Práce na rodičovské se 2 malými dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
práce na rodičovské se 2 malými dětmi
Ahoj holky, sehnala jsem si před 3 měsíci práci v kanceláři,mám dvouletou holčičku a pětiletou holčičku,která chodí do školky,ale jen na dopoledne, víc tam být nechce a snažím se to respektovat,když jsem doma. Protože práce na zkrácený úvazek nejsou,byla jsem za nabídku ráda, jednou v týdnu hlídá moje maminka,jednou tchýně,ale práce je víc a víc a já to přestávám stíhat, teď mi hodlají předat další firmu na účetnictví, navíc tchýně byla měsíc nemocná a nemohla hlídat, představovala jsem si to tak ,že jednou dvakrát týdně půjdu do práce,přinesu domů nějakou korunu,nakonec jsem kývla na dva pracovní dny,ale i v těch nedokážu stíhat,práci pak dělám po nocích z domova u počítače. To znamená jakmile malá usne,vrhnu se na práci a starší pustím na hodinu pohádku,pak letím s dětma ven, když usnou kolem deváté hodiny zase pracuju, manžel je víceméně nepoužitý,doma ani nevyluxuje, děti si občas o víkendu vezme,ale nijak moc toho očekávat nemůžu ,protože ani v týdnu moc není doma,protože nás živí, v poslední době se toho na mě v práci nakupilo dost,účtuju 3 firmy,které mi neustále volají a pořád s nima něco řeším,do toho mám dvě děti,starší vodím sma do školky s malou,zas pro ni s malou jezdíme,vařím teplá jídla, hraju si s nima,odpoledne chodíme ven,připočtěte úklid, vaření,žehlení,praní,nestíhám a jsem už hotová, nevím,jestli té práce nemám nechat, malé jsou tři až za rok,takže do té doby ji stejně nemůžu nikam dát,peníze navíc jsou fajn,ale bez nich jsme fungovali taky pár let,já jen myslela,že bych měla místo na zkrácený úvazek na příští rok,kdy starší půjde do školy a ještě ani nevím,jestli mi malou vezmou ve školce,protože je zářijová,tak jsem si myslela,že bych to takhle pár let mohla pytlíkovat,ale teď už nějak nemůžu.....Babišk samozřejmě nechci zatěžovat víc než 2× týdně,i tak toho mají dost -a je to celé šílené,třeba když jdu do prác,musím z ní ve dvanáct odejít,odvézt malou ze školky k babičce a zase se tam vracet…Manžel mi tvrdí,ať nikam nechodím,jenže co asi budu dělat další rok,když zkrácené úvazky nejsou a já na jinej ani jít pracovat nemůžu…,manžel skutečně vůbec není doma a kdy by ty děti asi vyzvedl,jak to řešíte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ještě jsem chtěla napsat,že veškerý věci kolem nákupů a dětí dělám vesměs já,manžel je občas vykoupe,ale i velký nákupy dělám s našima dětma sama,taky odměna,kterou za práci stávám,2-3 pracovní dny v týdnu, je malá, 6 hrubého,za to koupím babička nějakou malou odměnu za hlídání,ale na chůvu to opravdu není, jsou to dost mizerné peníze za práci účetní,jenže poloviční úvazky nejsou, na delší chodit nechci a dneska ani nemůžu,děti jsou naše a nechceme,aby je měly babičky a vychovávaly je,babička je na rozmazlování,ale 2× týdně malou mají a starší odpoledne,taky chodím s dětma na cvičení,se starší na logo,to s náma taky jezdí ta malá,protože ji nemám kam dát,je toho prostě nějak hodně na jednu uštvanou matku,já jen myslela,že po skončení rodičáku budu mít nějakou práci na částečný úvazek,aby děti byly v pohodě,je to dohoda s manželem,on je živitelem rodiny:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tedy smekám před tebou, co všechno stíháš ![]()
Pokud ty peníze vyloženě nepotřebuješ, jakože bez nich byste umřeli hlady, tak bych se na práci vyprdla.. Děti jsou malé jen jednou a hrozně krátkou dobu, aby sis to později nevyčítala.
Nevím, jestli tomu dobře rozumím, ale nešlo by třeba vzít si jen jednu nebo dvě firmy, zkrátka míň práce? Nebo poprosit babičku, aby hlídala déle, zkusit najít nějakou studentku třeba, která by ti pomáhala. ![]()
- Citovat
- Upravit
to tě obdivuji.já mám jen jedno dítě a partner je taky nic moc pomocník a kolikrát mám co dělat abych to všechno stihla.píšeš,že účtuješ firmám a nenapadlo tě dělat na živnost a najít si vlastní firmy,kterým by jsi dělala účto?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Pracuju taky na plny uvazek,nejml.je 13 mesicu a deti mam 4. Jde to,nicmene bych bez manzela byla nahrana/hlidaci babicky blizko nejsou/. Pokud Tvuj muz doma nic moc nedela a mate dohodu,ze vas zivi,tak by vas mel ZIVIT tak,abys Ty nemela potrebu jit do prace.. V opacnem pripade byste se o domacnost meli podelit rovnym dilem. Drz se!:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymně, nemusí to vědět všichni.
Taky mám takový 25% úvazek, spíš pro moji zábavu než že yb to bylo nějak zásadní co se týče finanční přínostnosti. Ale taky se mi toho nechce vzdát. Takže prostě improvizuju. A hlídá kdo může. Přehazujeme autosedačky z auta do auta, náhradní plíny, přesnídávky … A když nikdo nemůže, tak už jsem využila placené chůvy za velmi pěkných podmínek (na dvě hodiny, když jsem měla schůzku ve městě, u ktré děti být prostě nemohly, protože by rušily), a nemám s tím problém.
- Citovat
- Upravit
já právě nevím,babičky toho mají dost i tak,zvlášť moje máma,pomáhá i ségře,která má dvě děti,práci a dělá vysokou školu,pomáhá i náš táta,ale malá je fakt malá a ta velká je taky malá,manžel mě k práci netlačí,já si jen říkala,že to bude vyřešený,že se tu zajedu a příští rok nebudu muset práci řešit,dám malou na dopo do školky a babičky nebudeme vůbec potřebovat,jenže fakt padám na hubu,opravdu,asi 2 měsíce účtuju všechn osama a bývalá účetní mi to jen kontroluje,abych se zaměhla, a účetnictví je strašně těžký,sklady,dovozy mimo EU a tak…Nechtějí mi dát jen jednu firmu,ale přidat dvě,zatím se bráním,ale jsme tam jen dvě účetní a ta druhá už taky padá na hubu,jenže nemá rodin ua děti,vlastně tam skoro nikdo nemá děti a manžela…,bývalé účetní je 34,děti nemá,je vdaná,děti nechce a pracovala prý celé dny,nevím,jak z toho ven,ale taky si říkám,že děti jsou tak malé,tak mě potřebují,proto jsem chtěla chodit na částečný,napracuju se ještě dost,za 10 let si ta starší o mně bude myslet,že jsem pitomá a bude mě mít jen jako kasičku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jooo a do práce víceméně příští rok chodit musím,manžel nevydělávám miliony,ale ještě pár let by mi stačilo to,co jsem měla na rodičáku,jsem zvyklá ušetřit, manžel víceméně taky,na dovolenou je vždycky,byť u moře vlastně vařím,ale děti jsou spokojený,mají klid,jsou šťastný a já vlastně taky,proto jsem kývla na částečný úvazek,nějak od příštího roku chodit musím,firmy jsem si sháněla,vlastně těch celých 6 let,co jsem doma, a nic moc,občas jsem něco sehnala,ale pár korun,hrozná práce,nebo chtěli to celý účetnictví tak moc šidit,že jsem to nevzala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasny,toz to ja nevim,co poradit! Jednou zadnici na vice zidlich my zenske sice sedet zvladame,ale kdyz uz je pak tech zidli moc. . . . ![]()
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
narovinu,když budu chodit do práce,můžeme každý víkend na výlet,můžu si koupit parfém,lepší dárky k Vánocům,když nebudu teď při rodičáku chodit do práce,na ten výlet pojedeme od po obědě a na jeden za měsíc,ten parfém si prostě nekoupím a s těma dárkama to holt nebude tak slavné…ale až nebudu mít rodičák,do práce na půlku musím,by nás manžel uživil,ale museli bysme opravdu strašně šetřit,to nechci,to děti dopoledne v té školce a škole vydrží…,většina z nich je tam do odpoledne,protože jak to má ta máma asi dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Františko, tak to je ale o prioritách, to si musíš ujasnit, co je pro tebe důležitější. Píšeš, že mladší jsou dva roky ,takže se jedná o ten rok, než nastoupí do školky a ty do práce, pokud to chápu dobře a máš tříletý rodičák ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
v první řadě - myslím, že účetnictví je ideální profese na to, dělat jí jako živnost a tím pádem být pánem svého času. Pak tu jen vyvstává otázka, jestli se na to po profesní stránce cítíš (ale proč by ne, co bys nevěděla, bys našla na netu nebo zavolala nějaké známé
)
Takže jako první bych začla uvažovat o téhle variantě.
Pokud bys tohle zavrhla, tak bych asi dala starší do školky na celý den (přeci jen je jí pět a na celý den choděj i mnohem mladší děti). Tím bys ušetřila dost času - nemusela bys letět v poledne do školky, když mladší v poledne usne udělala by sis nějakou práci a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ideální by to bylo,teda jak jsem si to představovala, 6tis.čistého/mám hrubého/,za 2 dny práce v kanceláři /dělám ve finále 2,5-3 dny,dva dny hládají babičky,zbytek nadělám po nocích/,dva dny mi přijdou optimální,aby to malá a babičky vydržely, prostě jsem chtěla práci,kam bych přiští rok mohla nastoupit alespoň za 7 čistého,mít zaplacený zdravotno a sociálku,¨v oboru, s tím,že bych chodila na 4 hodiny denně,abych holky dokázala vyzvednout a domácnost a děti sama zařídit,v klidu, v klidu s první třídou a úkolama,se vším,ale tady mám něco,kde mám míň peněz,kde by mi dali víc,ale za cenu další práce,kterou už teď ani nestíhám,tak si říkám,vydržet,když jsem vydržela tak dlouho,tři měsíce,pořád to dělat po nocích a přes den být s dětma,nebo se na to vykašlat,ale co když příští rok nic jinýho nenajdu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, že to je jednoduchý. Napiš si pro a proti.
Padáš na hubu, nestíháš…xxxx můžeš na výlet, koupit si lepší parfém…
Co je lepší ?
Pokud vás manžel uživí a máte co jíst… Já bych dětství svých dětí za žádnou práci nevyměnila ! Strašně rychle to uteče..
Držím palce pro správné rozhodnutí ! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby byly firmy,které by stále o účetní, hned je beru,ale nejsou:-( já mám praxi 14 let,ale účetních je nějak moc a navíc,většina mých známých je hlavně z ekonomky a vedení účetnictví tam shání skoro každá,takže mi žádná nic nedohodí:-) A vzít starší ze školky až odpo mi nepomůže,přijde,zaleze do pokojíčku,dám spát tu menší a starší si nejmíň hodinu hraje sama,pak si třeba na chvilku pustí TV a já účtuju,když malá po hodině a půl vstane,starší si s ní hraje,takže jim v klidu udělám svačinu a nikam už neletíme,jdeme v klidu ven, na zmrzlinu nebo krmit kačenky,na prolejzky a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit