Práce na DPČ při rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce na dpč při rodicaku
Holky mám dotaz ohledně práce na DPČ, mám rodičovský příspěvek do listopadu ale už teď od 1 července nastupuji do práce na DPČ, kde mám plat 120 na hodinu. Jde mi o to jak to chodí se sociálním a zdravotním když jsem na rodičáku? Teď do listopadu za mě platí zdravotní ještě jakoby stát když jsem teď na rodicaku. A sociální mi teď budou platit z práce na tu DPČ? Když to teda vychází okolo 10 000 za měsíc, z toho odečtou to sociální tak budu brát nějakých 9?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Budeš platit jak sociální, tak zdravotní. Jo a nahlas v práci, že stále počítáš rodičak, abys to zdravotní nemusela doplácet do minimální mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 to v práci vědí, že beru ještě do listopadu rodicak, jde mi o to kolik budu teda ve skutečnosti brát, když Čistá mzda je okolo 10tisic, ale z toho se platí ještě to zdr a soc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamastelinkyasamika píše: VíceČistá mzda je už po srážkách. Najdi si na netu kalkulačku, ale musíš takovou kde se dá zakliknout že pobíras ještě rodicak. Tam si to můžeš spočítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamastelinkyasamika To hoď do kalkulačky čisté mzdy… Třeba na prace.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kalkulaček je na internetu mraky:
https://www.penize.cz/…acka-dpp-dpc#…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a nevíte, budu podepisovat prohlášení na daně, když jsem ještě na rodicaku? A nezaopatřené dítě je moje dítě, když chodí do školky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamastelinkyasamika No, to je na tobě, zda ho budeš chtít podepsat, pokud ho nemáš na stejný čas jinde, tak můžeš. A ano, pokud si ho tedy už neuplatňuje otec, může jen jeden z vás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamastelinkyasamika píše: Více
Pokud jej nemáš podepsané jinde, tak ani.
Tak pokud sis jej porodila, tak tvoje to dítě je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamastelinkyasamika socialni davka rodicovsky prispevek se zamestnanim nesouvisi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy No, trošku jo, z titulu jeho pobírání nemusíš doplácet zdravotní do minimální mzdy, pokud si reálně vyděláš méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy myslela jsem, že ano, když za mě teď na rp platí zdravotní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mamastelinkyasamika píše: Více
ano, zp plati stat, zbytek je jako bezne u zamestnani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit