Práce přesčas

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
258
11.9.18 20:59
@Anonymní píše:
Dovolím si obnovit diskuzní téma…
Mám x-hodin přesčasů. Na výplatní pásce nikdy není kolonka přesčasy..Jak tedy poznám, že mám zaplacené všechny hodiny přesčas? Když jsem si chtěla nějakou vybrat formou náhradního volna, tak mi bylo řečeno, že žádné nemám.
Ve smlouvě nemám o přesčasech nic napsáno a vedoucí se nechce bavit, prý není o čem.
Vyznáte se někdo? Díky za každou informaci.

Dělám vedoucí, teď jsem na rodičaku. Vždycky jsem v práci holkám psala přesčasy bokem, ty pak na konci měsíce buď dostaly v bonusech nebo vybraly volno. Jinak musí být specifikované ve smlouvě a pak na výplatě. Pokud na výplatě nejsou tak je nutné mít nějak evidovanou odpr.dobu a domáhat se alespoň náhradního volna jinak přesčas odmítnout. Přesčas tě navíc dle zákona nemůžou nutit, jen za předpokladu náhlé potřeby, a omezenou dobu. Konkrétně najdeš v zákoně. Například při výpadku více lidí najednou, technické problémy atd co by ohrozily chod firmy kdybys na přesčas nešla. Ale přesčas by neměl být pravidelný, ikdyž tomu tak většinou není ale je to hodně o dohodě, protože zaměstnanci samozřejmě často přesčas uvítají i pravidelne protože pak mají větší vyplatu. Ty máš samozřejmě nárok na to vědět kolik za co máš peněz na výplatě a na peníze za přesčas. Někde přesčas prostě neproplaci takže je to o tom se zvednout a prostě odejít, jenže pak může být problém v tom že třeba není hotová nějaká práce a podobně proto si to většina lidí nedovolí a jsou v práci déle i zadarmo, aby nedostali výpověď. Protože většinou zaměstnavatel když chce tak si nějaké důvody k ukončení poměru prostě najde. Přeji hodně štěstí
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.21 23:57

Dobrý den
Chci se zeptat dělám posunovače a zaměstnavatel nám narodil na odpolední směně a bychom tam zůstali déle? Může tohle dovolit když máme ve smlouvě jen dvou směny provoz. A bychom zůstávali na noční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
14.10.21 06:34
@Bohumil Zich píše:
Dobrý den
Chci se zeptat dělám posunovače a zaměstnavatel nám narodil na odpolední směně a bychom tam zůstali déle? Může tohle dovolit když máme ve smlouvě jen dvou směny provoz. A bychom zůstávali na noční?

Může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat