Práce a roční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.7.13 00:59

Zdravím vás všechny, také pracuji od 10.měs. mé holčičky, ze začátku na 2 dny v týdnu. Asi rok už dělám na plný úvazek. Dcera bude mít 3 roky a v září jde do školky. Vrátila jsem se abych si udržela pozici, také kvůli finanční stránce. Zpočátku jsem několikrát brečela, když jsem ráno odcházela do práce. Ale pokud bych se měla znovu rozhodnout, udělala bych to stejně.
Hodně maminek mě odsoudilo, ale mně to neublížilo, protože já sama vím, jestli se své dceři věnuji nebo ne, jaký máme spolu vztah… Znám spoustu maminek, které jsou sice doma 3 roky, ale dětem se věnují daleko méně…Jediné co mi na mé „rodičovské dovolené“ chybělo, byla kamarádka, která by řešila stejné věci, tedy „pracující maminka“. Chtěla jsem pro dceru kamarádku v podobném věku, ale maminky se scházely většinou dopoledne, což já jsem pracovala. Držím Vám palce, ať všechno dobře zvládnete a ničeho se nebojte kdyby to náhodou něšlo tak krok zpět se dělá lépe než krok dopředu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
30.7.13 12:59

@Nell510 krásná pyramida, jsi nahlášená

• Citovat
  • Upravit
17219
24.10.17 14:29

Holky, prosim o nazor… jsem zdravotni sestra, cele tehotenstni jsem byla na neschopence, bylo to vysoce rizikove, v te dobe jsme rekontruovali kuchyni a tak nejak porad bylo co… po porodu se mi zacalo styskat po sale, v sestinedeli jsem brecela, ze je mi smutno po operacich… tehotenstvi byl stres, po porodu vse opadlo, vse jsem zvladala, zadny nepopsatelny kolotoc, bordel, nic takoveho, stihala jsem varit, prat, malovat se… kdyz byly male asi ctyri mesice, umoznila mi jedna znama na vedouci pozici, abych si sem tam na sal odskocila… malou jsem mela sebou, vetsinou spala, mezi operacemi dostala prso, ja se uklidnila… ted od cervence (male bylo v te dobe 13 mes) se mi naskytla prilezitost jit jednou tydne do prace (jednu stredu hlida manzel, jednu stredu chuva, babicky mame nefunkcni) nejdriv jsem byla strasne moc spokojena, ted tam chodim vylozene s nechuti, prace je porad stejne fajn, ale ja mam spatny pocit, zda malou nesidim, zda mi to za to stoji apod… stiham vse, domacnost, kamaradky, kdyz prijdu ve stredu, je to tu sice, jako kdyz hospodari manzel :-) ale neni problem dat pomerne rychle dohromady. Jen skrz to dite proste nevim, zda nedelam chybu… kazdy kolem rika, jen do prace jdi, aspon z tech plenek nezblbnes, ale ja neblbla, nejsem ten typ… jen se mi styskalo po me profesi, tak jsem to takto vyresila, ale ulevu to neprineslo… mate to nekdo podobne? dekuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
24.10.17 14:39

Pokud chodíš jeden den v týdnu, tak bych dál chodila. Jedním dnem dítě neochudíš a navíc ho nedáváš do kolektivního zařízení, ale stará se tatínek nebo chůva (či-li jedna osoba, která je tam v tu chvíli jen pro něj). Mě to přijde v pořádku, pokud tedy dítě nedává najevo výraznou nespokojenost (třeba v případě separační krize).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
24.10.17 14:41

Jeden den v týdnu bych vůbec neresila jako nějaké sizeni dcery, pokud tobě ten jeden den přináší radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
24.10.17 14:46

@azaleila Ne, podobne to nemam. Proč si myslis, ze malou sidis? Co te k tomu vede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17219
24.10.17 14:48

@zoy dítě je úplně v klidu, chůva výborná, sama má dvouletku, takže to s dětmi umí a holky si „rozumí“… manžel to taky dává v pohodě, my ji máme naučenou tak, že ji prostě bereme pořád a všude, je zvyklá na lidi, není to žádná mámina sukně, o separační krizi nemůže být řeč… @silvie1978 radost by mi to přinášelo, kdybych neměla ten špatný pocit, že šidím dceru… já mám tu práci ráda a vždy jsem po ní toužila, ale teď tam jen koukám na hodiny a pak běžím za malou… úplně ok s tím prostě nejsem, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
24.10.17 14:51

Pokud je dcerka spokojená, tak jí spíš obohacuješ i o péči ostatních lidí. Dříve se děti vychovávali v rodině kolektivněji (matka, babička, teta), jedním dnem jí opravdu nešidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17219
24.10.17 14:53

@Svistice kolem mě všechny holky, co mají děti, sedí na zadku (dokonce si pořizují druhé, třetí… ) jen aby nemusely do práce… některé nedělaji nic, doma to mají jak u cikánů (což fakt není můj případ) jiné pěstují muškáty, pletou, háčkují… (to zase není můj šálek kávy, neumím, nebaví… ) nemám nikoho (krom manžela, který je ovšem sám chirurg a ví, že čtyři roky na mateřské je pro sálovou sestru příliš dlouhá pauza) kdo by mě podpořil, každý si klepe na čelo, co blbnu… i má mamka mi řekla, že bych měla radši sedět na pr… ale já se s tím prostě nedokážu ztotožnit… občas bych ráda jen leštila skleničce a pěstovala petržel, ale dlouho by mi to nevydrželo… další dítě mít nebudeme, tak aby mi třeba něco neuniklo… jak už jsem psala výše, ona péči jak chůvy, tak manžela zvládá v pohodě, ale co když spíš než ji šidím sebe… je to správné dát ji hlídat? neměla bych fakt dřepět doma a vařit kulajdu? žádnou závratnou finanční částku nedonesu (o to u nás zase tolik moc nejde)… ale, prostě nevím, jsem z toho najednou zmatená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17219
24.10.17 14:55

@zoy jo, to je přesně ten zdravý rozum „dřív to tak bylo a taky to všichni přežili“… ale dnes se pořád řeší to a tamto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
24.10.17 14:56

@azaleila Jeden den v tydnu je fakt nic ;) Musis si to jen srovnat sama v sobe… a na uklidnenou… ziju v Nemecku, kde se vetsina matek vraci do prace v roce ditete… i ja. V CR se s tim tedy mezi kamaradkami moc nechlubim, protoze na me pak vsichni koukaji jako na krkavce, ale tak to proste je. Mam 2 deti - 5 a 6 let, oba byli v jeslich od 1 roka a fakt je to nijak nepoznamenalo. Jsou uzasni a nas vztah to nijak neposkodilo. Objektivne vzato fakt nic neriskujes, musis se s tim jen vnitrne vyrovnat… ale jestli se ti to nedari, tak se na praci radsi vybodnout, nez se trapit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
24.10.17 15:00

2 dny stráví dítě samo s tátou, to je velké obohacení. Většinou děti vidí otce (pokud spolu rodiče žijí) jen společně s mámou. Takže to je v pohodě. A dva dny v měsíci s chůvou, je jak nic. Já bych tedy asi tak okolo 20 měsíců dala dítě radši do soukromé školky, kde budou navíc ještě děti, určitý řád, nutnost přizpůsobit se kolektivu atd., podle mě je to pro dítě větší obohacení než chůva :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
24.10.17 15:02

@azaleila Tak s chlapem chirurgem rozhodne zpet do prace :lol: At mas trosku prehled :lol: :lol: :lol: Mam doma intenzivistu a vim ceho vseho jsou doktorachtive sestry schopne :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17219
24.10.17 15:08

@Agrion moment :-) jak to myslis, to mi vysvetli… aby bylo jasno, ja nesla do prace proto, abych si ohlidala, neb kazdy pracujeme jinde, ale jinak samozrejme vim, ceho jsou doktorachtive sestry schopny… (nemysleno zle!!! ale naopak s nadhledem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17219
24.10.17 15:09

@achesa1 on je hodne časově vytížený, ale pokud může, je s ní, abych si mohla něco vyřídit, dojít k zubaři atd… ale taky si právě myslím, že ty dva společný dny jim prospějou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat