Práce a roční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17219
24.10.17 17:29

Holky, vsem vam strasne moc dekuju, opravdu jste me uklidnily… vic, nez o tom, co jsem tu popsala je to asi o tom, co se ve me deje… kdyz jsem v praci nebyla (tehotenstvi, sestinedeli, kojeni) zoufale mi chybela, ted, kdyz v ni jsem koukam na hodiny a specham za ditetem… mozna je to tim okolik, kolem me kazdy kouka „ty chodis do prace? proc? vzdyt vy preci mate penez dost“… nikdo nepochopi, ze se chci realizovat, drzet si pozici, vzdelavat se (v mem oboru za ctyri roky totalne ujede vlak a clovek zacina od nuly)… nejvic me v tom zradila jedna kamaradka, ktera mi prilezitostne hlidala, kdyz jsem treba potrebovala neco vyridit a nehodilo se brat miminko s sebou… ona vedela, ze resim praci, ze mi operace chybi a misto aby podporila, rikala veci typu „ale ona uz nebude znovu mala, to ti nevadi, ze treba prvni zoubek najde chuva, ze prvni krucky uvidi nekdo jiny…“ totalne jsme se nazorove rozesly, temer nekomunikujeme, nemame si rict… nakonec ona dala dvouletaka do skolky na pet dnu v tydnu a sla sama do prace… nekdy mam asi pocit, ze se moc honim, nemam uklizecku, nemam funkcni babicky, mam schopneho manzela, to ano, ale nepotrebuju, aby me objednaval s autem do servisu, aby volal technika na mycku, to zvladnu sama, nepotrebuju jeho penize, mam nasetreno, nemam problem setrit dal a vydelat si, nepotrebuju, aby mi nekdo chodil uklizet, mam proste system, kazdy den udelam neco, kdyz je zapnuta pracka, muzu v klidu varit, kdyz jdu na prochazku s kocarkem, vezmu to kolem kontejneru se sklem nebo kolem posty, kdyz ma mala teplotu po ockovani, proste zavolam sve gynekolozce a omluvim se, ze nemuzu prijit, nedelam z niceho vedu, potrpim si na to byt namalovana, ale i to se da, kdyz to clovek umi atd… atd… ale kolem me je nejaka moda teplaku a neoholenych nohou… materska rovna se konec sveta, pestuje se petrzel, chovaji se slepice… a ja jsem exot… i ma mamka mi rekla, ze bych radeji mela sedet s ditetem na pr… ale proc??? na krtecka se mala muze divat a ja vedle ni klidne napisu mail kamaradce, co je vdana v zahranici, kdyz chceme do divadla, neni problem zajistit si vecerni hlidani… jasne, ze nejsem zadna superzena, co vzdy a za vsech okolnosti vsechno zvlada, nekdy se to proste vymkne, mala nespi, zlobi ji zuby, neni mi uplne dobre, do toho dvakrat zazvoni telefon a jednou postak a cely plan je v pr… no tak jsem jeste v poledne v pyzamu a co? Na to snad jeste nikdy nikdo neumrel… jen nevim, jestli bych nemela zvolnit, sedet vic na pisku, sledovat vic toho krtka, krajet vic jablicek na svacinu… byt proste vic mama… ja fakt nevim, co se to ve me odehrava, protoze od vas mam velkou podporu, ale v sobe zmatek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.17 18:32

@azaleila jsem ted se synem doma vic a lepsi mamu to ze me teda nedela, spis naopak :oops: nervni ze nic neudelam sama, porad ho mam za zadkem a fakt jsem rada ze se zabavi na pisku sam a ty babovky delat nemusim. Reci okolo jak je maly, ze jsem v praci a oni by nesli…no a co, tak at si to zaridi oni jak chteji, ja taky. Ale stvalo me to, to je jasny. Moc jsem o synovi ani mluvit nechtela protoze hned se nasel nekdo s podobnou poznamkou. Ale jak pisu vys, prospelo to vsem. Rozhodne synovi a partnerovi to dalo neco do jejich vztahu a me v zivote chlap nerekl proc neni tohle nebo tohle kdyz si cely dny doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.17 18:34

Paradox je, ze jsem utekla od kojence na par hodin, ale jit od jeho dvou let pracovat na plny uvazek planovane by mi utrhlo srdce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
24.10.17 20:47

Mám 16ti měsíční dceru, chodím taky do práce. Už pár měsíců. První měsíc dva jsem brečela, že ji opouštím a to jsem dělala jen 40hod měsíčně. A teď dělám cca 80-90hodin měsícně, chodím teda na zkrácené směny cca 5-6 hod v kuse max., dcera je většinou s tatínkem nebo babičkou. O nic nepřichází, je spokojená. Když mám volno chodíme do dětských heren, ted začneme na tanečky chodit. A můžeme ji dopřát vše co potřebuje i nepotřebuje :D. A já nezakrním a dostanu se mezi lidi, a příjdu na jiné myšlenky, řeším jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
3.2.21 21:04

Poloviční úvazek a rok a půl staré dítě

Ahojte, obnovuji diskuzi, mám možnost vrátit se do práce na poloviční úvazek, dítě by hlídala babička, na kterou je zvyklý. Jednu chvíli už jsem byla rozhodnutá, že do práce půjdu, protože mi z toho doma hrabalo, do toho měl syn náročné období, kdy hrozně zlobil, přišlo mi, že se se mnou doma nudí. Ale to už je teď mnohem lepší a najednou mě ta mateřská i nějak víc baví a nejsem si jistá, jestli chci jít do práce. Na jednu stranu jo (odreagování, budu se na dítě víc těšit atd.), na druhou ne (dítě si tolik neužiju, skončí mi „čistá hlava“, je to závazek) atd. Ale další bod, proč nejít do práce, je to, že se snažíme o druhé. Vím, že se budu muset rozhodnout sama, ale byly jste některá v podobné situaci, jak jste se rozhodly a s odstupem času - jak svoje rozhodnutí hodnotíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
3.2.21 21:09
@Anett.taa píše:
Ahojte, obnovuji diskuzi, mám možnost vrátit se do práce na poloviční úvazek, dítě by hlídala babička, na kterou je zvyklý. Jednu chvíli už jsem byla rozhodnutá, že do práce půjdu, protože mi z toho doma hrabalo, do toho měl syn náročné období, kdy hrozně zlobil, přišlo mi, že se se mnou doma nudí. Ale to už je teď mnohem lepší a najednou mě ta mateřská i nějak víc baví a nejsem si jistá, jestli chci jít do práce. Na jednu stranu jo (odreagování, budu se na dítě víc těšit atd.), na druhou ne (dítě si tolik neužiju, skončí mi „čistá hlava“, je to závazek) atd. Ale další bod, proč nejít do práce, je to, že se snažíme o druhé. Vím, že se budu muset rozhodnout sama, ale byly jste některá v podobné situaci, jak jste se rozhodly a s odstupem času - jak svoje rozhodnutí hodnotíte?

Já chodila při prvním do práce a u druhého už jsem si řekla, že takovou blbost fakt nikdy neudělám. Malého jsem si pořádně na mateřské neužila a ani jsem nenadálá a už šel do školky. A naše malá teda byla ďábel oproti synovi, že sem si říkala, že by se nějaká brigáda bodla abych si odpočinula :mrgreen: Ale i to protivný období přešlo a sem ráda, že jsem si tu druhou mateřskou užila komplet bez práce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.2.21 21:10

Já se do práce v roce malého vrátila, nežiju v ČR a tady je to normální. Za pár týdnů jsem zjistila druhé těhotenství a byla kvůli zaměstnání doma. Ve čtyřech měsících druhého dítěte jsem se vrátila na 25% úvazek a je to to nejlepší, co jsem mohla udělat. Opravdu si tam chodím od dětí odpočinout, obzvlášť v téhle době, kdy se člověk vůbec nikam nedostane. Domů se vracím s dobrou náladou a strašně se na ně těším. Je ale asi důležité, co je to za práci. Já mám práci fyzicky i psychicky náročnou, ale nic, co by mě zaměstnávalo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1810
3.2.21 21:12

@Anett.taa nemam sama zkusenost, ale mit praci, ktera me tesi a laka a babicku, se kterou je dite spokojene - sla bych do toho, protoze jde jen o par hodin. Zvlast, pokud se chystas na dalsi materskou; rozbijes si ten stereotyp a bude snazsi videt to pozitivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
3.2.21 21:22

Moje zkušenost je, že půl úvazek by na mě byl moc, ačkoli kombinaci práce+rodičovská fandím. Jedu třetí RD a po celou dobu odměřuju svoje pracovní závazky na hodiny. Maximum, na které jsem se dostala, bylo 10-12h týdně + nárazovky při dvou dětech, kdy mladšímu bylo nad rok. A už jsem jela tak na hranici toho, co jsem ochotná s dětmi promeškat, aby to že tu pracovní seberealizaci stálo :nevim:

Ovšem, mám výhodu, že mám hodně svobodné povolání… Ale obecně bych řekla, že je fajn začít zvolna, pozorovat sebe i dítě a podle toho to upravovat. Každý má ten balanc jinde… A ty děti jsou malé jen jedinkrát (zatímco v práci budeme… No, nejspíš do smrti či demence, whatever comes first).

Čili… Za mě čile do toho, ale s velkým respektem tvým potřebám a pocitům :srdce:

• Citovat
  • Upravit
21515
3.2.21 21:22

Já se vracela u prvního dítěte na zkrácený úvazek v jeho roce, u druhého v 8 měsících. Nelituji ničeho. Mě pobyt na mateřské opravdu nenaplňoval a jednotvárné hovory na pískovištích mi po chvíli vadily. Proložila jsem to práci a komunikací s jinou skupinou lidí a byli jsme spokojení všichni. I ten čas s dětmi jsem si užívala mnohem intenzivněji a víc jsem se jim věnovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.2.21 21:33

Pracuju nepřetržitě, ale jen proto, že tu práci miluju a nemám pevně danou pracovní dobu. Tak u toho sedím po večerech. Přes den by se mi od dítěte (většinou :) ) nechtělo, konečně s ním začíná být zábava, U mě je to ale i tím, že na další se asi už nezmůžem, tak mám pocit, že si to všechno musím užít na maximum. Pokud jsi ale ze stereotypu unavená a máš pocit, že Ti pomůže být chvilku zase s dospělými, tak do toho jdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2072
3.2.21 21:36

Já tuto možnost neměla, ale kdyby přišla, tak odmítnu. Ačkoliv byl malý dost uplakánek a začátky nebyly jednoduché, tak jsem věděla, že si ho chci prostě užít, co nejdéle to půjde. Děti jsou malé jen jednou a tak rychle to uteče. V životě se napracuji ještě dost, tohle by mi za to nestálo. Ale na jednu stránku rozumím, máš asi práci, která tě třeba naplňuje, baví… Což u mě se říct nedalo. Ale i tak…praci jsem změnila, jsem konečně spokojená, baví mě, ale pokud přijde druhé a chtěli by, abych v jeho roce šla na půl úvazek, tak stejně nejdu :mrgreen: Tak přeji hodně štěstí při rozhodování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
3.2.21 21:41

@elibro Hm, tak to mi potvrzuješ moje původní myšlenky.. zkoušela jsem se šéfovou domluvit 10 hodin týdně, ale bohužel, hledají někoho na 20. Těch 10 bych asi neváhala a rovnou do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7910
3.2.21 21:43
@Anett.taa píše:

Za mě - na mě by byl půlúvazek moc. Chodila jsem na 1/5 od devíti měsíců dítěte, pak krátce na 2/5 a už i to mi přišlo až dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
3.2.21 21:44

@Anett.taa A je to Tvůj původní zaměstnavatel? Trochu bych se bála, aby nebyli naštvaní, jestli jim za chvíli řekneš, že zas končíš :think: I kyž na druhou stranu, já mám u sebe pocit, že jsem přehnaně loajální a pak se mnou akorát vymetou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat