej frmol :mrgreen: ale myslim ze to bude v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
16.7.13 16:54
@Hanulin píše:
Chichichi, zrovna vcera jsem ucvrkavala, jak se snazila najist dospelackou vidlickou :mrgreen: vsak holky chapu vas a drzim palce

Tak tohle by mě fakt nevzalo :oops:, ale jak jsem psala výš, každá pro spokojený život potřebujeme něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
17.7.13 07:25
@colafit píše:
Tak tohle by mě fakt nevzalo :oops:, ale jak jsem psala výš, každá pro spokojený život potřebujeme něco jiného.

Mě taky ne

• Citovat
  • Upravit
1863
17.7.13 14:40

Ahoj, asi už píšu pozdě, měla jsem tu diskuzi rozečtenou a pak mi utekla…taky pracuji od dceřiných 17ti měs (nyní 27měs) a co jsem si musela vyslechnout…důležitá je podpora rodiny a tvé vlastní přesvědčení. na zbytek prď.
já mám úvazek 30hod/týden, ale z toho 4hod denně kancl a 2hod denně z domu(lze udělat i nárazově), malá je ve firemní školičce, což je vlastně jen třída navíc v soukromých jesličkách, kde jsou i děti „z venku“.
jezdím na půl9, takže malou musím nejpozději o půl8 vzbudit, je spíš sova, večer nechce jít spát a ráno by si pospala. ale aspoň usne po obědě v autě. a je to lepší, není tak utahaná, jako když ji nechám spát do 9 a pak jde spát až večer.
velmi brzy mluvila, dnes už v souvětích. nemá pleny, pěkně tam jí, doma moc ne. naučila se určité disciplíně, pravidlům soužití…
velmi se mi líbila věta, kterou tu někdo napsal, že matky by se měly respektovat navzájem, někdo chce být doma x let a někdo potřebuje k životu i vlastní seberealizaci.
držím pěsti ať to dobře zvládnete
jo a my si zvykaly také přesně měsíc. a je to úplně v poho. ze začátku tam byla ta 2-3 hod, ale vždy teda sama. zvykání s brekem trvalo ani né 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat