Práce jen se ZŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
731
25.10.17 14:54

@silvie1978 Jojo, je mi 23.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
25.10.17 14:55
@silvie1978 píše:
Asi jo, ale předpokládám, že jsi vcelku mladá a bude to tvůj handicap po zbytek života, kdy budeš pracovně aktivní. Pracovní trh se hodně mění a nikdy není pozdě začít s něčím novým. Je pravda, že mám VŠ a plat nepoměrně nižší, než přítel, který je jen vyučen. Je ale šikovný ve svém oboru, umí něco navíc, je v práci od nevidím do nevidím, což bych třeba já jako matka od dětí nemohla. I když ti bude spoustu lidí tvrdit, že i se zš ziskas skvělou práci, tak já bych k tomu byla velmi skepticka a měla bych do budoucna obavy.

Bože to miminko na fotce je sladké jako bonbónek :jazyk: :jazyk: :jazyk: :srdce: :srdce: :srdce: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
25.10.17 14:58
@lavazza2 píše:
@silvie1978 Jojo, je mi 23.

Když jsi tak mladinká, tak se vrhni na nějakou sš. Dneska studuje kde kdo, je to děsná móda, každý chodí na soukromou, dálkově, kde má výsledky i neexistující student. Určitě tím nic nepokazíš a budeš mít větší sebevědomí, i když jsi samozřejmě třeba šikovná i bez studií. Zkrátka to nic nežere a bude ti to sloužit celý život. A kdo ví, koho v té škole potkáš a co ti dalšího přinese. Jdi tomu zkrátka naproti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
25.10.17 14:59

@kontramatka Co se týče kvality jídla, které kuchtím, tak dle přítele je to fakt dobrý. Ale mám trošku strach se tím i živit. Ale zas nadruhou stranu, párkrát jsem viděla že občas někdo shání výpomoc do kuchyně, nebo třeba do pizzerií s rozvozem s tím, že člověka zaučí.. Takže to není od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
25.10.17 15:03
@lavazza2 píše:
@kontramatka Co se týče kvality jídla, které kuchtím, tak dle přítele je to fakt dobrý. Ale mám trošku strach se tím i živit. Ale zas nadruhou stranu, párkrát jsem viděla že občas někdo shání výpomoc do kuchyně, nebo třeba do pizzerií s rozvozem s tím, že člověka zaučí.. Takže to není od věci.

výpomoc do kuchyně je na mytí nádobí a čištění zeleniny. Kuchaře si restauratéři zaučují sami. Toho se nemusíš bát, pokud znáš základy gastronomie. Nebo si kup nějaký kurz, taky jich je. Je to dřina, ale srdcaři, které znám to dělají už celá desetiletí a vydělávají skutečný balík. Ale to jsou páni kuchaři. Dnešní moderní gastronomie je skutečně náročné umění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
25.10.17 15:04

@lavazza2 Já si myslím, že záleží na praxi, ale když se podíváš tak na většině pracovních míst vyžadují minimální vzdělání SOU nebo maturitu. Pokud si školu dodělat nemůžeš z jakéhokoliv důvodu, tak zkus kurz, např. já vím o jedné kamarádce, která si udělala masérský kurz, a má se dobře :) záleží na tom, co by tě bavilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
25.10.17 15:07

Já to vidím tak, že člověk bez vzdělání má často víc peněz, než třeba s maturitou nebo i Bc., ale nadře se na ně. Není to tak vždy, ale často. Třeba zedníci a prostě profese, kde se fakt maká rukama, ti si dokážou vydělat, když jsou šikovní, ale nadřou se. Já s maturitou mám pod dvacku čistýho, ale nenadřu se, to si musím přiznat :)
Nicméně po dceři budu chtít, ať na školu jde,,,bude pak mít víc na výběr, to je výhoda,,,když bude mít štěstí samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
25.10.17 15:11

@lavazza2 no, na svůj věk jsi trošku naivní. Svět takhle nefunguje, aspoň ne ten dnešní.
Dělnické profese dneska vykonávají lidi s učňákem i maturitou. Spousta SŠ nebo i VŠ dřepí v supermarketech. Bc. titul už je dneska k smíchu, a humanitní Mgr. tituly končí za dvacku v kanclu taky.
Dá se uživit i bez vzdělání, to jo, ale musíš NĚCO umět. Cokoliv. Počítač, jazyky nebo nějakou praktickou činnost.
Rada dodělat si maturitu není vůbec od věci. A věř, že lepší teď, než po třicítce. Svět půjde jen dopředu a za 20 let se základkou budeš v hodně, hodně, HODNĚ velkém haj..lu. O důchodu nemluvě.

Je fajn že tě baví vařit a příteli to chutná, ale jestli si myslíš, že to je kvalifikace být někde kuchařkou v klasickém restauračním provozu, tak jsi opět totálně mimo. Jo, jdi někam za pomocnou kuchařku a zkus se vypracovat, ale fakt jako nečekej, že před člověkem se základkou a bez praxe někdo padne na p*del. Zatím se tu tváříš, že jsi z Ostravy a budeš mít možnost si velkoryse vybírat… No, nemyslím si to. Z objektivního hlediska nic neumíš a odbornou praxi nemáš, co s tebou. Fakt někam na zaučení a to BUDE za pár šupů, to si piš.

Možná to dneska vypadá fajn, protože míst je opravdu hodně, ale to může být za dva roky úplně jinak. Osobně si myslím, že minimálně učňák nebo líp odbornou maturitu by sis měla dodělat stoprocentně.

Píšu ostřeji, než bych musela, protože zatím mám z téhle diskuze dojem, že jsi s tou základkou naprosto spokojená a očekáváš světlou a zářivou budoucnost. Hele… haj*lbáby budou potřeba furt, o tom žádná, ale jestli míříš někam výš, tak ta základka oukej není a nebude, bez ohledu na to, kolik lidí tě tu poplácá po zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
25.10.17 15:13

Zrovna dneska jsem narazila na inzerát na vysokoškolsky vzdělanou administrativní pracovnici, mnohdy práce i o víkendu, na jedné univerzitě. Plat 16 tis hrubého max. No děkuji pěkně. LOL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
25.10.17 15:16
@sucuba píše:
@lavazza2 Já si myslím, že záleží na praxi, ale když se podíváš tak na většině pracovních míst vyžadují minimální vzdělání SOU nebo maturitu. Pokud si školu dodělat nemůžeš z jakéhokoliv důvodu, tak zkus kurz, např. já vím o jedné kamarádce, která si udělala masérský kurz, a má se dobře :) záleží na tom, co by tě bavilo

To chce fakt makat no. Ten kurz by byl nejlepší volba, akorát už teď počítá s tím, že to bude hodně finančně i časově náročné.. Ona ta moje prac. doba je od 8.00 - 16:30, takže defacto skoro celý den v čudu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
25.10.17 15:20
@LAlezane píše:
@lavazza2 no, na svůj věk jsi trošku naivní. Svět takhle nefunguje, aspoň ne ten dnešní.
Dělnické profese dneska vykonávají lidi s učňákem i maturitou. Spousta SŠ nebo i VŠ dřepí v supermarketech. Bc. titul už je dneska k smíchu, a humanitní Mgr. tituly končí za dvacku v kanclu taky.
Dá se uživit i bez vzdělání, to jo, ale musíš NĚCO umět. Cokoliv. Počítač, jazyky nebo nějakou praktickou činnost.
Rada dodělat si maturitu není vůbec od věci. A věř, že lepší teď, než po třicítce. Svět půjde jen dopředu a za 20 let se základkou budeš v hodně, hodně, HODNĚ velkém haj..lu. O důchodu nemluvě.

Je fajn že tě baví vařit a příteli to chutná, ale jestli si myslíš, že to je kvalifikace být někde kuchařkou v klasickém restauračním provozu, tak jsi opět totálně mimo. Jo, jdi někam za pomocnou kuchařku a zkus se vypracovat, ale fakt jako nečekej, že před člověkem se základkou a bez praxe někdo padne na p*del. Zatím se tu tváříš, že jsi z Ostravy a budeš mít možnost si velkoryse vybírat… No, nemyslím si to. Z objektivního hlediska nic neumíš a odbornou praxi nemáš, co s tebou. Fakt někam na zaučení a to BUDE za pár šupů, to si piš.

Možná to dneska vypadá fajn, protože míst je opravdu hodně, ale to může být za dva roky úplně jinak. Osobně si myslím, že minimálně učňák nebo líp odbornou maturitu by sis měla dodělat stoprocentně.

Píšu ostřeji, než bych musela, protože zatím mám z téhle diskuze dojem, že jsi s tou základkou naprosto spokojená a očekáváš světlou a zářivou budoucnost. Hele… haj*lbáby budou potřeba furt, o tom žádná, ale jestli míříš někam výš, tak ta základka oukej není a nebude, bez ohledu na to, kolik lidí tě tu poplácá po zádech.

Chápu. Jestli máš dojem, že jsem sluníčkář, co se spokojil s momentální situací a čeká že se někam posune bez toho aby něco proto udělal, tak to nejsem. Ostatně proto jsem tuhle diskuzi založila aby mi co nejvíce lidí napsalo svůj úhel pohledu a zkušenosti než abych se vrhla s brejlema a nadšením na nějakou blbost a pak to zabalila, protože „to nešlo“ a raději umývala hajzlíky nebo seděla za kasou.

Díky za příspěvek, mám další materiál co stojí za zvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
25.10.17 15:26

@lavazza2 A pokud ještě nemáš děti, tak chvátej za zvděláním, protože potom uvidíš jak to je k***a náročné dovolit si všechno co to dítě potřebuje, a za 13 tis. se toho moc nekoupí :/… Mimochodem, pokud máš ted práci, ve které jsi spokojená, a dobře platově ohodnocená, proč chceš odcházet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
25.10.17 15:29

@lavazza2 pokavád už si teď uvědomuješ, že to nebude úplná brnkačka bez nějaké školy, tak to rozhodně nenechávej tak a dokud nemáš děti a rodinu, tak to dožeň. není třeba možnost dodělat tu školu co jsi nedokončila? Určitě se tam zajímej aby sis to zbytečně nekomplikovala další školou, pokud existují nějaké varianty. Teď to budeš mít nejjednodušší. Lepší situace už pro tebe nebude. Držím palce, ať neusneš na vavřínech. Určitě by tě bylo škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
25.10.17 15:37
@sucuba píše:
@lavazza2 A pokud ještě nemáš děti, tak chvátej za zvděláním, protože potom uvidíš jak to je k***a náročné dovolit si všechno co to dítě potřebuje, a za 13 tis. se toho moc nekoupí :/… Mimochodem, pokud máš ted práci, ve které jsi spokojená, a dobře platově ohodnocená, proč chceš odcházet?

Je mi to jasné. Dítě neplánuju do doby, než si vyřeším všechny resty z minulosti (naštěstí už jsou skoro všechny vyřešené) a než budeme mít větší byt. Každopádně z mé současné práce vyloženě odejít nechci. Mám super zaměstnavatele, ale prostě po nekonečném slibování zvýšení platu za kvalitní výsledky, které mám už dlouhodobě se stále nic neděje a já mám pocit, že se to asi nikdy nestane (i když už jsme o tom mluvili). Prostě mám pocit, že na to kolik mi je jsem to zatím nikam nedotáhla - např. co se týče rozšíření pracovních zkušeností nebo stálé práce která bude mít z dlouhodobého hlediska uplatnění a stabilitu. A to nezmiňuju nadšení z práce, která mi nedává to naplnění jako ho vidím u lidí, které jejich práce skutečně baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.10.17 15:57

No pokud chcete zůstat v makretingu, tak si dodělejte maturitu. Praxe 3 roky u jedné firmy není žádná zázrak, pokud nemáte nějaké fakt nadupané portfolio super úspěšných projektů a dokonalou sebeprezentaci.

A kdyby jo, tak byste se na tohle neptala na mama fóru.

Je mi líto - ale jen se základkou na pozice pro bílé límečky neprojdete přes první síto při čtení životopisů, takže by pro vás práce byla jen přes konkrétní osobní kontakty.

Varianta je postavit se na volnou nohu a nerozesílat životopisy - tedy nebýt zaměstnancem, ale umět si sehnat zakázky. Tam pak vzdělání nikoho nezajímá, jen cena, spolehlivost a kvalita odvedené práce.

A teda vařit pochopitelně jít můžete, ale jaksi bez praxe a vyučení vás čeká nejprve mytí nádobí - za ceny pro ukrajinky.

Tím že netušíte nic o praxi a provozu, tak si nepředstavujte že byste dostala na starosti kuchyň. Navíc teda práce v kuchyni je náročná dřina. na směnný provoz…

Jinak kuchařina se dá dodělat dálkově.

Příspěvek upraven 25.10.17 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat