Práce a roční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anett.taa píše:
@elibro Hm, tak to mi potvrzuješ moje původní myšlenky.. zkoušela jsem se šéfovou domluvit 10 hodin týdně, ale bohužel, hledají někoho na 20. Těch 10 bych asi neváhala a rovnou do toho šla.
Jo, deset je supr, to je přesně takové to „odpočnu si od dítěte, vyčistím si hlavu“. Ale půlúvazek, to už je dost velkej závazek.
Ještě je otázka, jak bys to měla rozložené, jak dlouhé máš dojíždění, jestli je možné část toho udělat z domu.
Něco jiného je být dva dny v týdnu někde a zbylý půlden rozpustit do zbytku týdne, něco jiného je být opravdu čtyři hodiny denně někde plus třeba hodinu přesuny tam a zpět. To si toho dítěte pak fakt moc neužiješ, no. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem s první vydržela doma 9 měsíců, s druhým půl roku
Ale šla jsem pracovat na jedno odpoledne, postupně jsem navyšovala. Na půl úvazku bych ale nešla. Teď v synovo 2 a čtvrt letech (plus 4 letá k tomu) jsem šla na 3/4 úvazek a přijde mi to skoro moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja pracuju porad, s prestavkou na prvni tri mesice. Nicmene mam specifickou praci, navic z domova (to ted teda hodne lidi) nemam zadnou pracovni dobu, ale kdyz to poscitam jsem tak max. na tretine uvazku. Pul bych nedala. Synovi je 13mesicu.Kdyz pracuju, musi s nim nekdo byt, jezdit venku nejlepe. Jinak moc neudelam. Takze ja to nemam tak, ze bych pravidelne odchazela nekam do kanclu. Pul uvazek by byl moc, s ohledem na hlidace. Syn je dabel a i kdyz oboje prarodice hodinku povozi, tak pul dne hlidat, to by je zabilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi by i záleželo na rozložení prac. doby. Třeba kolegyně má také půl úvazek, ale oddělá si ho během 8 hodinových směn, takže ji to vychází na deset dní v práci, zbytek doma. To mi přijde k dětem také fajn varianta a do toho bych klidně šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 15M syna jsem chodila na částečný úvazek, hlídal tatínek. Udělal si s klukem moc pěknou vazbu, já byla šťastná, ze jsem řešila něco jiného než dítě. Připadala jsem si užitečná, nijak se to nevylucovalo s dalším dítětem. Pracovala jsem tam přesně 5M, když jsem otěhotněla znovu plánovaně. Na MD jsem šla 6 týdnu před porodem. Teď má druhy syn 2,5 měsíce a práci si vuuuubec nedovedu představit, protože teprve teď mi solidně hrabe z toho jaký je to ficak
takže jsem mega rada, ze jsem si dala v mezidobí trosku vzrusa a vydělala nějaké korunky. Pracovala jsem přesně 13. měsíců mezi chlapci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
@Anett.taa A je to Tvůj původní zaměstnavatel? Trochu bych se bála, aby nebyli naštvaní, jestli jim za chvíli řekneš, že zas končíšI kyž na druhou stranu, já mám u sebe pocit, že jsem přehnaně loajální a pak se mnou akorát vymetou…
Jo, původní. Je tam možnost jiné práce i na smlouvu na 6 měsíců až 1 rok (pro mě ideální) a šéfová to ví, že plánujeme druhý, máme tam dobrý vztahy, jednáme na rovinu a jsou tam samý matky, takže vzájemné pochopení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anett.taa Aha, tak to je super, tak to jen zvážit ten úvazek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elibro Hlady neumíráme, jako každá koruna dobrá, ale není to nutné.
@Sonmi Rozložené na tři dny v týdnu, dojíždění 15 minut, ale teď je 90 % práce z domu (covid), takže pohoda.
Jinak díky moc všem za názory, na každém jsem si našla něco.. má to svoje plusy a minusy, ještě uvidím. Jako znám i matku, co pracuje s půlročním dítětem 25 hodin týdně bez hlídání, takže vše se dá, ale ta už je z mého pohledu šílená. ![]()
Líbí se mi myšlenka, že si rozbiju stereotyp mezi dvěma mateřskýma, na druhou stranu, pokud teď někdy otěhotním, tak zase možná budu ráda za ten relativní klídek na MD s jedním, kdy si můžu dát po obědě nohy nahoru, když spí.
Jen bych nerada něčeho v budoucnu litovala, tak snad se rozhodnu správně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anett.taa šla jsem do práce na poloviční úvazek, když bylo druhému synovi 15 měsíců. Rozhodně toho nelituji, byla jsem tehdy doma 3 roky a přesto, že mě to s dětmi velmi bavilo, ta práce mě dost mentálně občerstvila. Jak jsi psala, že už nebudeš mít čistou hlavu, já jsem naopak měla pocit, že mám hlavu čistší, měla jsem víc trpělivosti a neubijel mě stereotyp. Zároveň jsem ale trvala na tom, že si časové práci rozvrhu tak, abych měla na dětí maximum času. Chodila jsem do práce na 6:30, s dětmi ráno vstával tatínek, kolem 9h je dovedl do školky a já si je kolem 11h vyzvedávala. Po necelém roce jsem znova otěhotnela, takže teď jsemceoma se třetím dítětem. A díky tomu, že jsem tehdy nastoupila, jsem pak dostala nabídku na home office pro mateřské a rodičovské, takže od dceřiných tři měsíců pracuji z domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pracovala od necelých 2 let dítěte. Také malý úvazek, který jsem si mohla rozvrhnout, plus možnost práce z domu. Což je naprosto ideální. Chodila jsem na dva, až tři dny v týdnu. Zbytek volno. Pokud bych měla někde být od pondělí do pátku, tak by mi to přišlo náročné. Hlavně tedy i kvůli babičkám. Je rozdíl, když hlídají jen 2 dny v týdnu a každý den. Pokud máš tu možnost, asi bych do toho šla. Možná máš spíš strach, přeci jen jsi vyšla z pracovního tempa. Také se mi do toho nechtělo. Nakonec jsem byla hrozně ráda. A brala to fakt jak odpočinek. A nakonec jsem díky tomu získala i lepší prac. místo po rodičáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja brigadnicila z domova i s ditetem. Od 18 mesicu. Posadila jsem ji k tv a sla telefonovat. No nic moc vychova, ale penize jsem potrebovala. Hlidani jsem nemela. Kdyby otec nevymyslel, ze dite nic nesni a boty se daji sehnat v sekaci za 30 kc, tak bych to nedelala. Dcera uz je skoro v puberte a je mi az lito, ze tak rychle vyrostla.
- Citovat
- Upravit
Práce a dítě 18 měsíců
Ahojte, malé bude rok a půl a já se musím vrátit na poloviční úvazek do práce skrz finance, začínám zhruba za měsíc, tak pomalu zvykáme na hlídání u babičky, ale teda nevím. Když odejdu, tak pláče, pak se teda uklidní, ale nepřijde mi tam moc spokojená, je na mě docela fixovaná, co mám dělat? Myslíte, že si to sedne, máte zkušenost? U syna s tím právě žádný problém nebyl, ten býval hlídaný přes noc už od 10. měsíců. Malá tam byla už jednou na noc a teda chvílema plakala, chvílema byla veselá a hrála si. Špatně usínala po obědě (je zvyklá na prso), ale v noci zase spala líp než doma, celou noc a v pohodě. No ale druhý den že už nosila botičky a ukazovala na dveře. Bylo to teda poprvé, tak já doufám, že to bude lepší a lepší. Jaká je vaše zkušenost? Nemůžu jí tím způsobit nějaké trauma? Kdyby tam řvala v kuse, tak se na to vykašlu, ale doufám, že to bude každým dalším pokusem lepší a lepší, jak si na sebe budou zvykat. Jinak babička už mockrát hlídala u nás na pár hodin, s tím problém není, ale dává přednost tomu, abychom jí malou vozili k ní a já bych potřebovala jednou týdně i přes noc skrz to, ať se vyspím do práce a taky ať ji nemusíme vozit pořád sem a tam. Ale uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Andyss píše:
Ahojte, malé bude rok a půl a já se musím vrátit na poloviční úvazek do práce skrz finance, začínám zhruba za měsíc, tak pomalu zvykáme na hlídání u babičky, ale teda nevím. Když odejdu, tak pláče, pak se teda uklidní, ale nepřijde mi tam moc spokojená, je na mě docela fixovaná, co mám dělat? Myslíte, že si to sedne, máte zkušenost? U syna s tím právě žádný problém nebyl, ten býval hlídaný přes noc už od 10. měsíců. Malá tam byla už jednou na noc a teda chvílema plakala, chvílema byla veselá a hrála si. Špatně usínala po obědě (je zvyklá na prso), ale v noci zase spala líp než doma, celou noc a v pohodě. No ale druhý den že už nosila botičky a ukazovala na dveře. Bylo to teda poprvé, tak já doufám, že to bude lepší a lepší. Jaká je vaše zkušenost? Nemůžu jí tím způsobit nějaké trauma? Kdyby tam řvala v kuse, tak se na to vykašlu, ale doufám, že to bude každým dalším pokusem lepší a lepší, jak si na sebe budou zvykat. Jinak babička už mockrát hlídala u nás na pár hodin, s tím problém není, ale dává přednost tomu, abychom jí malou vozili k ní a já bych potřebovala jednou týdně i přes noc skrz to, ať se vyspím do práce a taky ať ji nemusíme vozit pořád sem a tam. Ale uvidíme.
Klid. To dělají i děti ve školce že chvíli poplakavaji a pak se uklidní a jsou v pohodě. Ona je ještě malinka. To si sedne a bude to dobrý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anett.taa tak když tě to táhne takhle a neumíráte hlady, tak bych se s šéfovou mile rozloučila, ať dá klidně vědět příště, a hledala jinde.
Jako pracovní seberealizace je důležitá, ale prostě ta mateřská je důležitější
.